Slavica Lemaić: Svojim neodgovornim i nepromišljenim postupcima gradska vlast poslala je investitorima poruku da je Slavonski Brod opasno i rizično mjesto za ulaganje

Slučaj Lidlove trgovine u Osječkoj ulici dobio je svoj zabrinjavajući nastavak. Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja poništilo je rješenja Grada Slavonskog Broda, kojima se odbacuje izdavanje uporabne dozvole za Lidlovu trgovinu s rekonstrukcijom i proširenjem Osječke ulice, pa je traženu uporabnu dozvolu izdalo samo ministarstvo. Na taj potez Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja gradonačelnik je reagirao medijskom konferencijom na kojoj je objavio da je Grad Slavonski Brod podnio tužbu Upravnom sudu i kaznenu prijavu USKOK-u protiv ministarstva.

Gradska vlast prešućuje građanima da je, Upravni sud u Osijeku, svojim rješenjima od 27. veljače 2018. godine, odbacio obje tužbe Grada Slavonskog Broda protiv Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja kao i zahtjeve za naknadom troškova upravnih sporova. U obrazloženju rješenja Upravni sud u Osijeku navodi da tužbe Grada Slavonskog Broda, u konkretnom slučaju, nisu dopuštene. Gradu Slavonskom Brodu ostaje mogućnost podnošenja žalbi Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske, ali izgledi da Visoki upravni sud prihvati te žalbe u sudskoj praksi ravni su čudu.

Na spomenutoj medijskoj konferenciji gradonačelnik je prešutio građanima neke važne informacije. Predsjednik povjerenstva za tehnički pregled koje je, gradskom Upravnom odjelu za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, predložilo neizdavanje uporabne dozvole, donator je gradonačelnikove predizborne kampanje, kao i pročelnik navedenog Upravnog odjela. Stvari postaju još zanimljivije kad se uzme u obzir da je teško prebrojati sve poslove koje su, Predsjednik povjerenstva za tehnički pregled  i njegova tvrtka, odradili za Grad Slavonski Brod za vrijeme sadašnjeg gradonačelnika. S obzirom na to da mala poduzetnička zona na Bjelišu zjapi prazna, nakon skoro punih 13 godina gradonačelnikove vladavine gradom, a da poduzetnička zona na Jelasu već duže od tri godine postoji samo na papiru, gradonačelnikova tvrdnja da je, izvedenom rekonstrukcijom i proširenjem Osječke ulice, onemogućena gradnja povezne ceste koja bi otvorila prostor za izgradnju nove poduzetničke zone, krajnje je tragikomična. Tko bi od nas to doživio uz ovakvo upravljanje gradom? Pitanje koje se nameće samo od sebe je, ako je investitor postupao protuzakonito i suprotno odredbama prostornih planova, zašto Grad Slavonski Brod nije odmah reagirao? Zašto je Grad Slavonski Brod reagirao tek onda kad je trebalo odlučiti o izdavanju uporabne dozvole? Takvo postupanje ne može se nazvati prijateljskim prema investitoru koji u naš grad može dovesti nova velika ulaganja i nova radna mjesta.

Nakon što je Upravni sud u Osijeku odbacio tužbe Grada Slavonskog Broda protiv ministarstva, realno je očekivati da će investitor tužbom od Grada Slavonskog Broda tražiti naknadu štete u višemilijunskom iznosu. Vrijeme će pokazati hoće li Brođani skupo platiti postupanje gradske vlasti u slučaju neizdavanja uporabne dozvole za Lidlovu trgovinu s rekonstrukcijom i proširenjem Osječke ulice.

Svojim političkim neodgovornim i nepromišljenim postupanjem gradska vlast poslala je potencijalnim investitorima poruku da je Slavonski Brod opasno i rizično mjesto za ulaganje. Vijest o ovoj aferi prenijeli su i nacionalni mediji čime je Slavonski Brod došao na glas kao grad u kojem vlada antipoduzetnička klima. Izdavanjem uporabne dozvole Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja spasilo nas je od puno veće medijske štete.

