Ne vjerujte lokalnim masovnim medijima, Brođani! Čuvajte ih se i kad istraživanja nose!

Slavonskobrodski mediji po svom ugledu i položaju proisteklom iz dosadašnjeg djelovanja, uglavnom su agenture u službi njezinog veličanstva manipulacije javnim mnijenjem, perfidno zainteresirani za održavanje postojećeg stanja i poretka. Oni su instrumneti za izvođenje mjesnim vlastohlepcima milih pjesma o legitimiranju i propagiranju postojećeg i ušančenog. Jer, zahvaljujući egzistirajućim gradskim i županijskim vlastima, koje vedre i oblače nad teritorijem i ljudima, decenijama oni kruh „njihov“ jedu, a da se nikada nisu, naravno, javno, zapitali, kako je to moguće bez natječaja i pravila. Prononsirani konformisti, neaktivnim, tromim, bezobličnim primateljima serviraju preparirane informacije, tek obličje životnih funkcija u gospodarstvu i kulturi  živog organizma društva, koji prirodno hoće stremiti rastu, promjeni, napretku. Brodski lokalni masovni mediji infiltrirani su interesne sfere politike kao služinčad za komadić mesa s proračunske trpeze grada i županije.

O tome se i radi. Preko brda se valja svibanjski izborni okršaj za raspolaganje i distribuciju namirnica na proračunskom stolu. I služavke koje služe gradonačelnikovim i županovim interesima opstanka na funkcijama i podrške redu na način njihov, počinju odrađivati svoje zadaće. Medijske sluškinje, čekajući svoje financijske porcije, čiste, ali još više dižu zamućujuću prašinu svojim nespretnim peruškama od tekstova. Brodski lokalni masovni mediji mogu zavarati površnu publiku, „neznalačku svjetinu“, mase nesklone bespoštednoj kritici kao umijeću razlikovanja, onu javnost uinvaliđenu sjajem proizvoljnosti, slučajnim uspjesima njihovih voždova, gutanjem svega što im se servira za njihovo navodno dobro, umišljanjem da su i sami akteri komunalnog napretka, ali ne mogu preveslati znalce, one koji razumiju supstancijalno i istinito, obrazovane i imune na zov sajamsko-političke ponude i potražnje. Oni njihove članke doživljvaju kao još jedan sloj đubreta u Augijevim štalama. Samo bi domišljatost i snaga nekakvog medijskog Herakla mogla očistiti žitke, smrdljive nanose stare dva i pol destljeća. Nažalost, vrijeme mitova je prošlo.

Tekst Bitka za Vukovarsku! upravo je sjajan primjer nevješto kamuflirane dragovoljne pokornosti, navijačkog sluganstva i prilagodljivosti koja se zasniva na pomanjkanju hrabrosti, ili iz taktike, a bez iskrenog uvjerenja. Uz pomoć ove parodije novinarskog istraživanja portal djeluje poput najamne ispostave aktualnog gradonačelnika dr. Mirka Duspare. U neumjerenoj pohvali njegovom mandatu i osobi, pored banalnih zamjedbi i copy-paste kritika iznešenih po birtijskim kuloarima, nailazimo i na ove razotkivajuće tvrdnje: „Jedan je od rijetkih lokalnih političara koji je shvatio važnost stvarnog PR-a i ne pokušava izmisliti toplu vodu već koristi usluge profesionalaca u tom poslu.“; Nema službenu infrastrukuturu, no ima uzak krug vrlo vjernih suradnika…“.

Što može zaključiti „naš čovjek“? Posavljak, recimo? Kako je Duspara manga, faca, kako je malo njegovih 50 posto koje je dobio od autora teksta, jer se radi o „najjačem političkom igraču na području grada“. A što može zaključiti kliničko oko istraživački zagledano u opsege, domete i dubinu njegovog gradonačelnikovanja, obojanog drečavim bojama arogancije i ignoriranja dijaloga i konzulatacija s onima koji imaju drukčije poglede na budućnost grada od 60 000 stanovnika? Može zaključiti kako (je) njegovo korištenje PR-ovaca profesionalaca u vlastite izborne svrhe plaća(o) Grad! Kako bi si to mogao priuštiti da nije gradonačelnik koji upravlja proračunskom trpezom?! Kako zapravo ima službenu infrastrukturu, oličenu u cijeloj gradskoj upravi.

Nasuprot laudi o gradonačelniku, ugrubo je narisan nepristojan, gotovo pornografski, podcijenjivački portret Slavice Lemaić. Ona je, tvrdi tekstopisac, analitičar fejker, simpatična, ima dobre ideje, ali ne koristi marketing. Sjedi Slavice, tvoj maksimum su odokativna dva posto! Dakle, naklapanjem svesti jednu osobu na stupidne tvrdnje, od kojih jedna glasi: „Jedna od otegobnih okolnosti je i nepostojanje političkog iskustva i pobjede na izborima.“, znači biti u funkciji „izbornog favorita“, Mirka Duspare. Gađajući je iz busije lažne zabrinutosti i optuživanja za političko neiskustvo (Kako se stječe iskustvo?), analitičar joj nanosi štetu, smanjuje njene šanse, jer se radi o političarki s vizijom, o najozbiljnijem, natemeljitijem i najopasnijem kritičaru Dusparinog činjenja onoga što nije trebalo, i nečinjenja, a mogao je i trebao za Grad. Osim toga, kako ona može  podići svoj marketing na razinu koja će impresionirati prosječne građane Broda, kako analitičar naziva amorfnu masu glasača, bez sredstava, bez novca, kojeg Duspara ima gdje god da se maši, pa i na balovima, pa i kod onih koje je „zadužio“ kao Brođanin no1?

Na javnosti je da uvaži ili ne uvaži ovakvu ulogu medija, da odbaci namjenjenu joj ulogu estradne publike, da uključi svoj kritički sud spram lažnih dilema, poluistina i trikova, da zatraži javno i slobodno sučeljavanje i borbu ideja kandidata za gradonačelnika, a bez prihvaćanja ovakvog tendencioznog posredovanja služinčadi. Ne znači to da mediji trebaju biti nepristrani, dapače, oni moraju biti itekako pristrani, ali bez klanjanja funkcionalnim autoritetima i zakonima birokracije, podjedanko udaljeni od službene političke moći, navijačkih stranačkih skupina, privatnog kapitala i njegove liberalne logike. Mediji moraju poznavati razliku između svoje istinske kritičke i proračunato manipulativne funkcije. Njihova pristranost se očituje u razboritosti da uvijek odaberu stranu interesa naroda, razotkrivanjem narodnih neprilika i onih koji ih uzrokuju.

Ne vjerujte, dakle, lokalnim masovnim medijima, Brođani! Čuvajte ih se i kad istraživanja nose!1

___________________________________________

1 Vergilijev stih „Equo ne credite, Teucri. quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentis, preveden sa latinskog glasi: Ne verujte konju, Trojanci! Šta god da je, plašim se Danajaca kad darove nose. Na osnovu njega nastala je suvremena poslovica; Čuvaj se Danajaca i kad darove nose.

“Trojanci su unatoč upozorenjima svog svećenika Laokonta i Kasandre, uvukli konja unutar zidina. Te iste noći agamemnonovi ratnici predvođeni Odisejom izašli su iz njega, savladali stražare i otvorili gradska vrata svojim suborcima, koji su se potajice vratili do Troje i razorili je…. Na osnovu tog mitološkog događaja stvoren je izraz Trojanski konj koji označava neku subverzivnu aktivnost potaknutu izvana ili potajnu prevaru i podmukli napad.”

 

 

206 comments

Skip to comment form

 1. Nepotpisani tekst na 035 nisam shvatio kao anketu, već kao osobni (poprilično objektivan) pregled i presjek sadašnjeg predizbornog statusa glavnih aktera. Kada bih dobio zadaću napisati tekst na tu istu temu, moj bi se tekst vrlo malo razlikovao od toga. Doduše, mislim da je HDZ malo potcijenjen, a Boro precijenjen, ali generalno gledajući tekst je OK. Ima li kakvu dodatnu funkciju? Vjerojatno ima, koji ju tekst kod nas nema?

   • Lara on 26.01.2017 at 08:15

   – Ima li kakvu dodatnu funkciju? Vjerojatno ima, koji ju tekst kod nas nema?

   To je to. Dodatna odnosno namjenska funkcija teksta je reklamiranje Duspare, nipodaštavanje Slavice, mobiliziranje esdepeovaca kao babinih partnera i inaugircija Grubišića. Sve je uglancano tako da se ne vide podzemni motivi na prvu.

   Znamo mi njih, jebo ti njih!

   1. Pa daj ti svoje mišljenje o postotcima!

     • Lara on 26.01.2017 at 10:07

     Duspara: 35 posto
     Lemaićka: 20 posto
     SDP: 20 posto
     HDZ: 20 posto
     Ostali: 5 posto

     1. I ovo nije navijanje?

      Hajde odi u neku ulicu na kolonijama, na livadi u varošu i pitaj svugdje 10 slučajnih prolaznika tko je MD, a tko S, a tko BGL.

      Imaš li uopće ikakvu viziju tko bi mogao biti kandidat SDDP-a?

      Dakle, Lemaićki i SDP-u skinuti bar po 10 % i to dodati Mirku.

      Bore, koji još uvijek u sjećanju velikog broja hgrađana i to kao “čovjek iz naroda” i “aktivni saborski zastupnik” nije kod tebe ni spomenut, a SSL na 20%.

      Pa dobro, ako tebe to tješi, ja se slažem, samo druge svrhe ne vidim.

      1. Žena navija za promjene, kao što 035 portal i ti navijate za betoniranje.

       Drugo je kad navijate vi/mi nikogovići po portalima, ali kad navijaju mediji, pod egidom žovijalnog istraživanja- to je opasno.

       1. Nemam potrebu braniti anonimnog autora na 035, ali nigdje nisam vidio riječ istraživanje pa ni anketa.

        Ja sam to shvatio i može se shvatiti samo kao osobni stav autora, a mislim da je jasno i tko je autor svega na 035.

        No, kažem, ako netko želi provesti jednostavnu anketu, dao sam uputu kako to napraviti i stojim iza predviđanja kaoja sam ja naveo.

        Molim tebe, sve komentatore i autora teksta da mi oprostite što su moje mišljenje i moja predviđanja nešto drugačija od vaših. Nadam se da će vam se ispuniti sve vaše želje 🙂

        1. Lažnjačko istraživanje ili osobno mišljenje na portalu… nije šija nego vrat. U svakom slučaju riječ je o favoriziranju babe za nofce, za nofce!!

         Poštujem tuđe mišljenje i ono nasuprotno mojemu, ali ježim se od mišljenja koje ugrožava moj opstanak.

         1. Maloprije sam mislio da je Boro favoriziran. Sad Babo? Daj se odlučite.

 2. Glavni junak ove loše knjige je Boro. Omjer njega i Slavice je upravo obratan nego što je napisao anonimni analitičar. Tekst je zapravo najava da će se politički veteran vratiti na izborno bojište.

  1. @Sonja – Dijelim vaše mišljenje u potpunosti.

 3. Gornja slika zorno prikazuje jadi i bijedu lokalne političke situacije.
  Dule i Slavica su već previše puta prožvakana priča, pa je suludo ponavljati.
  SDP – budimo realni, oni sada nemaju nijednog ‘konkretnog’ čovjeka među lokalnim članovima, tako da će njihov kandidat doživjet debakl – bolje da ni ne pokušavaju .
  HDZ – čekamo da vidimo koga će ‘iznjedriti’, ali bojim se da su kadrove potrošili za više pozicije (Sabor i ministarstva) – jedini koji imaju realne šanse.
  Boro – politički mrtvac, koji ni dok je bio aktivan nije ništa konkretnog napravio – dno dna.

  Imam dojam da smo postali takva vukojebina, da se nitko ozbiljan ni ne želi boriti za pozicije. Ako HDZ ne da nekog kvalitetnog za kandidata, mislim da je Duletu zagarantiran još jedan mandat.

  Kad već pričamo o tome, da li se Bašić misli natjecati? Čitajući njegove komentare na SB-plusu u zadnje vrijeme, a bilo je tu dosta kvalitetnih razmišljanja i stavova, sjetio sam se Zovkovog članka gdje pljuje njega i Slavicu – trpati ih u isti koš je definitivno uvreda Bašiću.

   • on 26.01.2017 at 09:07

   Neka bude bitka neprestana!

   Bašić je dokazani luzer i opet će to potvrditi ako se bude kandidirao za gradonačelnika. Treba znati da su njegovi politički motivi sada puno slabiji, jer se napokon, zahvaljujući služenju Bandiću, uhljebio.

   Kako možeš uspoređivati njegove ad hoc komentare na sbplusu s Lemaićkinim pripremljenim promišljanjima gospodarske i političke stvarnosti u Brodu koju Duspara sve više podređuje vlastitim interesima? Dakle, uvreda je za Lemaićku kad ju se izjednačava s Bašićem.

   1. A učiteljica kao nije uhljebljena, i to na istim ‘jaslama’ kao i Bašić? Samo što ona hoće svoje uhljebljenje podići na višu razinu.

