Za pohvalu: Socijalna pokretna samopososluga za samce, stare i nemoćne i drugi projekti SDP-a Brodsko-posavske županije

U ovoj teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji postoji u našem gradu i županiji puno samaca, starih i nemoćnih koji žive vrlo siromašno i na margini društva, zaboravljeni i odbačeni i od svijeta i društva. Mnogi od njih preživljavaju od vrlo male mirovine ili ju nemaju uopće i kao takvi predstavljaju tešku kategoriju socijalno ugroženih građana. Za njih želimo organizirati podjelu paketa socijalne pomoći u kojima će se nalaziti hrana i higijenske potrepštine. Ovim projektom naš SDP i njegovi aktivisti se žele približiti malim, običnim ljudima kojima je ovaj vid pomoći najpotrebniji, a možda još i više od toga malo toplog, ljudskog razgovora-rekla nam je Marina Opačak Bilić, predsjednica županijske organizacije SDP-a Slavonski Brod.

Nakon uspješno organizirane Večeri poezije, kratkih priča i stand up komedije, potom besplatnog mjerenja tlaka, šećera i kolesterola na gradskoj pijaci, u akciji kojoj se u samo dva sata odazvalo preko 300 Brođana, članovi i aktivisti SDP-a BPŽ se bacaju na novi, hvale vrijedan socijalni projekt kojeg će s nestrpljenjem dočekati mnogi samci, zaboravljeni odbačeni građani, bolesni i nemoćni širom Brodsko-posavske županije.

Jednoj bakici koja dugi niz godina živi sama sa svojom macom u nekoj malenoj kući u Brodskim Zdencima ili Zadubravlju recimo, uz skuhanu kavicu i malo osmjeha i radosti na licu, više će joj značiti sam razgovor, topli ljudski razgovor od samog paketa socijalne pomoći.

Majka Tereza je rekla:

„Ne možemo činiti velika djela, ali možemo mala s puno ljubavi.“

Posebna zanimljivost ovog socijalnog projekta je u tome što su mu se odazvali i priključili brojni brodski umjetnici koji nisu ni članovi ni simpatizeri SDP-a, ali smatraju da u izgradnji demokratskog društva humanost i humanizam nemaju alternativu, a vrata SDP-a  će biti otvorena i svim drugim Brođanima koji se žele uključiti u ovaj projekt koji je u svojoj završnoj fazi idejnog osmišljavanja.  Marina nam otkriva da će Garčin biti prva odrednica i nastavlja:

-Jednom mjesečno ćemo se družiti uz naše brodske pisce, pjesnike i stand up komičare, a onda valja zavrnuti rukave i krenuti u akciju, približiti se srcima malih običnih ljudi, zaboravljenih i od Boga i svijeta. Nadamo se da ćemo ih razveseliti svojim dolaskom.

Sve čestitke članovima i aktivistima županijske organizacije SDP-a na ovim iznimno humanim, kulturnim i socijalnom projektima, a posebno besplatnoj socijalnoj trgovini koju će brojni samci, stari i nemoćni,  jedva dočekati.

9 comments

Skip to comment form

 1. Počelo se nešto. Trgla se Bilićka. Ali, u gradu ni lahora. Tamo esdepeovci muče. Možda i govore, ali se ne čuju, jer su u Dusparinom šupku. I ovi iz županije su, ali, čini se da će malo izvlače.

  1. Stvarno, koji je doprinos SDP-a u gradskoj kolaciji s Dusparom? Koji je to njihov prijedlog? U čemu su zaustavili babu? Jesu li digli glas protiv bulinga?

 2. Lončara za glasnogovornika samica i samaca! Lončara za pratitelja rada socijaldemokracije u županiji!

 3. Možete se svi vi izrugivati, ali Marina je rekla VRIJEME JE DA SE KRENE!

 4. Ne znam je li to dobar smjer? Socijalni projekti! Brođani očekuju inicijative za proizvodne projekte. Zašto se Bilićka ne posavjetuje s valentom, jer on kod babe druka za biznis.

 5. Kako se nastvalja mogla bi Marina biti saborska zastupnica.

 6. Strašno je koristiti ovako osjetljivu kategoriju ljudi u političke svrhe. Naj gore je u cijeloj priči je što je obitelj Opačak i slični novonastali tajkuni u velikoj mjeri doprinijeli pljački društvene imovine i time uzročili siromaštvo baš tih nekadašnjih radnika i radnica kojima sada nose nose litru ulja i šečera. Na žalost, motiv nije suosjećanje nego dno dna, iskorištavanje starih i nemoćnih. Da je ta Marina zaista humana, nosila bi im pakete bez medijskog praćenja i jadnih političkih bodova ovakvim kampanjama.
  Sve u svemu – fuj!

  1. Svojim komentarom uvrijedila si raspoloživog Lončara.

   A što bi tek rekla za totalni nerad Stribora Valente, šefa gradske organizacije SDP-a?!

   1. Nana, svaka čast!

Odgovori