Konačnu odluku o tome tko je u ovom slučaju prekršio zakone treba prepustiti sudovima. S obzirom na katastrofalnu gospodarsku i demografsku situaciju u kojoj se Slavonski Brod nalazi, stav naše nezavisne liste je da si Grad Slavonski Brod više ne može i ne smije dopustiti ovakve sudske sporove i da sve probleme s investitorima treba rješavati odmah čim se uoče i to na sastancima iza zatvorenih vrata. Za sva velika privatna ulaganja nužno je odrediti odgovornu osobu u gradskoj upravi koja bi nadzirala realizaciju projekta od početka do kraja čime bi se ovakve situacije izbjegle.

 

71 comments

Skip to comment form

 1. Logična pitanja postavlja Lemaićka. Hoće li ovaj put na njih odgovoriti gradonačelnik? Poznat je kao ignorant. Ipak, ovaj put se radi o ozbiljnim optužbama. No, on zna da nema problema za njega dok ga podržavaju SDP i portal sbplus.

 2. http://www.sbplus.hr/slavonski_brod/politika/politicke_stranke/donosimo_priopcenje_nekorumpirane_gradske_vijecnice_.aspx#.WrSi4Zch1PZ

  Ovakve gadosti, podmetačke i klevetničke objavljuje ovaj portal u službi gradonačelnika Duspare. Neka je stid novinarke i ostale suradnike što jadno šute o nemoralu svog gazde.

  1. Očita je povezanost Duspare i Zovaka a kontra Rimca. Privatna osveta nadjačala je opći interes.

   1. Stalker, u pravu si. Ovako ogavan, tendenciozan komentar ni na jednom portalu nisam naišao. Ali, Zovak će se “braniti” da on nije novinar i da ga ne obvezuju pravila struke, je ron je švajser. Kroničar za vječnost, kako ga krste obožavatelji. Sramota.

    Slavice nastvai razotkrivati gradske skandale koje štete Brođanima i zbog kojih odlaze u pečalbu.

 3. Tako se brane boje grada u kojem živiš! lemaićka i njena Nezavisna lista svjetli su primjer politčkog angažmana u korist stanovnika, a protiv bahaćenja i pogodovanja. Brod je grad pun zastrašujućih primjera gradonačelnikove samovolje.

 4. Ipak je to žalosno, ma koliko bilo pozitivno, da je Lemaićeva jedina oporba Duspari. Ona sustvano i argumentirano ruši njegove priče za male građane. Nevjerojatno je da ju bagra pokušava podcijeniti i zaustvaiti. Kad to rade dusparini pijuni, to je u redu, ali kad to radi jadna sitnež čija djeca odlaze u Irsku, onad je to perverzno i čovjek pomisli- neka im se događa noćna mora!

 5. Ovo je tjedan općeg napada na časnog gradonačelnika. Prvo Lukić, pa Stribor Uzelac i danas Lemaićka. Ne daju Duspari da predahne od smijeha. Škakljaju ga, a njega boli kita.

 6. Bravo za ovaj nov pristup u ovom prigovoru o radu GU, Grada i Duspare!

  1. A što kažeš na članak objavljen na sbplusu? Nemoralno i neodgojeno i neprofesionalno.

   1. Sramota! No već davno je poznato da tandem ‘Mirko i Slavko’ dobro funkcionira!

    1. To kažemo ti i ja, i još poneki, javno i anonimno. Međutim, o takvom tipu novinarstva koje nipodaštava napore potuno ispravnih osoba kao što je lemaićka, o novinarstvo u očitoj sprezi s gradsko vlasti na osonovama mešđusobne koristi- šute članovi novinarskog drušva iz Slavonskog Broda. ta boranija bez stida i srama šuti jer su šupci i kukakvice, neznaice i kreteni. lako je “Mirku i Slavku” s takvima.