    Svako mišljenje i stav treba razmotriti, bez obzira bilo ono kao komentar na portalu, ili šarena laža u vidu proglasa koji je lijepo napisan, obiluje lažnom osuđujućom pravednošću i školsko-teoretičarskim pristupom problemu i rješenju, a u potpunosti manjka realnošću i primjenjivosti.

    1. @Anonimni – Odakle ti to da je učiteljica uhljebljena? Imaš li ti ikakve dokaze za to pljuvanje po toj ženi? Jel su po tebi svi koji rade u javnom sektoru uhljebljeni? I Duspara je na funkciju gradonačelnika došao iz javnog sektora. U njegovom slučaju ti to nije problem.

     Drugi dio tvog komentara samo pokazuje koliko si pristran i neobjektivan.

  1. @Anonimni – Duletu je isteklo vrijeme. Nakon 12 godina već je stvarno dojadio više, a samo što ne počne iskakati iz paštete.

   Slažem se s tobom da je onaj Zovakov tekst bio čisto ničim argumentirano pljuvanje Slavice Lemaić i Bašića. Kad mu je Lemaićka napisala svoje reagiranje Zovak se kao miš zavukao u mišju rupu pred silinom njenih argumenata na koje nije mogao ama baš ništa replicirati.

   Kad govoriš o trpanju ljudi u koš onda zapravo govoriš o sebi kao čovjeku. Tvoj komentar je ispod svake razine.

   1. Jerko ih je strpao u isti kos, a ne ja. Basic je kvalitetniji covjek od Lemaicke i u visoj ligi od nje. Zar ces mi zamjerati ato imam misljenje koje ti ne odobravas?

    Također, pricu o uhljebljavanj nisam pokrenuo ja, nego drug Stalki. Zar i ti smatras da je Basic uhljeb?

    1. @Anonimni – Tko god ljude želi trpati u koševe morao bi biti svjestan da uvrede nemaju snagu i značaj koji imaju argumenti i činjenice.

     Na osnovu čega ti tvrdiš da je Bašić kvalitetniji čovjek od Lemaićke i po čemu je on to u višoj ligi od nje? Bandić je odavno prestao biti viša liga. Podrška Bandiću podrška je najprizemnijoj populističkoj politici kakvu već imamo u Brodu u zadnjih 25 godina.

     Kad je riječ o Bašiću ne mogu ti odgovoriti jel on uhljeb ili nije. Činjenica je da unatoč svom visokom obrazovanju nije mogao dobiti posao u struci u Brodu dugi niz godina unatoč tome što su se na radna mjesta koja traže njegove stručne kvalifikacije primali ljudi koji te stručne kvalifikacije nemaju. Isto tako činjenica je da se Bašić zaposlio na fakultetu na radnom mjestu na kojem njegove stručne kvalifikacije nisu bile odlučujuće jer on ne radi kao profesor predavač. Ako su drugi zauzeli radno mjesto koje pripada Bašiću po njegovim stručnim kvalifikacijama onda je licemjerno prozivati samo Bašića, a ne i njih.

      • grey on 27.01.2017 at 17:39

      Pošteno.

 4. Oštre i točne konstatacije o brodskim novinama, portalima, radijima i televiziji čije pravilo i smisao postojanja glasi: NE TALASAJ!

  1. Pravilo/zapovijed gradonačelnika, zapravo glasi- talasaj mi jaja nježno.

  • Hugo on 26.01.2017 at 09:26

  Ovaj grad je poharan. Propala mu je industrija, propala mu je poljoprivreda, propadaju ulice i središte grada, posla nema, mladi odlaze, stari umiru u bijedi i neimaštini po zapuštenim getima od gradskih naselja, i trebao bi čarobni štapić i supermen da popravi stvari koje je korumpirana vladajuće klika učinila gradu. To je problem, što je 25 godina sustavne korupcije i uhljebljivanja svojih parazita na proračunima učinilo svoje, grad siromaši i propada, odlaze cijele obitelji šutke i neprimjetno dok paraziti i dalje tepu svoje i poručuju kom ne valja nek ide, SRAMOTNO!!!!!!, sramotna poruka jadnim ljudima koji napuštaju svoje domove zbog uhljebljenih parazita.
  Ni jednog neću birati, ne vjerujem im ništa, gade mi se.

 5. Treba samo pretočiti preko deset posto Borinog u HDZ-ov ćup i to je to. Bašić i Slavica su tu negdje. Koliko znam, Bašić je rekao kako neće faliti izbore – znači izlazi.

  Ne kužim kakva je to promocija Bore, ako Duletu u startu netko da 50%. Smiješno.

  Sva bijeda broda i brodske politike se ogleda u popisu kandidata. Vidim da je zajamčena daljnja erozija grada za trajanja sljedećeg mandata. Opet, kada se realno pogleda, tko iz koje vreće bira, super i prolazimo.

 6. Usput receno – HDZ gura ‘nezavisnu’ Slavicu kao svojevrsnu rezervnu opciju. Ako njihov kandidat ne prođe dobro, sto je izgledno, onda ce koalirati sa uciteljicom. I time se dovesti u vrlo ugodnu situaciju gdje imaju poslusnu i potrosnu lutku na isturenom polozaju koja prima pljuske i kritike dok provodi njihove odluke. Tako su vec napravili s Duletom, ali se doticni odmetnuo.

  Uglavnom, svi oni koji ne simpatiziraju plave, neka imaju na umu da je glas za Slavicu ujedino i glas za HDZ.

  1. @Anonimni – Usput rečeno opet pišeš odurne laži na štetu Slavice Lemaić za koje nemaš nikakve dokaze.

   1. Do tog zakljucka se dođe dedukcijom i eliminacijom, te realnim sagledavanjem cjelokupne situacije. Istina, netko bi rekao da je Kazanca u igri, a ne HDZ, ali to nije izgledno. Da li ti ipak mislis da je Kazanca misteriozni sponzor?

    Pogledaj kako taj model pogoduje SDPu s Duletom. Pa i HDZovci su to uvidjeli.

    Na kraju ce opet biti kako se veliki igraci dogovore. A onina koji ne ovise direktno o lokalnoj politici je to svakako ni iz džepa ni u džep.

    1. @Anonimni – do tog zaključka se dođe jedino lažima i izmišljotinama. Kakav sad Kazanica i kome bi on to trebao biti misteriozni sponzor?

     Zanimljivo je kako svi Dusparini portalski vojnici najviše strahuju od toga da hdz podrži Slavicu kao kandidata. Očito se jedino nje boje jer su svjesni da hdz nema ni jednog ozbiljnog protukandidata Duspari.

     Mislim da ti posve krivo tumačiš situaciju. Nije glas za Slavicu glas za hdz nego je glas za hdz zapravo glas za Dusparu. Što je to hdz u protekle 4 godine napravio u gradskom vijeću kao Dusparina oporba?

     Možeš li se sjetiti da su hdz-ovci ikada za vrijeme ovog mandata argumentiranim kritikama, pitanjima, otkrivanjem afera, pokazanim znanjem ili kvalitetnim prijedlozima doveli Dusparu u pat poziciju? Zašto nisu? Zašto su se ponašali kao da su s Dusparom u koaliciji?

     Na kraju će odlučiti birači kojima je puna kapa svih kvazipolitičara koji su sad brodski gradski vijećnici.

     1. Kazanca ima odredjeni utjecaj na lokalnoj razini, ali i politickih ambicija, no javnost ga negativno percipira, i dobro bi mu dosao netko kao SL kao frontman. Znas li koliki utjecaj kazanca ima?

      S druge strane, HDZ ima veliki broj vjernih glasaca bez obzira koga da nominiraju. Ali vjerojatno ne dovoljno za pobjedu, pa racunaju na one neodlucne, koji nece duleta, ali ne mogu ni HDZ smisliti, pa bi mogli glasati za SL. Zato ju podupiru iz sjene, da im donese neodlucne i zasicene. Pa i sam si par puta pricao o tome kako je Dule tim mehanizmom dosao na vlast.

      1. @Anonimni – Pa jel nije Kazanica (bio) u sdp-u???

       1. Politika je kurvanjski posao. Mnogi su cesto mjenjali dresove. Pa i tvoja miljenica ima vec nekoliko dresova u ormaru.

        Slavica je HDZov igrac, to je sasvim jasno.

     2. Pišeš takve bljuvotine da to nije za povjerovati.

      Moram ti ovo kazati:

      ti si budala, koja nma pojma o politici.

      Da hdz podrži slavicu? Idiot.

      Mani se komentiranja politike. Odi na recepte i heklanje.

      1. Mada ja bih volio da se takvo čudo dogodi, samo da se jednom drugom političkom idiotu (navodno ljevičaru) napijem krvi i najedem džigerice 🙂

      2. Ne shvacam zasto te to talasanje tako nazivciralo?

       1. Moj je komentar bio namijenjen sokratu.
        Sada vidim da i ti ustrajavaš na bedastoćama.
        Kada je zadnji ut i gdje hdz podržao nekog lika izvan stranke.
        Kao da uopće ne razumijete kako funkcionira hdz.

        1. Hmh…o spomenutom talasanju cu morati nekom drugom prilikom.

 7. Gospodine Lukiću napisali ste još jedan sjajan tekst u obranu razuma i istine. Ovog vašeg teksta ne bi se posramio ni gospodin Schwendemann. Brodu očajnički fale novinari koji bi pisali ovakve tekstove jer kod nas se događaju užasne stvari koje prolaze bez ikakve javne reakcije kao da su nešto najnormalnije.

  Čitajući ovaj tekst s 035 portala pitao sam se tko je tu lud jer skoro sve što je nepotpisani autor napisao nema veze sa stvarnošću. Očito je tko od ovog teksta ima koristi i koga su ovim tekstom htjeli pokopati. Dati jednom političkom mrtvacu 30% izgleda, a Slavici koja svih ovih godina jedina uporno radi posao oporbe samo 2% je upravo degutantno. Tekst je toliko nerealno i navijački napisan da to vrijeđa zdravi razum. Duspara ni na prošlim izborima nije dobio 50% glasova u prvom krugu, a sad o tome može samo sanjati.

  Stvari su mi postale jasnije nakon što sam pogledao Boro Borin facebook profil. Nakon početnog šoka sadržajima koje sam tamo vidio naletio sam i na taj superljigavi nepotpisani tekst s 035portala. Boro Boro ga je prokomentirao sa “ZANIMLJIVO…..”,a Krešimir Galić mu je SAMO ČETIRI MINUTE KASNIJE ispod toga replicirao citiram “Tek će biti”, a na kraj je još dodao i smajlija. Treba li ovo uopće komentirati? Treba samo ljudima takve stvari pokazati i raskrinkati aferu do kraja. Tekst s 035 portala imao je tri cilja: lansirati potpunog autsajedera Grubišića među favorite izbora, naštetiti Slavici Lemaić i sačuvati mostove prema Duspari i bogatim prihodima od predizbornog oglašavanja. Na žalost stvarnog autora ovaj prozirni tekst je postigao kontraproduktivne učinke.

 8. anonimni u pravu si slavica je nesposobna za voditi grad a i da je ne može uključuju se jača grla pitanje za slavicu od običnog građanina nabroj svoje ljude koji bi u ovom trenutku mogli pod tvojim vodstvom odmah preuzeti vođenje grada uzmi i sokrata

  1. Ja stalno tvrdim da ona nije za gradonacelnika, jer nije tip vođe. Pohvalna je njena ambicija i trud, ali ona je za, maksimalno, mjesto dogradonacelnika ili slicno. Znaci, biti desna ruka nekome tko je tip vođe, pa da njegove ideje metodicno razradjuje, delegira i provodi u djelo.

   1. @Anonimni – Lemaićka je svojim znanjem i hrabrim samostalnim nastupima na brojnim tiskovnim konferencijama pokazala da je idealna za gradonačelnicu i da ima sve osobine lidera. Njoj ne trebaju Macan, Jastra i Zovak da se skriva iza njih. Kakav je Duspara vođa kad se potpuno razišao s velikim brojem suradnika koje si je sam birao? Zašto se je npr. razišao sa Zoranom Ivanovićem? Zašto Duspara to nikad nije objasnio Brođanima?

    Schwendemann je u svom tekstu “Veseli idiotizam naše svakodnevnice” o Slavici Lemaić napisao ovo:”Naš Duspara je dakle, sustavni produkt, ali i produkt brodskih prejadnih realnih političkih prilika u kojima postoji samo jedan politički biser, Slavica Lemaić, a sve ostalo je uglavnom politički Schweinestall.” Znači jedini živući brodski intelektualac smatra Lemaićku političkim biserom, a vi je stalno omalovažavate?

    Ne znam što bi još Lemaićka trebala napraviti da stekne vaše poštovanje? Jel vama uopće moguće promijeniti mišljenje ili ste vi zombiji?

    1. Samodopadna, lazno pravednosna i bez ikakvih prakticnih ideja – zato ne moze zavrijediti moje povjerenje. Vođenje necega nije za teoreticare i filozofe.

