Pomirbe se nastavljaju: Vodili oni ljubav ili rat troškove će platiti Brođani.

Jakičić Duspara

U kratkom tekstu Iz Brodskog glasnika – službene slikovnice za odrasle Brođane: Mali korak za Poloj, veliki za brodski turizam uzgred sam spomenuo pomirbu između dr. M. Duspare, gradonačelnika Slavonskog Broda, i B. Penića, direktora Posavske Hrvatske, glasila za politička, kulturna i gospodarska pitanja, Brodsko-posavske županije – a koja je rezultirala uspostavljanjem poslovnih odnosa na širokom području tiskarstva i tiskanja. Rečena pomirba (čin mirenja nakon neprijateljstva između pojedinaca, grupa ljudi, naroda) koja, očito, nije završila samo bruderšaftom u tvrđavskom ili bazenskom kafiću, navodno da je samo uvod u nastavak lijepog prijateljstva odnosno priprema za novčano pomaganje Posavske Hrvatske u skladu s njenom odrednicom da je glasilo za… itd. Kako kaže naslov  jednog češkog filma – moramo se pomagati:  ja tebi novce, ti meni nadasve objektivne članke o mojoj politici upravljanja gradom i dosjee o mojim neprijateljima.

Međutim, pomirenja se nastavljaju, tako da se pojavu više ne može shvaćati uzgredno. Nakon vađenja i mahanja ratnim sjekirama u predizborno vrijeme došlo je takvo neko vrijeme da se u Brodu zakopaju na groblju principa. Do jučer nepomirljive suparnike, dr. M. Dusparu i Slavonskobrodska televiziju, pomirili su ljubav i novac. Pomirili su se javno „pred očima miliona“ . Molim cijenjene čitatelje da odvoje trideset i pet minuta od svog života i pogledaju slijedeći video: http://player.vimeo.com/video/81141662. Vratit će vam se uloženo vrijeme. Naime, dirljiv, informativni razgovor između Darije Jakičić, novinarke, i prvog čovjeka grada, na trenutke je prelazio na teritorij humora i zabave (vidi naročito dio o čvarcima!).

Prijatelj, vrlo upućeni analitičar mjesnih (ne)prilika, kužirer, kefalo, kaže mi da bi ovi s SBTV-a bi na takve sadržaje morali stavljati: sponzorirano, plaćeno, prilog pod pokroviteljstvom, jer to je toliko očito da se vidi iz aviona.

Zaključili smo da nije sve u direktnom novcu, nego i u razmjeni dobara: ja tebi emisiju, ti meni sponzorske ugovore. Osim toga, riječ je i o ljubavi prema zajedničkoj istini.

Bilo kako bilo, vodili oni ljubav ili rat, troškove će platiti Brođani.

 

 

7 comments

Skip to comment form

 1. Oni nemaju ni stida ni srama, ali imaju novaca. Ne čudim se zapravo televiziji. Oni su komercijalna televizija, žive od sponzoriranja i oglasa, ne čudim se ni Duspari koji lukavo učvršćuje svoje pozicije, što mu i nije teško pored apsolutno nikakve oporbe. Čudim se gutačima bajki, narodu televizijskom plitkoumnim konzumentima, navijačima za našeg babu.

  1. Čudo je samo kako im ne trebaju novci u predizbrno vrijeme i kako onda nisu komercijalni već tendenciozni.

 2. Tko se tuče taj se voli! Ovaj portal, imam osjećaj zato, obožava Dusparu.

 3. Na SBTV ne možeš doći bez novca, čak ni u vijesti.
  Komercijalna TV ne znači da mora biti sve u programu 100% prodano, ali to urednici tog medija ne razumiju. Možda bi imali više kada bi promijenili način ugovaranja, emitiranja i promidbže.

 4. Pilite piljevinu. Jasno je svima odavno o kavim se moralnim mizerijama radi. Ovo je samo posljednji dokaz za to.

  Za promjenu predstavite istinske vrijednosti u Brodu, ljude koji svojim stavovima, svojim djelima doprinose njegovom ugledu.

 5. Galović i Duspara zajedno…, sigurno zbog objektivne politike SBTV-a, odoh povračati…

 6. Gospodin gradonačelnik je gostovao i u nedjelju na SBTV-u. Letimično sam pogledao emisiju koju je vodila ista novinarka. Tema je bila turizam. Pa to je kao u noćnoj mori pokojnog Malnara.

Odgovori