 7. Jedno je sigurno, Slavica je jedina prava oporba gradonacelniku

  1. Ne znam što da na to odgovorim. Sve to stoji, ali…

   Gore na naslovnoj slici su tri mlade i ambiciozne dame. Svaka im čast!

   Nažalost, lukavim potezima Slavičin veliki i jedini konkurent prije izbora uspio je nju i njene istomišljenike maknuti i od Mosta i HDZ-a…

   I sada tu smo, gdje smo… Moramo vjerovati da će Slavica imati dovoljno snage, pa neće joj kičmu uspjeti lomiti, ali ni psihu pomutiti!

 8. Pratim komentare i odmah uočavam da su izostali oni naših desnih spadala koji su branili Dusparine promašaje samo zato da bi napali lemaićku. Jadnici su se sad valjda uvjerili tko je na čelu grada, pa šute.

 9. Činjenica je da se Duspara ne bi zavađao sa svima da ga ne podržava SDP i valenta. Za pretpostvaiti je da se esdepovci ponose svojim utjecajem na vođenje gradske politike koja šteti Brodu. Slavica ističući ovaj put Lidl, posredo i o tome govori. Svaka čast.

 10. Dvije se stvari mogu zaključiti:

  – Dusparine odluke su sporne. Troškove njihove pogubnosti snose građani. Njegove pogreške ne utječu na njegov rejting što govori više o građanima nego o njemu. Građani su glupi kao noć i još će više glasati za svog babu što im djeca budu više odlazial iz Broda.

  – Lemaićeva je pokazala hrabrost, znanje i odgovornost. I najokorjeliji kritičari njenog načina moraju joj priznati da doslovce jedina progovara o Dusparinoj nesposonosti, ali i bahatosti.

 11. Iz članka, odnosno njegovog zaključka, se može zaključiti samo jedna stvar: Slavica nam je zlonamjerna. Opterećena je Dusparom i njegovim bilo kakvim potezima. Najprije popljuje Dusparu a onda se u zaključku svog PR-ovskog članka složi s njegovim postupkom da “treba prepustiti sudovima da utvrde tko je pogriješio”. Narod bi rekao da, je skočila sama sebi u usta.

  Tužikanje s investitorima sigurno nije dobro za buduće investicije u Brodu. Ali prijedlog o odgovornoj osobi za nadziranje realizacije privatnih ulaganja u Gradu kao pomoć investitorima, ne znam kako drugačije nazvati nego, imbecilnim.

  Osobno imam problem. Pitam se kao i mnogi drugi kakav bi trebao biti Dusparin nasljednik, odnosno tko bi to mogao biti. Neki ste Slavicu predlagali za gradonačelnicu? Prijedlog mi je smiješan.

  Da li ste vi stvarno toliko zaslijepljeni? Čime? Slavičinom pameću? Hrabrošću? Inovativnošću……. Ne vidim ništa od toga.

  Ili sam, možda ja slijep? Molim vas, recite mi što to vidite u Slavici da i ja napokon progledam.

  1. Ne Duspara nema nasljednika!!!!! On je jedini mogući, krasni, idealni, tzv ZAUVIJK gradonačelnik. A ti si slijep kod zdravih očiju, jer to želiš biti. Sažaljevam te.

   A koga ti JOŠ znaš da propituje idelanog gradonačelnika osim Lemaićke. Svi šute kao smrdljive pičketine dok on sa Zovakom harači brodom.

   Daaaaa… Duspara treba nadzor. Shvati to građanine pokorni!

  2. Ne možeš vidjeti kad gledaš izvana. Trebaš sagledati njenu nutrinu, ali onda moraš biti u jednom drugačijem položaju 🙂

   Ovo je kao da bolesniku od tuberkuloze za lijek predložiš da se nekako zarazi virusom side.