     Uz to, nema nimalo samokriticnosti i znatno se precjenjuje.

  2. @milenijum – Kako znaš da Slavica nije sposobna voditi grad? Jel ona ikad bila gradonačelnica pa da možeš to reći n osnovu iskustva. S druge strane imaš gradonačelnika za kojeg iz iskustva znaš da očajno loše upravlja gradom.

   Zašto bi Slavica 4 mjeseca prije izbora nabrajala imena članova svog tima kad to nije napravio ni jedan gradonačelnički kandidat u Hrvatskoj?

   Evo ti jedan popis imena za razmišljanje, a onda mi napiši zašto ti ljudi više ne rade s Dusparom?

   1.Tomislav Vlajnić
   2,Mijo Golubičić
   3.Dalibor Damičević
   4.Dalibor Pudić
   5.Sonja Padovan Janković
   6.Zvonimir Markotić
   7.Vladimir Jerković
   8.Olivera Maglić
   9.Željka Krištof
   10.Ilijana Vrbat Pejić
   11.Zoran Ivanović
   12.Anto Rašić

   1. Uključujem se, iako nisam prozvan.
    Broj 2, 6 i 7 su u mirovini.
    Broj 4 je našao daleko bolji posao.
    Šteta za 8 i 11.
    Ostali ne vrijede.

    1. @spectator – Zasr si ti zaboravio kako su se Vlajnić, Golubičić i Pudić razišli s Dusparom? Kako je moguće da je samo Duspara u pravu? Jel se sjećaš kakve su užasne stvari tada izašle na površinu? U drugim gradovima to bi dovelo do pada gradfonačelnika, a kod nas se ništa nije dogodilo?

     Zašto su se Olivera i Ivanović razišli s Dusparom?

 9. za ruku i do vrtića ok

 10. Puno se uzbuđujete, a bez ikakvog razloga. Bit će fantastičan uspjeh i veliko čudo iđe SL ili PB u gradsko vijeće i preuzmu na sebe ulogu brodskog Pernara. Želim im svu sreću da uspiju u tome – bit će zanimljivije.GV će umjesto komornog teatra početi sličiti na kabare.

  Sve ostalo valja staviti u kategoriju “moje pjesme moji snovi” i to ne treba ozbiljno doživljavati i komentirati.

  Čudi me da se neće kandidirati i za županicu 🙂

  1. Po čemu ti zaključuješ da je Lemaićaka brodski Pernar? Na temelju kojeg njenog istupa govoriš o političkom kabareu u Brodu?

   Ako je to tako Duspara je cirkusant.

   1. Pernar u saboru otvara neke tabue i teme koje do sada nisu načinjane.

    Nadam se da će netko od ovih dvoje to raditi u GV:

    Ako neće, onda moj glas neće dobiti.

    Ma samo se šalim, moj glas svakao neće dobiti 🙂

    1. Tvoj glas će dobiti prijeteći klaun?

     1. Još se dvoumim između kandidata RF-a i NL-a 🙂

 11. Nego kad smo već kod toga, zanima me vaše mišljenje o potencijalnim kandidatima za dvije glavne funkcije: gradonačelnika i župana.

  Koliko sam shvatio, za sada su sigurna 4 kandidata za gradonačelnika:

  MD, BG, SL i PB. Znaju lis e još koji? Iz dvije najveće stranke za sada ni abera.
  Što će mladoustaše, jel oni još uopće postoje (HSP-XYZ)?

  Tko su kandidati za župana?

  1. Kada već spominješ župana – aktualni samozatajni župan je držao Sočkovićevu stranu u njegovom prošlogodišnjem pokušaju puča na razini lokalnog HDZa.

 12. Skoro skroz zaboravih, jeste se vi iz gorljive sockomune već uključili u osnivanje ćelija RF-a ili NL-a u Brodu? Toliko ste skvičali i kmečali da vjerujem da su vas dva-tri već obukli uniforme i oštre svoje kampanjske noževe 🙂

  Nije vraga da ćete izdati ljevičarstvo i zbog mlade pičketine pljunuti na ideale?
  Ili je sockomuna samo kamuflaža za nešto drugo?

  1. Jednom je netko ovdje rekao da će na svaku etiketu koja glasi “sockomuna” odgovoriti s etiketom “nacionalšovinist” ili “nacisocijalist”. Eto vam je dakle! Zar ćete vi nacišovinisti i kapitalnacionalisti bezrezervno i doživotno podržavati dusparu?

    • on 27.01.2017 at 08:49

    Možda je više odgovarajuća etiketa za one koji lijepe etikete “advokati životinjskog kapitalizma na hrvatskin način”? Uh, malo je predugačko,pa skraćujem na “AŽKHN”. Jooooj, što sam dobar!

   1. Fino pitam, a vi se durite. Onda pretpostavljam da je odgovor NE. Jbg još nisu krenuli sa kućnim posjetama potencijalnog članstva. Treba se ustati iz fotelej i napustiti udobni salon te izači na ulicu i potražiti gdje je ćelija lovirana.

    Znači, Markovinu podržavate samo jezikom, a mali Mate se ionako previše furao na neku odjeću tipa radno odijelo pa bjež od budale 🙂

  • Hugo on 27.01.2017 at 08:39

  IZRADILO MINISTARSTVO
  POGLEDAJTE KARTU SIROMAŠTVA U HRVATSKOJ Izrađen detaljan prikaz područja u kojima postoji najveći rizik od neimaštine

  Najniže procjene stopa rizika od siromaštva zabilježene su u Zagrebu (9,8 posto) te Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji (11,9 posto), a najviše u Brodsko-posavskoj (35,9 posto), Virovitičko-podravskoj županiji (33,4 posto) i Vukovarsko-srijemskoj županiji (31,9 posto).

  http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/pogledajte-kartu-siromastva-u-hrvatskoj-izraden-detaljan-prikaz-podrucja-u-kojima-postoji-najveci-rizik-od-neimastine/5149436/

  A onda pogledajte čiji župani i gradonačelnici imaju najveće plaće u HR, isti oni koji upravljaju najsirotinjskijom županijom.

  Pišu tamo o nekakvim projektima i satovima, ko kad bi siromaštvo u kući koja se ruši išao prikriti foto tapetom ili digitalnim satom.

  Dignu 50000 kuna svaki mjesec iz proračuna da bi montirali digitalne satove, pa jel nismo već imali digitalni stup sa satom i termometrom nasred korza, pa je nestao? To je razvoj grada i županije, makneš stup, metneš sat. A onda ćemo trošiti novce na održavanje i popravak svemirskih satova u sirotinjskoj selendri jer se tako ćefnulo gradonačelniku, ipak je sat statusni simbol, uz gigantsku rodu, derutne fasade i propadajuća naselja, “četverostrani javni kombinirani sat model EPC4AD, analogni dim 925 x 925 mm sa 4 x LED sata / dim 925 x 300 x 50 mm. LED znaci su visine 210 mm, priključen na stalno napajanje 230 Vac” sjest će Brodu ko šaka u oko.

   • on 27.01.2017 at 08:55

   Na satove će pogledavati svi koji odlaze iz Dusparinog Broda, kako ne bi zakasnili na autobuse prema Njemačkoj.

   1. Bolje bi im bilo da na časovnik pogledavaju da ne zakasne, recimo, u školu zavarivanja. Sve je primjetniji nedostatak kvalificiranih metalaca (bravara, zavarivača, tokara).

    1. Al oni se ne nose lijepo kao Vjeran Zuppa i Dragan Markovina. Oni ti nose prljava radna odijela. Fuj.

     Ma mislim, lijepa su ona, al dok su daleko od nas, dok ih nosi netko drugi.

    2. @Anonimni – Zašto na tečaj zavarivanja ne odu članovi udruge pravaš i Dusparini rođaci?

     Zašto se mnogi od njih guraju u gradsku upravu, gradska poduzeća i gradske javne ustanove?

     Šta ne odu npr. u raj za radnike – Boxmark u Općinu Gornja Vrba?

     Svaki Dusparin novi minijaturni vrtić otvori 5-10 radnih mjesta za nove uhljebe na teret gradskog proračuna. Njima vrtić, a Brođanima zavarivanje i Boxmark?

      • on 27.01.2017 at 18:58

      Bravo za sve tvoje komentare!

      1. @Stalker – Hvala!

     1. Zar i ti, sokrate, spadas u one objesne, koji ce radije sjediti kod kuce, nego radio za 3000kn?

      Znas da dobar zavarivac u ĐĐ dobije i do 7000kn, bez da ide na teren? Ali treba znat i htjet.

      Smatras da ne treba otvarati vrtice? Bolje je ovako, i po 20 djece u grupi?

  1. Hugo, nije vas valjda Markovina zaboravio? Nije valjda odustao od pomoći tim najsiromašnijim krajevima?

   Jesi gledao bruto ili neto plaće? Dusparina je velika jer ima veliki osobni odbitak – puno djece 🙂

    • Hugo on 27.01.2017 at 09:42

    Raja diše lijevo, još se samo treba okupit u frontu protiv mafije. Bit će i to.
    Što je alternativa s ovim lopovima? Survavanje u opće siromaštvo i seoba na zapad?

    1. Ne znam. Ja samo gledam vas plemenite i poštene ljude i trudit ću vas se slijediti. Ako vi idete za Markovinom, ne može to ni za mene biti loše. Samo me onda zbunite sa tim stalnim šaltanjem RF – NL – SDP – Slavica.

     Nestašni ste, nisam naučio tom brzinom mijenjati dresove. Bojim se da ću u ključnom trenutku naći se u krivom.

     I veliš zaboravio vas pa morate za Slavicom? Jel ona isto ljevičarka? Ono HDSSB i Gabrić, to se sad više ne pika?

      • Hugo on 27.01.2017 at 10:41

      Provokator 🙂

     1. Lako je njima promijeniti dres (vidi pod Stipica Mesić).
      A ovi komunci s portala, u roku od godinu dana, od uzdanice Ciprasa, dospjeli do uzdanice Trumpa.
      Boli ih kita, obraza ionako nemaju (vidi pod Zoran Pusić, predsjednik SUBNOR-a Habulin i kompletna aktualna politička bagra SDP-a i HNS-a, kao Stipini obožavatelji).

      1. Nisi pošten. Oni su empatični. Cijeli im se salon zatrese kada zaplaču nad sudbinom siromašnih. Od ogromne tuge i uznemirenosti odmah se premjeste iz fotelje na kauč. Još jedno 16 milijardi dijagnoza i vidit ćeš kad krenu riješaati naše probleme.

        • grey on 27.01.2017 at 12:18

        Kvazimmudane, nijednom i nigdje nisi dao nekakvu dijagnozu. A dijagnoza je da takvi kao ti kritikom ljevice podržavaju razbojnički soj ljudi odnosno neljudi.

        1. Ti to pogrešno adresiraš “ili oni ili mi”. Je to tako, ali na ovaj način:

         na jednoj strani vi (hdz, sdp, sva politička bagra i politikanti),

         a s druge strane mi (radni ljudi koje boli kurac za vaše navijanje i ideološke ratove i dokazivanje superiornosti ndh ili sfrj).

         Razumeš?

         Razumeš ti moj kurac!

         Vama je problem u lopovluku smao zato što ste zakasnili i što su vas rivali nadigrali. Ali to je ta vaša igra. Jbg, išlo vas je 45 godina + desetak u lepoj vašoj, ali vas ovi za 15 godina nadjebaše. Šta vam ja mogu. Mi smo sitna raja morali raditi onda, a moramo i danas. Na isto nam izađe.

   1. @kvazimudane – To što Duspara ima puno djece nije razlog da si ne smanji tu sramotno veliku plaću u odnosu na prosječnu plaću u Brodu.

   • dron on 27.01.2017 at 11:51

   36 % rizika od siromaštva u BPŽ, pa to je katastrofa !!!!!!

   Još malo pa će svaki drugi stanovnik BPŽ biti siromah, bez sredstava za život, zahvaljujući političarima na upravljačkim pozicijama. Za što oni primaju plaću, čemu oni služe osim što se bogate i prodaju muda pod bubrege i koještarije dok sve oko njih propada. I sad ćemo čitati u njihovim biltenima i na njihovim portalima kakve su sve kolosalne razvojne projekte realizirali za građane!!!!!
   Najuspješnije su realizirali projekt opće pomorbe i siromaštva građana i vlastitog bogaćenja.

    • grey on 27.01.2017 at 12:16

    @spectator, ti i tvoja sorta ste zadnji koji bi trebali prigovarati bilo kome bilo što. Pokrali ste državu, unazadili društvo, pogodovali parazitima. Lopine, nemate ni stida ni srama. Ubojice! Razbojnici! Gadovi. Kako se usuđuješ u ime lažnog domoljublja, bogoljublja i čovjekoljublja huliti na ljude koji žele imati svoje mjesto pod suncem, uz pomoć rada, bez uvlačenja Plenkiju, hadezenjarama, i Čokolindi. Sjebat ćete HEP, a prigovarate Mesiću.Do toga je vama stalo, do zavjesa koje skrivaju vaše zločine. Gadovi!

    1. Zapjenio si druže, bez ikakvog razloga.
     Dakle, ja koji preko 20 godina zapošljavam sebe i obitelj, nemam nikakve veze s državnim valovom (osim toga što ga punim), pokrao sam državu i unazadio društvo!
     Spominješ i ubojice, te razbojnike i gadove!
     Gadovi ste vi i vaša prljava sorta, koja u svakom tko se protivi komuni, vidi fašistu. Eno vam ga svim portalima i televizijama, prvi počasni antifašista, vaš uzor i idol, pjeva Juru i Bobana (“samo otvara usta”), kenja o Jasenovcu (“nagovorili ga ustaše iz inozemstva”, “natjerao ga vrh HDZ-a”).
     Zametnuti ček od 300.000 dolara, te posudbu od 2 milijuna kuna za 2 stana, vi pripadnici sekte, niti ne spominjete.
     Pišam vam se na pleme i sjeme.
     Stoko!

 13. Ovako bezobrazno neobjektivan članak i procjene troje kandidata još nisam vidjela. Pa čime Boro dobija 30 %, a nema ni stranke ni infrastrukture, zar za svoja saborska samopromotivna laprdanja i vrlo moralno uzetu mirovinu na 1 dan ? I da on takav dobije duplo više od HDZ bez obzira što ovi još nisu izašli s kandidatom ? Tako nešto može procijeniti samo kreten i diletant što dotični sigurno nije, dakle, to je odvratni PR-ovski uradak zna se iz čije kuhinje i za čiji račun. Lemaćki koja kontinuirano ukazuje na primjerima kako se loše upravlja gradom, a daje i svoje vizije i ideje daje 2 % ili 15 puta, halooo 15 puta manje od Bore ? Lijepo sam si spremila ovu “stručnu” procjenu pa ću dotičnom “stručnjaku” poslati u izbornoj noći da ga podsjetim na ovaj jadni uvlakački (spram Duspare i Bore) i s druge strane još jadniji i podcjenjivački članak (spram Lemaićke i HDZ).

  1. I ja isto (uz moju korekciju od 10-15% manje bori i toliko više hdzu).

  • grey on 27.01.2017 at 15:52

  Odgovor Kvazimudanu na komentar u 14,55 kojim je zaflekao moj komentar.

  Tipična antikantovska predrasudna moć. A “rasudna moć, termin iz Kantove filozofije; označuje sposobnost podređivanja pojedinačnoga predmeta pod odgovarajući opći pojam. Razlikuje se teleologijska r. m. (kada je predmet u sebi svrhovit) i estetska r. m. (kada je predmet svrhovit za subjekt).”

  Što hoću reći a da izbjegnem daljnje nejasnoće. Na Komentar fleku ko prstom u šupak. To nema veze s vezom. Osobno sam iznad bratoubilačko-ideoloških igara SDP-ai HDZ-a. A tko je iznad, tko lebdi intelektualno iznad njihove gladi za materijalnim i ujedanja svega što kritizira njihovu zloću i smrdljivo političo svrstavanje- nesposoban je. Da, mi smo nesposobni, jer ne podržavamo krvne igre, sravnjivanje Drugih i vas radnike, kako se nazivate, s obzirom da ste kao i radnici u Njemačkoj 1933 uronjeni u nacionasocijalizam. Rekoh, pr(e)drasudna moć!

 14. bavo majstore grey direktno u glavu pa nek se jebu sa takvim idiotima kao taj spectator drugačije ne možeš to je onaj lamza idiot sadrugim nikom

 15. osim olivere svi ostali nula bodova olivera je komunalac digla na viši nivo zašto je tako završila to ne znam za ostale znam netko nije odgovarao netko pukao netko je radio posao koji prelazi njegov mentalni sklop i to je to i dalje tvrdim slavica nije ta osoba u biti zašto je uopče spominjem šanse nula posto ni uz pomoč hdz ništa veče a to što ona piše je ženska mržnja pokušala je ona i u strankam ali nije išlo

 16. gdje je ta njezina ekipa mama tata pas i kravata

  1. @milenijum – A gdje su ovi Dusparini pajdaši sad?

   1.Tomislav Vlajnić
   2,Mijo Golubičić
   3.Dalibor Damičević
   4.Dalibor Pudić
   5.Sonja Padovan Janković
   6.Zvonimir Markotić
   7.Vladimir Jerković
   8.Olivera Maglić
   9.Željka Krištof
   10.Ilijana Vrbat Pejić
   11.Zoran Ivanović
   12.Anto Rašić

   Hvališ Oliveru, a i ona je prešla u hdz!

 17. sokrate stvarno si idiot zašto ne bih hvalio oliveru i kakve hdz ima veze s tim ja čovjeka ne gledam po strankama i zrncima nego po poštenju i radu i svim ostalim osobinama koju osobu čini karakternom i posebnom

  1. @milenijum – mislim da bi te zbog vrijeđana trebalo izbrisati s portala.

   Nisi odgovorio na moje pitanje nego si se uhvatio za Oliveru. Čekam odgovor. Pljuvali ste po Lemaićki insinuirajući da je ona nekakav projekt hdz-a, a kad vam se napiše da je Olivera u hdz-u to vam je normalno?

   Posebno mi je intrigantno kako nitko ne želi prokomentirati Galićev komentar na Grubišićevom fejsbuk profilu.

   Milenijum zašto ti i Anonimni ne postavite na sbplus portalu pitanje Zovaku zašto ignorira Slavicu Lemaić? Jel to njegovo viđenje demokracije i novinarstva?

   1. Što ti treba odgovoriti?

    Svi do jednog portala imaju svog favorita i ljigavi su do bola.

    Ako nisu tekstovi ljigavi, komentari su odvvratno ljigavi.

    Tako i ovdje.

    Što se tiče drugih portala, koliko znamm sbplus ne objavljuje besplatno proglase stranaka već godinama. Besplatno su se provukli tu i tamo Laburisti i možda SDP dva puta, a svi ostali su platili i trebaju platiuti i to masno.

    Ne vidim ni ovdje proglasa/reagiranja HDZ-a, HSP-a ni drugih (desnih) stranaka. Što ono kažu za brvno u vlastitom oku?

 18. za sve te ljude znam bolje nego ti gdje su i što su i niko mi od njih nikada nije ulijevao povjerenje a ako su oni slavičina ekipa puno sreče i veselja prije mi je olivera za gradonačelnicu čak mislim da je to dobra ideja za hdz . sokrate ipak imaš malo mozga

  1. @milenijum – Ti podržavaš Dusparu i postojeće stanje, a ja te pitam kako su se i zašto svi ti ljudi razišli s “vođom” Dusparom?

   Olivera ne može biti hdz-ov kandidat za gradonačelnicu jer hdz zna da su Brođani bolesnici pa njihov kandidat može biti samo doktor ili veterinar.

 19. sokrate ti si sigurno bolestan i to ne samo u glavu jer brođane nazvati bolesnima je uvreda a to može samo dotepenac koji je došao sa kamen krš planine to jest iz tpm mislim sokrate odnosno lamza bio dovoljno jasan

  1. @milenijum – Opet vrijeđaš, a uopće nisi razumio poantu onoga što sam napisao. Nisu Brođani bolesnici nego je bolesno da im se stalno doktori guraju za gradonačelnike.

   Svi ti doktori pokazali su se kao očajno loši gradonačelnici. Rezultat njihovog upravljanja gradom je propadanje Broda i iseljavanje Brođana. Za Brod nema nade dok ga vode doktori.

   1. Daj popis dostojnih kandidata bez obzira na stranke i zanimanje!

    Baš me zanima koji su to sposobni brođani s koherentnim političkim programom.

 20. kakav retard i zašto bi me netko izbrisao kada govorim istinu lamza ti si bio izbrisan pa si sad sokrat jasan mi je tvoj vokabular ako uopče znaš što to znaći imaš dobru masku al si otkriven kao guja u šumi striborovoj nemaš ti muda

 21. @milenijum – Ja nisam lamza. Ja sam Sokrat. Moj slavni prethodnik je kao i ja volio ljudima postavljati pitanja.

  Pitanja koja sam postavio tebi još uvijek čekaju na odgovor.

 22. Idiot, retard, bolesnik … ovo je za izbacivanje s portala

 23. čitavu našu državu vode doktori magistri plagijatori propali diplomate i ostali klatimudani po čemu je brod iznimka slavica je narcisoidna osoba puna sebe i samo melje bez veze kao i plenkovič može pričati satima a ništa reči a i njezine ideje su ideje drugih ljudi več viđeno ili ti plagijati stvamo ima vremena pa piše isto kao ti i ja ništa novo niti poduzetno a ti si uvrijedio brođane znači i mene pa te šaljem sa merakon tamo gdje ti je mjesto ili uz slavicu za dogradonačelnika jer ona takve šupke treba

  1. Svaka ti je na mjestu.

 24. sokrat ti si karcinom i to dosta koji treba odstraniti jer ugrožavaš i vrijeđaš brođane i s tobom polemika je ugodna čekam rukomet ti navijaš za norvežane znam sigurno

 25. Milenijum je u pravu. Tko ne zna, a zanima ga, može potražiti “programe” i “ideje” sdp-a, hdz-a i ostalih brodskih stranaka i naći će sve te drugaricine “inovativne” ideje od nenadjebive luke brod, tehnoloških parkova, industrijskih i poduzetničkih zona, spalionica i energana …… umara me to više čitati a gdje komentirati.

  Neću ponovo duljiti i ponavljati se, već sam 100 puta to pisao i pitao. Nek ti projekti i valjaju (a to nisu projekti već floskule) za realizirati ih potrebni su ljudi.

  Neka Slavica napiše uz svaki projekt bar dva imena stručnjaka koji nju podržavaju i koji će joj pomoći realizirati te projekte.

  To je 10 imena pamenih, poštenih i sposobnih ljudi koji bi se odlučili staviti truloj politici u službu.

  Kad to vidim povjerovat ću joj i prestati ju kritizirati, dapače, postat ću nejn najgorljiviji podupirateljm ako treba i volonter.

  1. Zini, Kvazimudane, da ti Lemaićka kaže članove svoje liste! Četiri mjeseca pred izbore ti bi da ona svima otkrije svoje adute? Duspara,HDZ i SDP su to učinili?? Kakve oni stručnjake imaju na listi i inače? Sve što Duspara ima od ljudi nalazi mu se u Gradskoj upravi- kadrove koji će se pred izbore narintati za njegov privatni interes, uključujući njega tihogovornicu.

   1. A da objavi imena to bi bio povod slavonskobrodskim medijima, trojanskim konjima, kako ih se naziva, da čereče te ljude. Zato imena treba skrivati od plaćenika Dusparinih.

    1. Kad kažeš “plaćenici”, pomisli se na čvrste profesionalce koji svoj posao rade za pare. A riječ je o šaki jada, upalih novinarskih pluća, ali napirlitanih samozadovoljstvom. I oni će analitički pratit izbore? Kad pred njih Duspara baci kukuruz pod bisere, srat će kao guske i misliti da se o dudovima radi.

 26. kratko i jasno potpisujem

 27. I tu smo završili sa svakom raspravom. Sokrat i kompanija nemaju odgovora na ovo pitanje.

  • dron on 28.01.2017 at 10:48

  Znači, digitalni satovi, daljnje uhljebljivanje i bogaćenje babinog plemena i propadanje grada i građana i careva samovolja i dno dna, šupak Hrvatske, je najbolja perspektiva i opcija koju ćemo ikada imati?
  S gađenjem ju odbacujem. Pristajete ostati šupak.

 28. dron nitko ništa ne osporava ovja je dugo kao i bandić ali taj što dolazi mora nas uvjeriti da ima nešto bolje a to su ekipa ideje a ne floskule plagijati stare ideje koje su take kakve jesu ali najabitnija mi je ekipa primjer slučaj oreškovič zar se nismo opekli došao iz nigdjenizozemske i otišao odakle jedošao a nama ostala ista sranja PITANJE BRODA kako se rješiti sumpora salica kaže industrijskeuone što čemo imamo stotinjak gotovih hala koje zjape prazne kakav joj je program što če prvo napraviti ako dođe na vlast a to je krucijalno pitanje kao i svim drugim postavljam pitanje što bi napravili prvo da preuzmete vlast da vidim vašu pamet odgovorite mi na to pitanje

 29. pitanje što če slavica napraviti kada preuzme vlast neka mi netko suvislo odgovori na to pitanje

  1. Praznoslovci. Prodavaci magle. Kada ih se stjera u cosak s konkretnim pitanjem, nestaju u vidu gorespomenue magle. Nisu u stanju voditi SAO špajzu, a kamoli nesto ozbiljnije.

   Da cujemo Sokrate, imas li sto za reci? Mnogo ljudi trazi odgovore.