 12. Kakav intelektualni kapacitet imaju ljudi koji mogu podržavati Slavicu?

  1. Imaju sigurno veći intelektualni kapacitet nego oni koji podržavaju Dusparu. A o moralnom da i ne govorimo.

   1. Narod je to davno komentirao: loš (gradski) otac i još gora (potencijalna gradska) mater.

    Eto sva mudrost vezana uz Duju i Slavujku.

    Ako su nam to izbori (a izgleda jesu), najbolje da odmah izvršimo kolektivnis sepuku 🙂

    Ponosan sam što ovakve likove nikada nisam podržavao niti bih. Čovjek se jednostavno osjeća čistim i ponosnim u ovakvim situacijama.

    1. Ne podržavati ne znači biti čist. Može se biti proljav i od neopredjeljivanja, kad je opredjeljivanje čišćenje od postojećeg. Dođe mi da citiram iskusne policajce koji kažu da nevinih nema.

     1. Znači, u slučaju Lidl, Duspara je u pravu?

 13. 100%.

  1. O čemu to onda javno piše Lemaićka? O sudskim odlukama, o prešućivanju gradonačelnika… To je neka zavjera protiv njega?

 14. A koga Vagabundo podržava?

  1. Vagabundo ne podržava nikoga od ponuđenih.Dapače, s ponosom kažem kako uopće ne sudjelujem u izborima dokle god je tako jadan izbor. Kod mene nema onoga začepi nos i zaokruži. Čovjek ne živi deset dana pa da se nakon nekog vremena zaboravi za koga si drukao. Takva sramota ostaje dugo, dugo i ne da se sprati.

   Za Stalkera – nema tu nikakvog čišćenja: iz kible govana ti bi rado zaronio u kiblu dreka, samo toga još nisi svjestan. Ne znam tko je u pravu u slučaju Lidl. Da bih to znao, morao bih biti pravnik i proučiti cijeli niz zakona koji se tiču gradnje, cesta, lokalne uprave itd itd. Pa nisam lud život tratiti na takva sranja.

   Radije ću za to vrijeme odspavati, popričati sa ženom i djecom, vježbati, oprati suđe, dubiti na glavi – bilo što korisno ili nešto što me opušta.

   Za to tko je u pravu imam pravne eksperte poput Slavice, ona razmišlja umjesto mene, ona čita i upoznaje zakone da ja ne moram, ona je do u detalje sve istražila pa samo slušam nju. A ako i nije, znam da ona želi dobro Brodu i da želi zadržati sve te silne investitore koji su navalili i znam da ona izreka o dobrim namjerama nema veze sa životom 🙂

   Spominje se neki predsjednik povjerenstva, kao dusparin čovjek, ali ga se Slavica očito jako boji kada se niej odlučila navesti nejgovo ime i prezime.

   http://www.7dnevno.hr/izdvajanja/izdvojeno/nije-uspjela-opstrukcija-gradonacelnika-duspare-konacno-se-otvara-lidlov-trgovacki-centar-u-slavonskom-brodu/

   Nije to teško doznati, kako vidimo, ali je jako sumnjivo zašto ga se Slavica boji ako je u pravu?
   Činjenica da se radi o dobro poznatom gospodinu,, koji u SB radi od osnutka kao privatni projektant i poduzetnik i poznat je svima, ali Slavici do sada nije smetao. Inače, za nejga su govorili da je kao i Mato Gavran, Piplovićev čovjek.

   Svašta se kod nas u čaršiji govori, ali jako malo možeš čuti istine i argumentiranih stavova, a kada mi se entko poziva na čuveno hrvatsko pravosuđe i njegove odluke, odmah mi postaje jako suspektan. Tko vjeruje da su te odluke pravedne i na pravu zasnovane – to je teška budaletina, a tko na njima temelji neke tvrdnej – teški opsjenar.