  • dron on 28.01.2017 at 11:26

  Smanjiti uhljebima plaće, natjerati ih da rade svoj posao, nije njihov posao bahatiti se na sigurnim sinekurama dok grad propada, sredstva usmjeriti u samozapošljavanje i zaustaviti odljev stanovništva, prestati terorizirati sitne male poduzetnike u borbi za preživljavanje, smanjiti korupciju i koruptivne javne nabave, sve lopovske firme za zajedničko održavanje zatvoriti i formirati zajedničko održavanje zgrada na nivou Grada, ekipa od pet informatiziranih osoba bolje bi održavala zgrade od opskurnih likova koji žive od održavanja a ne održavaju ništa, tu ima toliko posla samo na saniranju šteta od lopovluka i sisanja para građanima za vlastito održavanje, da je to prestrašno. Lopovi te tlače, a ti ne možeš ništa.
  Omogućiti ljudima samozapošljavanje i ponuditi im povoljno gradske prostore, pojačati nadzor zapošljavanja u gradskim firmama i na proračunima, dati ljudima koji se bave malim biznisima da rade i žive i dišu, a ne ih tlačiti da bi sebi osigurao doživotno sigurno sjedenje u kancelariji ili na “zajedničkom” održavanju, pokrenuti stvari u interesu građana koji tonu sve dublje. MOŽE SE, ali ne s umreženom gradskom hobotnicom.

  1. Po običaju si napričao hrpu gluparija demagoških za koje ni sam nemaš pojma kako bi se riješile, ali što je još bitnije, sve da se i daju riješitim za to su potrebni ljudi. Jedan čovjek to ne može riješiti.

   Tko su ti ljudi???

   Imaš ili nemaš odgovor. To ti je bar jednostavno.

    • dron on 28.01.2017 at 13:35

    Ma ti si kvazimudan koji tupi da je najbolje plivati u govnima kako tko zna i umije, ja ne želim plivati u govnima ekipe koja drži grad u siromaštvu i prodaje muda pod bubrege sa samo mjesečnim plaćama od preko 50000 kuna mjesečno bruto, a gdje je sve ostalo što pokradu preko umreženih plaćenika, jer je to najobičniji gangsterizam koji hvali sam sebe kao najbolju opciju gradu, metnuli su sirotinjskom gradu među najvećim prirezima u HR – 12%, za svoje daljnje uhljebljivanje i palamuđenje i kupovinu svojih uhljeba, ne zanimaju me, čim izađem na ulicu, i u zgradi,, pa to je sve propalo a oni se kurče u svojoj oazi s bazenčićem i cvijećem, pleme razvija brda i vikend područja, a grad propada.
    Kako ih nije stid s novcima građana napraviti si oazu s cvijećem za pedesetak uhljeba a par metara dalje od njih zatvoreni ruševni lokali i prostori, Vesna i svi oni mali lokali koji su radili u gradu a sad zjape zapušteni, grad duhova. Ti palamudi svoje, a ja za kućicu u cvijeću punu uhljeba koji uništavaju grad i plaćaju svojeuhljebe i plaćenike portale i njihove novinare i prostorije povećanjem nameta i prireza svim građanima glasovati NEĆU! Razvoj jednog plemena na račun grada i građana nije moja opcija.

    1. A ti mi pričaš kako Karamarko i Milanović ne valjaju da ih treba mijenjati i da bi Tepeš bio idealna zamjena. Eto što ti nama govoriš 🙂

  2. “Omogućiti ljudima samozapošljavanje i ponuditi im povoljno gradske prostore, pojačati nadzor zapošljavanja u gradskim firmama i na proračunima, dati ljudima koji se bave malim biznisima da rade i žive i dišu, a ne ih tlačiti da bi sebi osigurao doživotno sigurno sjedenje u kancelariji …”

   – Kako Grad može omogućiti samozapošljavanje i čime ga koči?
   – Takvim pametnjakovićima, poput tebe, gradski prostor bi iznajmio besplatno.
   Ti bi svejedno za 2 mjeseca propao. Prostor, dakle, nije uopće problem.
   – Tko “ljudima koji se bave malim biznisima ” ne da “rade i žive i dišu”, te
   kako bi to Slavica (ili ti ) uredila?

   Sve tupa do šuplje.
   Sistem “guzica po samaru”, samo da se lupeta.

    • dron on 28.01.2017 at 13:42

    Grad je sjebo male biznise dovodeći strane koncerne u centar grada i poziciju drpati siromašnim Brođanima lovu, pa imamo prometni austrijski Kaufland koji tuče lovu i odljeva ju preko granice i pusti grad sa samim birtijama, grad je cvjetao od privatnih firmi i biznisa i na tržnici dok ih ekipa na vlasti nije devastirala zbog osobnog interesa.

    1. Provalio si glupost i ostao ziv. Trgovacki lanci su uzrokovali pomor TNMova, koji su prodavali iste te proizvode, koje su kupovali u metrou, po vecim cijenama. Ti mislis da bi bilo bolje da proizvode kupujemo iz druge ruke, od preprodavaca. Ista prica je i sa buticima koji su skupo preprodavalu robu sa arizone. Zar za tom ciganijom da zalimo?

     Sve to sto sam opisao, je nastanjivalo one lokale sto sada zjape prazni. Od preprodaj, narocito velikoserijskih proizvoda, nema puno srece ako nisi veliki igrac.

      • dron on 28.01.2017 at 17:39

      Ne uči me plakat. Ništa ti lanci nisu jeftiniji od onih trgovinica koje su prodavale jeftino i kvalitetno, cipele, odjeću, špeceraj, cvijeće, pa male knjižare u kojima dobiješ sve što ti treba, više ničeg nema, strašno, ne možeš naći knjižaru osim monopolskih NN, nema ništa, ne možeš kupiti u cijeloj Zrinskoj i Širokoj špeceraj, nema ni staklara i uramljivača, postolara, nema ničeg.
      Prije su svi radili i svi kupovali, danas sve zjapi prazno, zarađuju stranci, a kupuje brodska sirotinja jeftinu sumnjivu hranu i 10 puta prerađene odurne mesne prerađevine od pet puta zamrznutog i odmrznutog mesa sa tko zna kad izašlim rokom trajanja, pa bila je afera s mesom i utihnula, i uhljebi se razbacuju kupovinom u stranim franšizama. Katastrofa.

      1. Nemoj pjevati bezvezarije.
       Bili su špeceraji i zatvorili, zato što nisu mogli opstati na preprodaji.
       Je li možda Grad zatvorio radnje staklara, uramljivača i postolara?
       Ako nisi majstor staklar ili postolar, zašto ne otvoriš bar trgovinu “špeceraja”
       u Zrinskoj ili Širokoj, kad ti toliko nedostaje?
       Ili knjižaru u kojoj dobiješ “dobiješ sve što ti treba”.
       Ovo što tvrdiš da narod voli “jeftinu sumnjivu hranu i 10 puta prerađene odurne mesne prerađevine od pet puta zamrznutog i odmrznutog mesa sa tko zna kad izašlim rokom trajanja”, ide valjda na dušu građana?
       Je li ih netko puškom tjerao u Kauflande, Bille i druge Konzume?
       Ovako laički rečeno, tebe je poprilično opičilo.
       Po primozgu.

       1. Komentar na komentar, stav na stav… i tu nije ništa sporno. Čovjek se ponekad ražesti dok razgovara s neistomišljenikom, ali toima svoje granice. Ali, zašto si dodao posljednje dvije rečenice? Kao da se s nekim prepireš, a onda ga na odlasku udariš u pleksus? To je tvoj običaj koji su svi uočili. Misliš da će ti se to ubuduće tolerirati bez posezanja za istim toljagama?

        1. Mariću, dijelom si u pravu.
         Međutim i ja sam uočio da svaki moj stav, koji je protivan uobičajenoj kuknjavi i prdljavini na ovom forumu, uglavnom je označen epitetima: “fašist”, “ustaša”, “uvlakač HDZ-u”, “uvlakač Duspari”???, “branitelj predsjedničinog dupeta”???, itd.
         Ishvališe me tvoji, a tolerantni su u MP3.
         Budući da sam borben po naravi, branim se koliko i kako mogu.
         Dron nije ovdje išao na mene osobno, ali nasrtao je više puta, ranije.
         Ovdje mi je zasmetalo neargumentirano blebetanje, bez ikakve veze.
         Utoliko si u pravu, jer sam pretjerao.

        • dron on 28.01.2017 at 18:15

        Bilo bi i danas malih trgovina po gradu da nisu izgrađena 3 strana lanca u samom centru grada, ja kad hoću domaće idem u Stanić u Horvatovoj, manja je mogućnost jesti govna koja prodaju u lancima.

        Pa tu su i Kinezi propali, i onaj njihov Kineski prvi i zadnji restoran u Brodu, o čemu mi pričamo? I šta da rade nezaposleni Brođani, s ovakvom konkurencijom u centru grada i općim siromaštvom u kojem se troši samo na najnužnije (penzioneri i nezaposleni, a to je većina građana, kupuju samo osnovnu hranu), a činovništvo troši novce u stranim franšizama i lancima gurnutim im pod nos, a domaća proizvodnja zatrta?

        • dron on 28.01.2017 at 18:23

        Od kud ti ta bezvezarija da ja tvrdim “da narod voli jeftinu sumnjivu hranu …”, iz čeg si ti to iščitao, ja tvrdim da su ljudi NATJERANI kupovati govna jer a) nemaju novaca b) nemaju izbora jer je sve pozatvarano i rade samo monopolisti. Počinjem se pitati o tvom primozgu.

      2. Eno ti staklar u Starčevićevoj. Voljan je prodati biznis, a jedini je u gradu, koliko ja znam ili bar u centru grada. Mislim da niej uspio naći nekoga tko bi preuzeo obrt pa će ga vjerojatno ugasiti. Pokvarena stoka kupuje plastičnu stolariju od bar 6 privatnih firmi u SB.

       To je kao da plačeš za potkivačima ili užarima. Novo vrijeme nosi nove stavri. Za par godina će biti pometeni svi ti trgovački centri koji ne budu imali dostavu narudžbi preko intereneta s dronovima. Pa kad 100 teta u svakom od tih centara dobiju otkaze, ti ćeš onda plakati za njima.

       Glupane, svijet ide naprijed, nigdje takve male trgovinice ne opstaju, ako nemaju neku svoju jaku specifičnost.

       Al ovo je deseti put da tupiš takvew glupe pizdarije i da ti pametni ljudi pokušavaju objasniti, ali dđaba, kad ti je to armirano betonski slamnati mozak.

        • dron on 28.01.2017 at 19:16

        Ti si glupan, stranci i te kako cijene svoje tradicijske proizvode i proizvođače, i vlastiti proizvod. Samo mafija može uništiti domaći autentični proizvod i dovesti kineski bofl i strano smeće. Pa nema ni jednog više domaćeg tekstilca i krojača, uništeno je sve.

      3. Pun si negativnosti – skodi to, probaj naci pozitivne aspekte zivota.

       Sve oko nad se mijenja, uspjesni su oni koji se znaju prilagoditi. To je cijena napretka, inace bi bili na kamenom kotacu.

       Meso – Bebrinka.
       Postolar – Miro na pocetku kumiciceve.
       Staklar – Babic, malo prije postolara.
       Cvjecara – ima ih na pretek.
       Knjizara – imas TDA, a sigurno i jos neku.
       Speceraj – imas Konzum u svakoj cetvrti, recimo u mesicevoj – povoljno i nije u stranom vlasnistvu.

    2. Navedi ime jednog malog poduzetnika sa nekakvim razumnim proizvodom da nije šverc-komerc i preprodaja iz šupljeg u prazno koji je ugrožen zbog nekakave gradske politike ili koji bi opstao da im je grad dao prostor!

     Ne znam niti za jedan perspektivan poduzetnički poduhvat koji propada zbog parsto kuna za najam prostora. Kažu ljudi da u onoj zgradi na tržnici ima poslovnih prostora već od 500kn, ali zjape prazni. Tamo bar ima potencijalnih kupaca, ali što im ponuditi kada poduzetnici nemaju proizvoda?

 30. dron razmišljaš kao i svi naš i političari i ljudi željni vlasti prvo što treba napraviti kod preuzimanja nečega je inventura financijsko stanje i izači pred građane i reći ja preuzimam grad sa tim i tim dugovanjima i potraživanjima stanje je takvo a ja odgovaram od danas i snosim punu odgovornost za sve od današnjeg dana e kada to napraviš došao si sa ekipom odrediš prioritete i kreneš u posao a ako ne napraviš tu inventuru isto tako se ponAŠAŠ kao i svi drugi prije tebe i ne misliš ozbiljno jer ako stanje krene loše reči ćeš to je od predhodniKA I SVE GUBI smisao. Dron kada kupuješ nešto ili preuzimaš skladište jel potpisuješ na slijepo ili provjeriš stanje i kvalitetu sve ostalo je onda u tvojim rukama a ako to ne provjeriš su fluskule zato smo i takva država svi su željni što prije u fotelju jer znaju da nikada neče snositi odgovornost jer če sve loše prebaciti na predhodnu vlast ili predhodnika a a to ide u prilog lopovima i malverzacijama Isto tako kad predaješ vlast moraš predati stanje i potpisati to stanje

  • dron on 28.01.2017 at 11:49

  Pa više je Slavica sama napravila posla, pisala, radila, trudila se, i Sokrat tumačio, o problemima Broda i kako ga izvuči iz govana, dala si je truda i radila,
  već par mjeseci, ona i Sokrat, nego što je napisala cijela babina portalska plaćenička administracija sebi hvalospjeve, već je to dokaz da jedna mlada osoba i jedan Sokrat su aktiviji i pošteniji i marljiviji bez i jedne kune oštećivanja građana za vlastitu promidžbu, i spremni učiniti zaokret u upravljanju gradom koji propada s ovima na vlasti.
  Tako se to radi, sam i bez plačeničke ekipe, a kvalitetno i ustrajno.

  1. Ustrajno si glup, što je logično. Glupi ljudi su ustrajni do bola.

   Ajde da probamo ovako:

   Izbori su poput klađenja na neku momčad u grupnom sportu. Možeš voliti i cijeniti Mesija, ali ako igra sa deset bezveznjaka, od toga nema ništa.

   Dakle, građani će se “kladiti” na neku ekipu. Svi imaju ekipe i zna se tko je u tim ekipama. Ekipa MD (HDZ, SDP) nije nešto impresivno, nisam njihov ljubitelj, ali ostvaruju određene ekipe.

   SL i PB nisu ekipa. To su pojedinci, koji mogui biti bolji od Mesija, ali nitko pametan neće se kladiti na njih. Znaš kako to ide na “neovisnim” listama:

   ide poznato ime, pa iza njega, ako ima sreće ide još jedno ili dva, a onda kreću prijatelji, rođaci, babe i žabe. Već nakon polovice liste razuman čovjek vidi da se radi o sprdačini.

   Ti nama uporno nabacuješ da smo zvezdaši, partizanovci, hjajdukovci, dinamovci jer ne želimo svoju lovu staviti na hajduk iz sijekovca ili amater iz podvinja. AKo je izbor takav, onda radije nećemo izaći na izbore nego vrijeđati svoju inteligenciju, a kada raja slabo izađe onda se zna tko pobere vrhnje. Nikako neovisni.

    • dron on 28.01.2017 at 14:05

    Kvazimudan, nećeš me uvjeriti da je mala bara puna babinih krokodila najbolje što Brod može ikad biti, dopizdili su mi ti bogati SDP HDZ kumovi, bilo tko mlad i pošten i nov je sto puta bolji od njih Kako su stekli bogatstva? Ma da su imali i 30000 kuna plaću, nisu mogli u 20 godina imati imovinu koju danas imaju bez pljačke i korupcije. Sve su to lopovski ministri poljoprivrede koji su se obogatili, a seljak i poljoprivreda propali.

  • dron on 28.01.2017 at 11:52

  Dajte nam mlade, poštene ljude, nepokvarene, nek preuzmu vlast u gradu, nemamo što izgubiti, s ovima uhljebima se samo tone sve dublje.

  1. Tko im brani da se organiziraju. Kada to naprave, ja ću prvi za njih glasati. Al vidiš i sam da je hrpa mladeži u mladeži HDZ-a ili SDP-a ili ne viidiš ili ne želiš vidjeti?

   1. Ako je sposobna, ući će u centar mladih ilii gdje već i ponuditi mladima dobre opcije i prije izbora i oni će stati na njenu stranu. Javi kad se to dogodi. Koje udruge ili skupine mladih ju podržavaju javno?

     • dron on 28.01.2017 at 14:15

     Ovo si super rekao, nek ide animirati mlade educirane ljude, odličan komentar.

     • dron on 28.01.2017 at 14:38

     samo ne onakve volonterke miljunašice borkinje za čist zrak obogaćene na falsificiranju testamenta i prevari, medijski istaknute u prve redove, po navadi medijskih plaćenika, prodavati kvarnu robu i falsifikatore svjedodžbi, naučnih radova, kupoprodajnih ugovora, faktura, testamenata, javnih nabava i ciničnih povelja za transparentnost

     • dron on 28.01.2017 at 14:57

     takve umjesto da sjede u zatvoru sjede uhljebljene na proračunu i aktivno se bave “volontiranjem” i samopromocijom, ima li to igdje na svijetu, da lopovica i dalje radi na uhljebničkom službeničkom mjestu, a pošten čovjek seli u tuđinu? ( bez namjere izazivati bilo kakve emocije, nego samo uključiti zdrav razum – kako lopov može imati dobar posao i sjediti u toploj kancelariji umjesto u zatvoru, a pošten čovjek odlaziti raditi van, i još nas tjeraju da ih biramo?)

     1. Zna se kome je pušila i tko joj je nešto prepisao ili nije prepisao. Još se bvaljda treba politika baviti sponzorušama. To su tračevi i pizdarije s kojima se treba baviti sud, ako je netko ženu uopće tužio. Kakve to ima veze s politikom?

      Valjda ju biskup treba ekskomunicirati pa ćeš srati kako imamo klerikalno društvo?

       • dron on 28.01.2017 at 19:31

       Ti si đubre lažljivo i namireno, koje ovakve brani i zastupa njihova prava kontra poštenog svijeta koji zbog gamadi radi za 2000 kuna i nemože prehraniti i školovati djecu.
       Smrdljiva trolčina, nećeš me uvjeriti da je lopovluk i korupcija normalna stvar, jedino ju lopina relativizira i demagog ili kretenčina.

  • dron on 28.01.2017 at 12:01

  Sokrat, napiši još nešto pošteno i pametno, i glasujem za tebe!

  1. Napiuši imena!

    • dron on 28.01.2017 at 13:53

    Ne zanimaju me potrošeni gradski političari koji se vrte za lovu u politici i kao takvi su poznata imena, a priori sam protiv profesionalnih političara, bandidosa, zanimaju me anonimni sposobni educirani mladi ljudi, radije bih glasovao za voditeljicu azila za pse nego za potrošenog brodskog političara.

    1. Tkjo je rekao da pišeš poznata imena. Napiši imena tih inače nepoznatih ljudi koji se ne libe staviti svoje ime u službu SL.

 31. dron sve stoji ali to su konpilacije naših komentara djerđovih analiza zraka petrovih komentara i tako u nedogled ništa konkretno ali prvo inventura pa ekipa pa rad a pisanje prijava uskoku uskok dođe i ništa ispada blesava pet puta je bi uskok i ništa jedanput sam napisao da jeprekršaj dati posao firmi koja je u blokadi i koja je pet puta niža od prve sljedeče i to je prekršaj za uskok takvi su šeksovi zakoni ljutili se vi ili ne

   • dron on 28.01.2017 at 12:16

   milenijum, objektivan si, svaka čast, imam u tebe povjerenja, nisi babin plaćenik nego pišeš što misliš, i to se osjeti, pun mi je k plaćenika komentatora, nek svatko glasuje po savjesti, meni savjest ne da da glasujem za uhljebničku ekipu koja je dovela grad u današnje stanje

 32. borej ok ti si u načelu u pravu ali ne da glasam za osobu A a onda se iz ničega pojavi orešković nešto se mora znati ali to su priče bez veze sdp i hdz su se dogovorili to je kao nekad pbz i zagrebačka banka zagrebačka dogovorno je pbz bio u brodu a zagrebačka u drugom gradu

 33. dron ti i ja se slažemo ima nijansi ja samo ne želim da idemo iz greške u grešku i podliježemo emocijama imamo šansu da povjerenje damo nekome tko nam dokaže da može nešto napraviti za grad a ne karijeristima nekada neka ideja je ok misliš da je dobra ali kad napraviš analizu ona je loša i obrnuto pitanje bazena koštaju koliko koštaju zar nije sramota da mi kao grad nemamo bazen pare bi se ionako potrošile na nešto bez veze kao recimo na slalom stazu od kaptola do ilice ovo je bar ostalo ok nerentabilno ali dvjesto klinaca se bavi plivanjem vaterpolom bolje nego da zjape po ulicama normalno da i za nas starije odgovara malo relaksacije e sad da li je profitabilno ,ali tako gledamo nebi imali ništa nije neki dan spominju luku recimo ja sam protiv luke jer sava nije dovoljno plovna industrijsku zonu imamo ih mi ali hale zjape prazne pričamo o sumporu ustanak odjednom ništa , ne shvačamo da mi u brodu moramo uzeti stvar u svoje ruke
  Trenutno nisam u brodu ali se čujem sa prijateljima i puno toga znam a i brođanin sam i volim brod poloj obožavam radi se nešto dali je to dovoljno ili ne moramo sami ocijeniti pozdrav dron i anonimni ovdje je sunce izašlo ručak i duga šetnja

   • dron on 28.01.2017 at 12:48

   🙂 pozzzz, uživaj 🙂

  • Hugo on 28.01.2017 at 15:26

  Mi pišemo, cijeli dan i noć ♫ ♫ ♪♪ 🙂 , za običnu raju protiv uhljeba i lopova

 34. ljudi još je četiri mjeseca do izbora imamo šansu odvagnuti više nije bitno tko nego dali može napraviti iskorak prazne priče ne vode ničemu animozitete bacimo u stranu idemo pokušati napraviti nešto bolje i iznači osobe koje HOČE sa idejama normalno pametne ideje da se grad trgne i krene prema gore sve ostalo pada u vodu napraviti listu prioriteta ne graditi i raditi da se radi nego korisno prvi preduvjet je čist i zdrav zrak jer bez njega nema dalje tu moramo pokazati muda kao i u domovinskom ratu ili ili nema treče varijante radi se o našim životima ne o njihovima u zg

 35. @dron
  Sad te stvarno moram razvaliti.
  Tvoja točka b) pokazuje da nemaš ni primozga.
  Za koji kurac su male trgovine zatvorene?
  Zato što su vlasnicima bile neisplative!!!
  I kakvi su to jebeni monopolisti, ako samo na sjevernoj strani Svačićeve, na razmaku od 500 m, ima 5 velikih trgovina, centara, čega god?
  Povrh toga Plodine i Interspar.
  Ako netko osmi, nađe svoj interes i otvori trgovinu s još jeftinijom robom, kupci idu tamo.
  I dok god je roba tamo jeftinija, nikoga nije briga za one što su izbili prozor na kući i napravili trgovinu, kako bi živjeli od preprodaje u veletrgovini kupljene robe.
  Kako to misliš da se moglo i da je trebalo zabraniti otvaranje trgovina u centru? Zar nismo htjeli u EU? Po tvom, samo dok nas prime, a poslije bi malo šibicarili!
  I ova točka a) ti nije utemeljena.
  Uđeš li bilo koji dan, u bilo koju od ovih 7 trgovina, vidjet ćeš da su dupkom pune. Jesu li to navalili oni ljudi što “nemaju novaca”?

   • dron on 28.01.2017 at 19:10

   To su gluposti, pa tržnica zjapi prazna osim subotom, linićevci su uništili male trgovce.
   Ne vidjeh tako sablastan grad ko Brod, to je horor hodati po ulicama s devastiranim zgradama i praznim sablasnim lokalima u samom centru grada, i s tim ruglom od Vesne, dokle će stajati prazna na Korzu, ili nek ju sruše, ili nek ju obnove i naprave stalni sajam domaćih obrtnikai proizviđača u njoj, ako domaći proizvod više uopće postoji, jer su EU sluge domaću robu istjerali s tržišta svijim beskrajnim normiranjima, certificiranjima, hasapima, mjerenjima, pa jadan seljak ne može više nigdje prodavati svoj proizvod osim na štandu tržnice.

    • dron on 28.01.2017 at 19:12

    Pa ne može ni tu, jer im ne da mesna mafija, može prodavati samo malo mrkvice i jabučica, drugo sve je zabranjeno.

    1. Ti si najobičniji trol.

      • dron on 28.01.2017 at 19:18

      Ti si trol, siromaštvo građana je činjenica, a ne trolanje, imate statističke podatke, a možete i prošetati Širokom i Starčevićevom i Mesićevom i vidjeti da u gradu rade samo birtije.

      1. Što će onda tim siromašnim građanima male skupe kvartovske trgovine?
       Prika, ti prdiš na javnom mjestu.

    2. Mesna mafija?

     A kako Mirkovic uspjeva, i ima odlicnu robu?

     Inace, certificiranja, haccp i slicna papirologija nisu nesto zahtjevni, i sposobni su to lako savladali. Da li bi ti radije da bude kao ns turskom bazaru?

     1. Na tržnici 70% ljud nikada nije držalo motiku u rukama niti proizvelo išta osim dreka.

 36. Zaboravio sam i Coloseum!

  • dron on 28.01.2017 at 18:57

  A sad kad otvore u Brodu amerikančev mek donaldov restoran, uništit će sve domaće zalogajnice u gradu, posebice ako ga natrče u centar.

  1. Samo ako Mac krene prodavati ćevape i ražnjiće. Do tada ja ne idem, a tko voli, nek izvoli.

   Kažu da je nekakav tip iz Banjaluke s banjalučkim ćevapima u ZG jači od Maca 🙂

   Čovjek ima kvalitetu.

   Jedan od brodskih viđenih pečenjara kupuje goveda zaleđena još dok su mamuti hodali po zemlji i to kosti s kojih guli žlondre i malo mesa što ej ostalo te sve to melje u svoje “specijalitete”. Jedan je od najjačih u Brodu.