   1. Sori, jebe me tipkovnica pa se enka slova petljaju.

    Možda je htjela reči da se ne treba držati zakona kao pijan plota te zažmiriti kada su investitori (notorni kapitalisti inače) u pitanju. Stalker je dosljedan kao i obično. Inače ne može smisliti kapitaliste, ali sada u njihove (i to njemačke) diple puše zajedno sa slavicom. Kad je ona u pitanju, odjednom mu nisu mrski ni kapitalizam, ni investitori, ni globalizam.

    Uglavnom, čovjek je legenda. Dosljedan ej samo u – nedosljednosti 🙂

    Moram još spomenuti i ovaj biser:

    “ne može se nazvati prijateljskim prema investitoru koji u naš grad može dovesti nova velika ulaganja”

    Ja kada u Lidlu naiđem na hrvatski proizvod sav se zakocijenim, pipam si puls, gledam sanjam li ili sam još budan, pričinja li mi se.

    1. Ponovno treba pročitati tekst a naročito one dijelove koje govore o Dusparinom prešućivanju važnih informacija.

     1. I jedanput je previše za takvo smeće od teksta.

      Unutra nema ništa, kao i kod Ivančievih tekstova.

      Sve je već viđeno 500 milijuna puta, dosadno, zjev ..

      Ima li što nov, neka nova informacija za koju nismo znali?

      Ne zanimaju me tumačenja događaja od strane ljudi koji o tome znaju isto ili čak i manje od mene.

      Razumiješ?

      Netkos e treba javiti kada ima nešto za reči, a ne da bi ponovio nešto što je već postalo notorno i tome dati svoje neko nemušto tumačenje (Lemaić, Ivančić, ….)

      SSU recimo daje novo tumačenje stvarima (s kojima se rijetko slažem, a još se manje mogu složiti s time kad znam tko govori) i zato je zabavan (kvazi)novinar. Satiričar, pisac, zabavljač da, novinar ne osim ako ne govorimo o infoteineru.

      Tu sa dolazimo i do koncepta nekog medija:

      hoće li biti bar donekle ozbiljan i objavljivati tekstove novinara istraživača, punih argumenata, činjenica, dokaza, dokumenata, novih činejnica

      ili će biti

      satiričko-cinična zajebancija, vesela sveska, neobavezno štivo, zrnca za grickanje uz kavu, nešto kao news bar.

      Zamisli užasa da news bar sam o sebi počne misliti kao o ozbiljnom. mediju. Kada se takva zabavna tvorevina pkondiri u “ozbiljni” medij onda ljudi od toga bježe kao od kuge.

 15. O kakvim sudskim odlukama, bolje pročitaj njenu rečenicu “Konačnu odluku treba prepustiti sudovima”, o čemu ona onda naprijed brabonja?

 16. Slavica!Mnogo je dobra.Ali za politiku ne,pregrub je to svijet .Kada bi kojim čudom , čudo se dogodilo.,otplesala bi samo jedno ljeto,kao načelnica Kopanice ,Velike i ohoho drugih cvijetića,možda i pola ljeta.

  Znam da Dusparin slučaj to ne ukazuje,ali u politici ,kao i u biznisu ,sportu i koječemu drugom lakše je doći na prvo mjesto nego na njemu ostati.Glede Slavice slobodno hitnite to koplje u trnje.

  1. Za što ako ne za politiku?

   1. Ne volem o tome divanit…

 17. Netko se naprijed upitao: A tko bi mogao biti Dusparin naljednik? Slavica je danas po svome znanju i razumijevanju oko gradskih potreba i problema Kineski zid ispred Duspare kada je postao gradonačelnik, u svibnju 2005.godine!

 18. Frog, na čemu si danas ?

 19. Plavi, nemaš argumenata, pa ideš osobno. Budući ti je kratka pamet, podsjet ću tebe i tebi sličnima: kada je Duspara postao gradonačelnik, u svibnju 2005,pričao je da je nas, malo prosvečenije bilo sramota ga slušati.Naravno,on je u međuvremenu završio nekoliko fakulteta:građevinski,arhitektonski,prometni,a ekonomiju je doktorirao.