   Nećemo valjda određivati ljudima i što će jesti. Mac je uz to i poprilično skup po meni, ali to će ljudi odrediti sami za sebe.

   Koji od brodskih pečenjara ima prostor za rođendanske proslave? Mac ima – neću se čuditi ako ih zgazi.

   Zašto se ti inovativni poduzetnici nisu pripremili? Imali su desetljeća fore.

   U stvari ja sam glup. Ti si ogavni glupi trol koji samo provocira, a ja sam preglup jer ti bilo što odgovaram. Marš u mp3!

    • dron on 28.01.2017 at 20:21

    Đubre. Pošalji si mamu u mp3! Ti ćeš, govno smrdljivo, mene slati u mp3 iz čistog mira, nikad nisam nikog osobno vrijeđao. Smrdljivo frustrirano govno.

  2. Zamisli ti da u tim ozloglašenim centrima marva čak prodaje i tuđe proizvode pa čak i srpske???

   Zamisli ti da ima kretena koji slušaju Prljavce i Valjak, a ne Republiku. No, nije tu i kraj, imaš krmaka koji slušaju radije Dubiozu i Van Gogha prije nego Republiku. A zamisli tek stoku koja sluša Bibera ili U2 umjesto Republike ili Prljavaca ili Dubioze ili Republike???

   Daa ne govorim o kretenima koji čitaju i GG Markeza ili Dostojevskog pokraj naših Krleže ili Aralice, a da ne govoreim ispred Mirkovića i SSU. Najobičnija marva pička im materina.

   Slažem se s tobom, treba odmah osloboditi Nadana jer je on kao i ti za kupovanje Hrvatskog.

   1. Envera Hodžu za dronovog predsjednika.

    Izolirajmo se od ostalih jer su u svemu bolji i sposobniji od nas.

    Ili bi ti to jednosmjerno: sve što dobro smisle vani (lijekove, tehnologiju, pomagala ….) dopustimo uvoz, a ostalo kita. Istovremeno, jebat im mamu kapitalističku ako neće pokupovati sve naše viškove.

    Pričaš kao da su ljudi retardi.

    Ja mogu dobiti super domaći ručak za 10kn, ali sam glup pa kupujem strani loš za 50kn.

    Neki dan gledam cipele u Borovu. Baš sam bio patriotski nastrojenm kad ono vrlo prosječne cipele preko 500kn. Ni kvaliteta, ni materijali, ni dizajn, ni blizu stranim cipelama koje možeš dobiti za tu lovu.

 37. Trolovi poput drona i sokrata, koji samo bombardiraju ovaj portal bljuvotinama su jedan od najjačih razloga što treba zazirati o SL. Dok ju takvi podržavaju – zasigurno nema dobre namjerew i ništa ne valja.

  Nakon upisa i upisa, ne vidismo niti jedno ime. Dakle, i ovi smradovi koji ju kao podržavaju, nemaju hrabrosti ni svoje ime javno napisati.

  Da ja tako druukam za bilo koga, ne bih se ustručavao javno ga podržati. Zar vas je stid i sramota?

 38. Na žalost, to je jedna velika lakrdija! Pomalo je sramotno od portala, pa tako i 035portala, SBOnline-a i SBplusa da već sada pokušavaju mutiti vodu tamo gdje još ni vode nema! A opet i ovo beskonačno dokazivanje smrdi da sumporvodik iz rafinerije!

  • dron on 28.01.2017 at 19:35

  Neću nikad glasovati za lopine koji su se obogatili uništivši grad i građane, ma koliko njihove sluge i kmetovi vrijeđali i pljuvali i omalovažavali pošten svijet.
  Sram te bilo, krmak kvazimudan, frustrirana kretenčina koja vrijeđa ničim izazvan. Đubre!

  1. Zabole me kita za koga ti hoćeš ili nećeš glasovati. Nije ovo rasprava o tebi.

    • dron on 28.01.2017 at 19:49

    Tko tu tebe išta pita, koji mi se k podmećeš, ili namećeš? Tko je tebi šta rekao?

  • dron on 28.01.2017 at 19:42

  Napiši ti kvazimudančina svoje ime, ionako si na strani vladajuće mafije, nagradit će te, autaj se!!!!

  1. Ja ni za koga ne navijam, već samo pitam vas navijače zašto se stidite. Nađi marvo rečenicu u kojoj sam ja za nekoga navijao!

 39. Danas ti za biznis (a to su potvrdili i brojni ljudi širom svijeta koji su napravili carstva iz garaže) ne treba ni poslovni prostor, ni kapital, ni neki posebni uvjeti.

  Većini je dovoljna neka sobica ili garaža, kompač koji možeš nabaviti već od 1000kn i puno znanja i još puno više inovacije.

  To se vidi i u Osijeku, gdje je graqdonačelnik napravio neki centar, ali to posebno dečkima ne pomaže, niti im nešto posebno znači. To puno više znači gradonačelniku za vlastitu promociju i promociju grada. Hoće li neki od tih dječaka uspjeti ovisi samo o njegovom znanju i sposobnostima, odnosno vještinama. Kako svijet vapi za aplikacijama i sposobnim timovima koji se bave razvojem softverta, teško im je ne uspijeti.

  U čemu je onda razlika između Osijeka i Broda? U tome što u Osijeku očito ima takvih dječaka, a u Brodu baš i nema. Odnosno, da budemo precizniji, postoje 2-3 firme sa velikim brojem programera za hrvatske prilike i oni headhuntaju sve one koji se odluče vratiti u Brod. Stvoriti nov firmu pored tih etabliranih je teško, gotovo nemoguće. Gradonačelnici tu ne mogu napraviti ništa, nego jedino se mogu nepošteno uplesti u tržišno natjecanje tako što bi pogodovali jednoj na račun drugih tvrtki. Ili možda mislite da treba pomoći svima iako im dobro ide i ostvaruju nemali profit?

  • dron on 28.01.2017 at 19:48

  Slavonski Brod je pun bogatih umreženih lopova i mafije i sirotinje od nezaposlenih i umirovljenika i to je činjenica i bit će sve gore s bahatom mafijom na čelu koja priređuje sirotinji skupe izborne predstave, umjesto da sanira štetu, ako ću birati, neću birati bogatu lopinu, birat ću osobu najsličniju imovinski i statusom prosječnom građaninu, a to Duspara nije.

 40. Problem je što većina ljudi obično bira nekoga “tko je uspio”, a ne vole gologuzije kakvi su sami 🙂

  Jer ako nisi uspio srediti svoj život, kako ćeš srediti život tisuće drugih?

  Jebenica 🙂

  • dron on 28.01.2017 at 22:19

  Ovo su političari i ljudi:

  https://www.youtube.com/watch?v=4GX6a2WEA1Q

  “Jose Mujica, predsjednik Urugvaja: Ja ne značim ništa. Ja sam obični farmer

  Urugvajski predsjednik Jose “Pepe” Mujica, bivši gerilac koji živi na farmi i većinu svoje plaće daje siromašnima, odstupio je nakon jednog mandata kao jedan od najpopularnijih svjetskih lidera ikad….

  Ugledni britanski magazin Economist proglasio je Urugvaj državom 2013. godine zbog reformi od koje “koristi može imati cijeli svijet”.

  Podsjećamo, Urugvaj je legalizovao marihuanu i gej brakove, a Economist ocjenjuje da je takva politika ‘uvećala globalni iznos sreće bez ikakvog finansijskog troška.

  Predsjednik Urugvaja Jose Mujica “najsiromašniji je predsjednik na svijetu” a najvrijednija imovina koju posjeduje je Volksvagen BUBA iz 1987. godine.

  Devedeset posto svoje plate daje u fond , iz kojeg se sredstva odvajaju za ljude koji žele da započnu svoj posao.

  Iako su njegovi stavovi u principu ljevičarski, nekad je zbog svojih postupaka smatran i za liberala. U svakom slučaju, njegova razmišljanja ponekad vrijedi pratiti:

  Evo nekih nama najupečatljivijih :

  Ne možemo živjeti u uspomenama. Bitno je gledati u prošlost, ali ne smijemo biti svezani u njoj.

  Obrazovani ljudi imaju najbolje mogućnosti u životu i ne mogu se lako podvesti lažima i korupcijom.

  Moć ljude ne može promijeniti, već im samo pokazati ko su oni zapravo.

  Siromašni ljudi nisu oni koji imaju malo, već oni koji žele mnogo stvari.

  Ja ne značim ništa. Ja sam obični farmer, koji se vodi seoskim razumom.

  Svi su zamjenjivi.

  Samo preko kulture i znanja je moguće graditi bolje društvo.

  Morate poštovati ostale, pogotovo kad vas to najviše boli.

  Jedina dobra ovisnost je ljubav.”

  Komentar ispod članka:

  “Pomorac
  Objavljeno: 02.03.2015. – 16:38
  Grande Hoze. Imao sam tu srecu da posjetim Urugvaj i narod Urugvaja je mnogo prijateljski raspolozen prema turistima, nasmijena lica, sloboda i pozitivna energija na ulicama, restoranima, kaficima. Najbolji odrezak sam pojeo u Argentini, ali rostilj majstori su u Montevideu. Punta Del Este, gradic na obali, prelijepo more, prelijepe zene. Uopste se ne vidi socijalna razlika u klasama, odnosno nema jaguara i mercedesa u saobracaju. A sve zaslugama ovog skromnog i predobrog covjeka, i njegove partije. Svaka mu cast, ali i narodu koji je prepoznao vrline i skromnost gospodina Muhike. Covjek koji nema vozace, tjelohranitelje, sekretarice, savjetnike, limuzine.. Zemlja je velicine BiH, i demografski i geografski, smjestena izmedju dvije najkorumpiranije, najkriminalnije i najnesigurnije drzave na svijetu, a u samom Urugvaju najmanja stopa korupcije i kriminala na svijetu. Zapitajmo se dobro zasto je to tako. Sve zasluge ipak idu narodu jer on je prepoznao Muhiku i glasao za njega, ali ipak je Hoze taj lik koji 90% predsjednicke plate ostavlja u taj podsticajni fond i u humanitarne srvhe. Covjek koji ceka u redu u ambulanti najnormalnije kao i svi ostali. Covjek koji je predsjednicku palatu dao na koristenje beskucnicima i sirotinji da imaju gdje da spavaju da nisu na ulici, a on sa suprugom, dakle prvom damom, zivi na farmi i vodi sasvim obican zivot. Ja zaista nijednog beskucnika nisam vidio na ulicama Montevidea. Za razliku od Amerike gdje sam u San Diegu vidio beskucnike na svakih 100 metara, ili u New York-u i Majamiju. Dakle, Urugvaj, zemlja blagostanja, pozitivne energije, lijepih zena, i sjajnog rostilja i stejkova, i naravno popularnog “matea”. Moj savjet nasem narodu koji trpe genocid od domacih politicara: Dok god se ne pojavi ovakav kandidat za sefa drzave, bojkotovati izbore. Uopste ne izaci na glasanje i tom gradjanskom neposlusnoscu ne dati legitimitet sadasnjim strankama i njihovim liderima. Mada, dzaba ja ovdje trubim, mi se razumijemo, ali kako prosvetiti ovaj zbunjeni i napaceni narod? Kako do njihove svijesti dovesti Hozea? Mada, procitao sam nedavno da Kusturica snima film o poslednjih 24 sata Pepeovog mandata, i nadam se da ce emitovanjem tog filma kod nas, informacije o Pepeu i Urugvaju, doci i do naseg naroda, i da ce tim putem Kusta poslati poruku narodu kakvog lidera treba. Dok god ne bude neko poput Pepea na vlasti, narodu nece biti bolje. Pozdrav”

  http://www.6yka.com/novost/52770/jose-mujica-predsjednik-urugvaja-ja-ne-znacim-nista.-ja-sam-obicni-farmer

 41. Dron, konjino on je gospodin doktor za tebe, ti slobodno glasaj za učiteljicu koja se hvali da drži predavanja ekonomistima zbog kojih sam napustio to društvo.

   • dron on 29.01.2017 at 09:18

   Za mene je gospon doktor onaj tko liječi i pomaže ljudima, a ne onaj tko tri mandata zapošljava svoje pleme po gradu.

 42. Svojedobno je netko napisao da su najslabija tocka ovog grada upravo njegovi građani, i bio je u pravu.

  Opet cu spomenuti onog privatnika koji je usao u posao sa pilicima. Nije ga nitko iz politike podupirao, sam je ulozio novce, kao i trud za povlacenje sredstava iz SAPARDa, sam pisao projekte, bio angaziran po 16+ sati dnevno dok se farma nije uhodala. I na kraju je uspio. Cak je bio i proglasen za 2. najbolju farmu u EU. Uspio je to zahvaljujuci znanju i trudu, pa cak i u ovom mafijalandu, bez Slavice, bez poduzetnickog inkubatora i bez ind.zone.

  Nama treba jos takvih ljudi, takvog mentaliteta nam nedostaje.

 43. Slavica će takve da štanca 🙂

 44. dron, dok ti i slični tebi glasače ovog grada koji uredno glasaju za gradonačelnika nazivate pripadnicima plemena i četvrti mandat je siguran.

   • dron on 29.01.2017 at 10:15

   Zanimaju me ljudi koji će pokrenuti grad iz selendre prema pravom urbanom modernom regionalnom centru, a to pleme ne može.

   1. Grad su ljudi. Grad to smo mi.

    Ko će nas pokrenuti?

    1. Zamisli da smo svi mi željeznička kompozicija.Tu je još lokomotiva, šef stanice, skretničar, vagoni, kondukter… Postoje relacije, etape, stanice (ubit će me jezični higijeničari zato što nisam upotrijebio riječ “postaja”)… U vagonima vreva, ali tko ih vuče? Tko ih pokreće? Društvo je dinamično… čuh, čuh, čuh… Ne guraju se vagoni sami itd, itd

     1. Imaš li vagone sa zakočenim kotačima onda nema te lokomotive koja će to povuči. Doslovno poznata stvar na željeznici.

      Pretovariš li vagone oni su što kažemo tromi i opet lokomotiva ne može povuči takve vagone. Postoje neki gabariti.

      Ne kažem da nam je lokomotiva neka bajna, ali su nam vagoni čista katastrofa: pretovareni zapečenih kočnica.

      Zamisli sad da svaki od vagonića ili bar neki imaju neki svoj mali slabiji pogon koji poomaže lokomotivi! – to se događa u nekim drugim gradovima. Možda im je lokomotiva malo bolja, ali imaju hrpu turbo vagona.

      Baš si dobar primjer uzeo.

   • grey on 29.01.2017 at 10:21

   @plavi, vrlo je za sada vjerojatno će se ostvariti tvoje prognoze, ali samo uz pomoć Valente i Lujića. Esdepejci će Duspari dati koalicijsku podršku, a on njima daljnje zapošljavanje rodbine. Simbioza koja nema veze s očekivanom budućnosti Broda.

    • dron on 29.01.2017 at 10:44

    Zašto tako defetistički?
    SL lako može pobijediti, samo ako ponudi vjerodostojan program i obeća smanjenje financijskog opterećenja Grada građanima.
    Koliko građani plaćaju mjesečno garnituru u Vukovarskoj i gradske vijećnike u brutu, koliko troškovi njihovih naknada, beneficija i plaća ukupno godišnje opterećuju proračun i koji su rezultati njihovog djelovanja na standard i zadovoljstvo građana?

     • dron on 29.01.2017 at 10:50

     Isto vrijedi i za županiju, koliko su svojim radom i plaćama pridonijeli razvoju i standardu županije? Ili su županijski i gradski proračunski žiro računi pretvoreni u njihove privatne račune, dok regija i grad propadaju?

    1. Zar ti tvrdiš da bi, ako Slavica nekim nevjerojatnim slučajem dobije izbore, ti troškovi bili ukinuti ili drastično smanjeni?
     I da bili postignuti veliki “rezultati njihovog djelovanja na standard i zadovoljstvo građana”?
     Klasa optimist!

      • dron on 29.01.2017 at 10:53

      U pravu si.

      1. Ispravljam, bilo je pretjerivanje.
       Klasa utopist!

        • dron on 29.01.2017 at 11:08

        Klasa idealist 🙂

        1. S nekim idealnim imaginarnim ljudima.

         Imaš neko ime?

      2. S kojim ljudma?

    2. 90% građana nema pojma što mu uzima država, što županija, a što grad.

     Oni to zovu jednom riječju vlast. Čini mi se da ni ti to ne razumiješ.

     Ne sjećam da sam vu programima SL vidio uklanjanje nekih “gradskih” nameta. Prirez?

   1. Možda će ovaj put koalirati s HDZ-om. Hoće ti to biti draže?

    Koalicije su politička realnost.

 45. Dron je opet razvaljen. More komentara i primjera na koje nema što kazati 🙂

  1. O Sokratu i ostalim pristalicama SL neću ni govoriti.

 46. Moja kandidatura na izborima gotovo je sigurna stvar. Iz istoga razloga zbog kojeg sam se kandidrao na više prethodnih izbora i na kojima sam potrošio gotovo svu svoju imovinu.
  Priču o “uhljebljavanju” me bih trebao ni komentirati. Nakon 300 natječaja na kojima baš zbog javog djelovanja nisam mogao dobiti posao premda imam 19 godina škole i 16 radnog iskustva, dobio sam posao VSS stručnog suradnika na fakultetu. Za EU fondove; za 4 mjeseca fakultetu sam donio stotinjak tisuća kuna (kolika je moja godišnja bruto plaća, a sada otvaramo još 8 projekata vrijednih 1.7 milijuna eura). Ako je takav svaki uhljeb, lijepa je budućnost pred Hrvatskom. Stranka nije imala nikakvog utjecaja, dapače, nije ni znala za natječaj, a nakon izbora nismo imali nijedan kontakt iz središnjice, jer male stranke funkiconiraju samo od izbora do izbora. Usput, nisam ni promijenio stranku: moja prva stranka je silom ugašena, od strane Karamarka, a jedini način da izađem na izbore bio je u koaliciji Stranke rada i solidarnosti, Novog vala (Ljube Jurčića) i Čačićevih reformista.

  Pri ovoj budućoj kandidaturi sam sasvim svjestan svojeg izbornog potencijala. Niti ga podcjenjujem niti precjenjujem, radi se o 700-1000 glasova, koji znače 3 do (nažalost) 4.7% na dosadašnjim izborima.

  Dapače, moj problem i jest što veliku većinu svojih birača osobno poznajem i što oni glasaju za mene na temelju općeg poznavanja mojih namjera, projekata, osobnih kvaliteta i slično, a ne na temelju kampanje, imao ju ili nemao.
  Smatram da je u hrvatskoj politici danas prisutna negativna selekcija jer sve više i više ljudi (obrazovaniji, marljiviji i/ili pošteniji prvi) odustaje od politike, uključujući čak i samo obično brzo i jednostavno glasanje, a kamoli kandidature ili napor u pripremi projekata i programa za budućnost.

  Moj prijedlog je bio da na ovim izborima okupimo baš ta imena (koja ste i vi u komentarima tražili): ljude koji nisu sudjelovali u političkoj korupciji, ljude koji se ne boje reći svoje mišljenje čak i kada im to nije oportuno, čak i kad je direktno suprtno čak i (neinformiranom) mišljenju birača kojima se obraćaju i čiju podršku moraju dobiti kako bi ostvarili svoje ideje i ljude koji mogu (svatko ponešto) dati poticaj, ideju ili samo prijedlog dobre prakse drugdje, kako bi ovaj grad pokrenuli u pravom smjeru nakon 12 gradonačelnikovih (a zapravo 26 dosadašnjih uprava) godina tavorenja i propadanja.

  Pa da u toj grupi budu i dobronamjerni i sposobni i inovativni… I Slavica, i Sudar i Popović i stručnjaci bez ikakvog političkog iskustva sveučilišni profesori, poduzetnici, bankari, inženjeri, liječnici… Pa i neki s političkim iskustvom, koji su ostvarili nešto u životu, barem pri dnu liste kao moralna potpora i Gavran i Đanić i neki poput Prskala koji jesu u strankama ali imaju petlje, nasuprot struje, napraviti nešto u ovom gradu.

  Moj prijedlog je bio da to radimo pod motom “ovaj Brod može bolje”. Ne govoriti što ne valja, jer to već svi znamo, niti tko je što možda ukrao, jer imamo službe, policije, uskoke i profesionalce koji to moraju ionako raditi u ime građana… Već govoriti što i kako se može, s minimalnim sredstvima i maksimalnom dobrom voljom i znanjem, pokrenuti naprijed.

  Bez obzira na iskustvo prošlih izbora na kojima sam također nudio sličan model koji nitko nije prihvatio, pa sam nakon izborne noći slušao “kako sam bio u pravu” a HDZ; Duspara i SDP su dobili 100% mandata sa sa 25% glaova od ukupnog broja Brođana!?
  Mislim da još ima vremena za takav smjer. A narod će na kraju ionako ocijeniti i presuditi.

   • Lara on 30.01.2017 at 07:57

   1. Bašiću, znaš li kome će na kraju pripasti glasovi tvojih prijatelja koji će glasati za tebe?

   2. Nakon tvojih 300 natječaja priča o zapošljavanju nije sporna osim jednog detaljčića: tko i kako te je zaposlio?!

   1. Mogu ja učiteljice?

    Pa Slavici naravno, jer relativni izborni pobjednik pokupi najviše glasova luzera 🙂

   • on 30.01.2017 at 08:25

   U kolumni je riječ o medijima i njihovoj ulozi kad je riječ o (anti)promociji političara. Bašić je vješto izbjegao tu vruću temu o moćnom, a dirigiranom sloju društva. Vjerojatno se ne želi zamjerati nijednom, a možda on stavove o ovdašnjem novinarstvu i nema? Ili, ima, a toliko su porazni, pa je zaključio da ih ignorira.

   Ovaj njegov stav (Moj prijedlog je bio da to radimo pod motom “ovaj Brod može bolje”. Ne govoriti što ne valja, jer to već svi znamo, niti tko je što možda ukrao, jer imamo službe, policije, uskoke i profesionalce koji to moraju ionako raditi u ime građana… Već govoriti što i kako se može, s minimalnim sredstvima i maksimalnom dobrom voljom i znanjem, pokrenuti naprijed.) je pogubna i kontraproduktivna floskuletina. Kako se, naime, može na istom mjestu graditi novu zgradu, ako ne raščistiš ruševine stare? Sve je to posljedica i nezrelosti i nedoraslosti za bitku protiv hegemona Duspare koji je ispod sebe smotao Lujića i Valentu.

   Zašto Bašiću trku za gradonačelnika ide nije jasno kao što nije jasno zbog koga i čega se reaktivirao saborski penzioner Grubišić

   1. Znači Slavujka će da hapsi?

  1. Petre,

   dakle, trebalo bi napraviti svojevrsnu koaliciju stručnih i sposobnih ljudi, koji nisu duboko u postojećim političkim opcijama. Pri tome staviti naglasak na privlačenje onih stručnih i sposobnih, koji su sada nezainteresirani za političko djelovanje, pa na takav način dobiti ‘svježu krv’ i nove ideje. Podobnost za pojedine položaje bi bila na temelju stručnosti i prijašnjih (nepolitičkih) postignuća u struci. Točno?

   Skratio bih objašnjenje mota “ovaj Brod može bolje” – Nećemo se fokusirati na na ono što ne valja niti tko je što možda ukrao, nego na koji način i u kojem smjeru pokrenuti ovaj grad na bolje. Drugim riječima – dijagnoze su već dobro znane, trebamo primjenjive i djelotvorne terapije.

   1. Drago mi je da si se indirektno složio da Duspara spada pod dijagnozu i pod terapiju.

    1. Puno ljudi, vjerojatno i ti, ima bolesnu fiksaciju na Duleta, i smatraju da je on kriv za sve loše u gradu, te da bi dovođenjem nekog drugog na njegovu poziciju u gradu odmah krenulo na bolje. Što je, naravno, krivo.

     Dokle god smo fiksirani na ‘zašto nešto nije dobro’ i ‘tko je kriv’, a premalo razmišljamo o tome kako ćemo napraviti da bude bolje, nećemo ništa postići.

     1. Napisao si:

      “Petre,

      dakle, trebalo bi napraviti svojevrsnu koaliciju stručnih i sposobnih ljudi, koji nisu duboko u postojećim političkim opcijama. Pri tome staviti naglasak na privlačenje onih stručnih i sposobnih, koji su sada nezainteresirani za političko djelovanje, pa na takav način dobiti ‘svježu krv’ i nove ideje. Podobnost za pojedine položaje bi bila na temelju stručnosti i prijašnjih (nepolitičkih) postignuća u struci. Točno? ”

      Što ti onda ovo znači? Cimaš Bašića? Ili podjebavaš komentatore?

    2. Bolesnik. Dijagnoza poznata 🙂

  2. Moram se osvrnuti na Bašićev sinoćnji nastup u Klopci. Pokazao se kao suvereni vladar i povijesnih tema (što je očekivano) i kao mudar i razborit političar. Imponirala je smirenost i razložnost s kojom je nastupao.

   Naravno, kada bi i bio izabran, što se na njegovu žalost neće dogoditi, koliko bi trajao bez “svog” vijeća?

   Bilo bi mudro od ostalih “alternativaca” da se stave pod njegovu “komandu” i da pokušaju sinergijom doći do nekog rezultata. Bilo bi nade za jednog, možda i dva sa liste da mu se pridruže Slavice, laburisti, orasi i ostali marginalci. Bio bi to politički monstrum – framkenštajn – nešto kao most nezavisnih lista 🙁

   Zna li tko hoće li Most imati svog kandidata u gradu?

 47. ako se ide sa špicerom svi komentari padaju u vodu onda je dogovor uglavljen

 48. sve ostaje isto sve ostalo nijanse

Odgovori