 20. Frog, a ti se ubrajaš u malo “prosvečenije”, ali ga ipak moraš slušati 16 godina ili još koliko mu se bude htjelo zajedno sa svojom Slavicom.

  1. Da moramo ga slušati, tipa koji prekomjerno liže med iz kace zvane Slavonski Brod. To što moramo trpjeti prosječnost i njegove kružnotokovski smjer za čitav jedan grad, ne znači da je on netko. On je nitko(v) koji ni po stručnim, ni po moralnim, ni po karakternim odlikama nije primjer građanima. A ti građani kojima i Valenta pripada uglavnom se nada da će im babo zaposliti djecu i organizirati vatromente i čvarkijade.

   Olako podcijenjuješ Lemaićku, a da se nikada kao i tvoj patron babo, nisi upustio u kontraargumnetiranje. Samo prosipaš ovakve bahate fekalije, a znaš dobro na čemu se zasniva njegovo dobijan je glasova i od koga ih dobiva. A dobiva ih iz mandata u mandat sve manje. Znaš koja je razlika između njega i Bandića? Bandić je ležao mjesec dana u istražnom, a Duspara još uvijek nije.

 21. A zato si ti netko Ivan Marić, pušioničar jednako kao i tvoja Slavica.

 22. Pisao sam sam već kako je Grad OTEO četvorici građana u Podvinju njihova građevinska zemljišta i to naravno bez naknade. Duspara je u radijskoj emisiji na Radio Brodu rekao da je sve po zakonu i da će ti ljudi dobiti pravičnu naknadu. Od tada je prošlo 5mjeseci a od naknade još ništa. No evo sada bisera: Grad od jednoga od njih,koji tu ima kuću traži suglasnost da preko njegove okućnice prokopaju i postave odvod kanalizacije, za neke druge objekte! Pa ako je i od Duspare,previše je! Tako nešto ne bi ni Bandić tražio.

  1. Nem ti sada komentatora plavog da te demantira. Šuti kano kurva! I ostali branitelji babini.

 23. Ova Dusparina(čitaj Jerkova) rabota o kojoj piše Slavica, koštati će grad između 4 i 4,5 milijuna kuna.Pitam se vrijedi li sva Dusparina imovina toliko da NAM namiru to kurčenje prema Rimcu? Krajnje je vrijeme da Duspara ode sa mjesta gradonačelnika!!! Možda da se pridruži Jerku kada ode na odsluženje, ne JNA,naravno. A kada ga načmu, Dusparu, onda će tek isplivati golema sranja što ih napravio.

 24. Kakve nebuloze brabonja Frog “grad uzeo privatna zemljišta, a onda jednog od njih traži suglasnost za prolaz kanalizacije”.Ako su svi Slavičini glasači intelektualne razine kao Frog bit će gradonačelnica na sveto nigdarjevo.

  1. Je li oteo ili nije? Prvo na to odgovori.

 25. Jelić, znači i ti si na Frogovoj razini. Tko može nekome nešto oteti, možeš biti ako je nešto bitno za zajednicu izvlašten i za to obeštećen .

  1. Radili su to i na zemljištu na granici s grobljem. I nisu vlasnike ni obavijestili. Ne stvaljaj ruku u vatru za birokratsku samovoljnu nasilnost.

 26. Plavi,možda nisam bio jasan, jedan od tih građana kojima su oteta zemljišta, ima uz to oteto još jedno preko kojega bi Grad postavio kanalizaciju. Nadam se da ti je sada jasno. Znam, zbunila te je nebuloza toga zahtjeva. To je moguće u Brodu.

  1. Frog, ja ti ništa ne vjerujem jer o tome nisam pročitao uobičajeni istraživački dossier na jednom istinoljubivom portalu. Imaš li ikakve dokaze i jesi ih voljan dostaviti ih nekom mediju? Ako neće ovaj, naći ćemo koji hoće 🙂

   Jesi li kontaktirao istinoljubivu vijećnicu?

   Sad bi to trebalo biti ko dlanom o dlan kad i mi obespravljeni imamo svoju zastupnicu u GV-u.

   1. Ja ju u stvari čkam da na konkretnom primjeru pokaže koliko joj je stalo do građana. Štoviše, glasat ću za nju.

  2. Frog, opet lupetanje kao što i tvoja Slavica radi, još ti jednom ponavljam može se izvlastiti uz tržnu cijenu i nikako drugačije.

 27. Ne mogu vjerovati da si i Duspara doista umišlja kako mu je Slavica glavni politički oponent u gradu.Ako je tako složit će ga neki HDZ-ovac iz mladeži ,a da neće ni znati što mu se dogodilo.

  1. Hadezeovi mu nisu konkurencija. Oni su pročitani kao lopine, lažovi i lunatici veći od njega.

   1. To zaključuješ nakon što je na prošlim dvojim izborima jedva pobijedio političke anonimuse Jelića i Špicera za par posto?

 28. Plavi i Vagabundo, jeste li se spremni ispričati za ovo pljuvanje kada vam doka
  žem sve što sam napisao? Ili još bolje, nazovi u srijedu,na radio Dusparu i upitaj ga jeli isplaćeno obeštećenje tim ljudima , i kada? Ja bih nazvao,ali nisam u Brodu, pa ne bih mogao čuti odgovor

  1. Možeš čuti ako hoćeš:

   http://www.soundset.hr/player?id=4

  2. Nisam ništa pljuvao, već velim da bih volio pročitati jedan kvalitetan istraživački tekst o tome, a mislim da to ne bi trebao biti problem s obzirom na novinarske ajkule koje savršeno barataju znanjem i podacima.

   Ako je istina to što pišeš, onda je to SOMPA za svakog novinara profesionalca, penaltik, nešto o čemu ljudi sanjaju godinama i dalo bi mu šansu da ostvari svoje i mokre snove kojekakvih Vrageca koji su već milijun puta notornog već vidjeli u lisicama.

   Drugo, ponadao sam se da ćeš pozvati lokalnog Robin Hooda i Wonder Girl u jednome da na tvom konkretnom primjeru pokaže kako Musa dere jarca (Duju). Lokalni političar koji pretendira an vlast valjda ne može imati bolji slučaj nego ordinarnu, protuzakonitu otimačinu privatnog vlasništva. Da se ja bavim politikom, s mjesta bih se uhvatio toga, pomogao tebi, postao obljubljen u narodu i postao kalif umjesto kalifa. Aferim!

   No, sudeći po tvom odgovoru, bojim se da si neki trol kakavih je ovdje cijeli buljuk.

  3. Vidi Frogi, kada bi to bila istina i kada bi se tome posvetili Novinar i Političarka, to bi značilo kraj za Dusparu, ali i njihov kraj, jer njihov život nema nikakvog smisla ako ih Dujo ne gazi. To ti je onaj neki sindrom, kako se zove, ne znam, nisam načitan, kopenhaški, katolički, kršćanski? Jer koga bi rušili da sruše njega? A oni rušiti moraju iako se maskiraju u konstruktivce, radi se o notornim destruktivcima.

   1. Nećeš to dočekati ovdje. Ovaj portal je loš, tendenciozan, tekstovi su očajni, a upitan je i moral pisaca, urednika i dijelom čitatelja. Destruktivno, dosadno, utuživo čak. Ukinuti to treba i pustiti da pišu samo oni koji su kršćanski, katolički mažnjavali imovinu svih radnika. Ovdje žele samo rušiti, a baš ih briga za istinu, za kurs, za političke smjernice. Ponavljam, kako i sam kažeš- sve su to notorni destruktivci. savjet. preorati.komentarima. Zatrti.

    1. Lara, po običaju ništa ne kužiš. Moji komentari nisu zlonamjerni. Pokušavam pokrenuti neke ljude slikajući krasnu mrkvu na kraju štapa, ali njima se gadi pružiti ruku i dohvatiti ju. Njima odgovara novinarstvo (i politika) iz špajiza, odgovara im ovakvo stanje, odgovara im objava tekstova za koje nisu napravili prvi i osnovni novinarski jorak – provjeru izvora.

     Pa ako je tako, ja im želim sve najbolje, naravno, u kršćanskom duhu i tradiciji 🙂

     Zagriženi katoliban.

     PS. Svjestan sam da sam brutalno iskren, jer se tako ponašam prema prijateljima, no, sad vidim da bih trebao biti dodvoran, njegovati nećiju sujetu, dizati mu rep. Uljuljkivati ga u besmislu. Ne, hvala.

    2. Očito je da se šališ, ali razumiju li to neprijatelji portala?

     1. Prijateljima se govori istina- na vrijeme. U istinu ne spadaju i laži o (ne)prijateljima. U istinu spadaju i pozitivne tvrdnje. Prijatelji pridonose. Prijatelji ne olajavaju. Prijatelji zatvaraju rane kad lipti krv, a ne rugaju se što se poprskala gradska/državna prostorija.

      1. vagabundo, imam neprivlačnu prijateljicu. ne pada mi javno joj govoriti da njeguje kožu, jer ima stvarno ružne bubulice, niti ju špotati zbog masne kose.Oosim toga, ima O noge. Trebala bih joj sve to reči kako je ne bi uljuljkivlaa u besmislu. Uživam u svemu ostalom, zanemarujem njene mane.Hvalim je. Razumiješ?

 29. Na kraju, kada vidim ove komentare, nikako da se oslobodim jedne slike koja govori užasno puno o svemu ovome, a to je ona kada tetec Cinober kaže Dudeku:

  Draž, Draž, naj biti deca!

  1. Upravo tako. Tko god misli da komentarima može promijenitidruge- vara se. Ali, može ga spriječiti u pokošaju da mijenja druge. Komentari nisu semafori, oni su rupe na cesti. Pažljivije vozimo.

 30. Vagabundo i Plavi, pitao sam vas dvojicu hoćete li se ispričati kada vidite dokaze o onome što sam tvrdio. Mogući odgovori su da ili ne. Nemojte izbjegavati odgovor ili petljati kao što Duspara petlja kada izbjegava odgovore. On je genijalan manipulator, skidam mu kapu do poda.Vidi se Bandićeva škola!

  1. Vidjet ćeš kad vide dokaze. Plavi je provokator i sumnjam da će se javiti.

  2. Za što da se ispričam?

   Zato što ti ne znaš čitati s razumijevanjem?

   Ponavljam “sporni” dio:

   “Frog, ja ti ništa ne vjerujem jer o tome nisam pročitao uobičajeni istraživački dossier na jednom istinoljubivom portalu. Imaš li ikakve dokaze i jesi ih voljan dostaviti ih nekom mediju? “!

   Nisi ti Sveti josip da ti vjerujem na riječ, naravno da moraš podastrti dokaze. Kad ih vidimo, onda ću možda vjerovati budu li uvjerljivi i logični.

   Ima li policija ili odvjetništvo te dokaze ili ih čuvaš za zimnicu?

   Miriši na pravu novinarsku priču, ali kako vrhunski novinari ne reagiraju, a oni su tu puno pametniji od mene, bit će da ipak nemaš ništa.

 31. Frog, kako ću ti se ispričati kad to što pišeš nema blage veze s stvarnošću. Grad može zatražiti izvlaštenje nečega ako je to u javnom interesu, a ostalo provodi Ured državne uprave koji koliko ja znam ne pripada gradu .

  1. Ti sad inzistiraš na detaljima: Duspara ili Plenković – svi su oni isti 🙂

   Kao da moraš biti informiran da si u pravu.

   Uostalom, biti u pravu doista je stvar stava, a ne činjenica.

Odgovori