Odgovor SDP-ovca Stribora Valente HDZ-u: Sramotan je njihov postupak pun laži i izmišljotina

Osjećam dužnost odgovoriti cjelokupnoj javnosti na besramne, lažne optužbe sadržane u pamfletu koji je potpisao Hdz sa svojim suradnicima a koje su zaprimljene u formi zahtjeva za smjenom predsjednika Gradskog vijeća Slavonskoga Broda.

Odbacujem sve “optužbe” HDZ-ovih vijećnika na moj rad i na moja uvjerenja.
U mojim FB objavama nema ništa što je uvredljivo za Hrvatsku i njene građane, nema govora mržnje niti pozivanje na isti.
Ako je nekoga zasmetala moja objava na FB da je Josip Broz Tito, a povodom godišnjice njegove smrti, bio jedan od najvećih svjetskih državnika i to što sam to potkrijepio fotografijama s državnikovoga pogreba, to je onda isključivo stvar nepoznavanja povijesti i negiranja istine.
Da je Tito doista bio cijenjen u cijelom svijetu, ne moram dokazivati.
Da li je bio najveći, najbolji, najpravedniji, o tome možemo debatirati.
Ali da je bio veliki državnik koji je mogao na sva vrata, je. Onaj kome smeta ta povijesna činjenica, pa samo spominjanje iste smatra jugonostalgijom i pozivom na mržnju, taj ima problema sam sa sobom.
Nikada i nigdje nisam veličao jugoslavenski totalitarni režim, nikada i nigdje nisam nikoga u svojim objavama vrijeđao na osobnoj i nacionalnoj osnovi.
Oni koji me poznaju i koji prate moj rad znaju moje stavove o naciji, o ljudskim pravima, moju osjetljivost na prava nacionalnih manjina.
Na pritužbe HDZ-a na način vođenja sjednica Gradskog vijeća i optužbe za nedemokratsko vođenje sjednica u kojima kršim i ne poštujem Poslovnik, mogu samo reći da vjerujem da su nezadovoljni kada se sjednice vode na način koji je njima stran.
Teško se snalaze u zakonitom i poslovnički ispravnom radu.
U tri godine moga mandata, iako su u više navrata slali Ministarstvu uprave svoje pritužbe, nikada niti jedna sjednica i niti jedna odluka nije bila nezakonita, niti je ikada utvrđeno kršenje Poslovnika od strane nadležnog Ministarstva u kome odlučuju upravo njihove stranačke kolege.
Samo u zadnjih mjesec dana Ministarstvo uprave je u dva navrata odbilo njihove pritužbe na moj “nedemokratski”, “nezakoniti” i “protuposlovnički” rad.
Gradsko vijeće u mom mandatu funkcionira na jedan građanski i demokratski način, Hdz-u potpuno stran.
Nikada se nije potencirala ideologija bilo koje vrste niti je ičiji svjetonazor ometao u radu bilo kojeg vijećnika. Nikada nisam, u ove tri godine, dobio niti jednu pritužbu naših građana takve vrste. Nikada nije bilo zapreka za donošenje odluka na dobrobit građana našega grada, iako je pozicija u vijeću širokog spektra.
I stoga, kada me optužuju za nedemokratičnost, nemoralnost, nečasnost i nepoštenje, kada me svojim lažima i izmišljotinama pokušavaju politički ušutkati i obezvrijediti pred licem javnosti, onda znam koliko sam na pravom putu.
Ponosan sam što moje djelovanje nije po regulama potpisnika pamfleta. Što moj politički i javni rad odudara od njihove prakse.
Predsjednik Gradskog vijeća mogu biti i ne moram. Funkcija nije ono što čovjeka čini čovjekom.
Da pojasnim, iako dužan nisam, ono sto se često stavlja na teret SDP-u, a to je koalicija SDP-a i Mirka Duspare. Dok sam ja na čelu SDP u Slavonskom Brodu, moj izbor će uvijek biti dobrobit ovog grada i stoga moj izbor ne može biti HDZ.
To svjedoči i o tome da nam je na listi prioriteta upravo dobrobit ovoga grada, a ne ideologije i različiti svjetonazori.
Da se izrazim njihovim rječnikom, na zadnju crtu obrane ako treba, obrane grada od HDZ-a.

Ja kada kažem mi ili oni , mislim na podjelu na poštene građane ove zemlje koji njeguju ljudske i moralne vrijednosti, i na njih, koji kradu, lažu i veličaju fašizam.
To su moji mi ili oni.

Ja nikada neću veličati prioritete HDZ-a, njihovu zakonitost, njihov moral, pravdu i njihovo poštenje.
Privilegije HDZ-a nisu moje privilegije.
To što nam ne dopuštaju da živimo danas, nego nas vraćaju u neku njihovu povijesti, ne bi li nam zamaglili oči i sakrili lopovluk i pljačku, njihova je sramota.
Sramota HDZ-a.
Sramotan je njihov postupak pun laži i izmišljotina.
Kompletan pamflet odbacujem i negiram.
No to su oni. To je njihov način i od toga se možemo braniti jedino istinom, znanjem i radom.

Predsjednik GV
Stribor Valenta

15 comments

Skip to comment form

 1. Primjeren odgovor stranci opsanih namjera. Već sam pomislila da nakon hadezeovog nepismenog priopćenja Valenta neće odgovoriti. Ali, jeste. Porazno je da kontroliraju županiju ovakvi politički crni papci.

 2. Radi se o zastrašivanju od strane hadezenjara. Ćosiću, stidi se zbog istupa koji smrdi do neba.

  Valenta se ne da.

  1. Pa gdje mi živimo? U NDH? Jer u demokratskoj Hrvatskoj ovakav istup HDZ-a podsjeća na idejno i rasno skretanje.

  2. Ćosić samo o svom privatluku misli. Samardžić je taj koji je dopustio da se pokuša ustrašiti i poniziti Valentu. Doture moj, razum su nadglasal inostalgičari NDH.

 3. Simptomatično je da nitko od političkih stranaka i brodskih uglednika nije reagirao na fašistoidno priopćenje HDZ-a i jataka. Novinarsku bijedu neću ni spominjati.

 4. Kad je u odnosu na hadezejce gradonačelnik Duspara demokrat, onda se zna u kolikom je kurcu Brod.

 5. Trebali su i gradski i županijski HDZ imati vlastita priopćenja. Ovako se od nasrtja agresivnih idiota Valenta brani sam.

 6. Podrška Valenti i slobodi izražavanja. Ali, životinsjki napad HDZ-a treba biti poticaj da socijaldemokrati konstatiraju da nemaju nikakvih inicijativa pod Dusparom i da se trebaju preustrojiti. Ako su interesi grada za Valentu najvažniji, mnoge Brođane čudi što su u kolu s Dusparom.

 7. Nije bilo teško Valenti odgovoriti na beton gluposti stranke koja je BP Županiju dovela na zadnje mjesto. Dripci!

  Valenta, čuvaj se, jer su napucikali svoje ulične pse na tebe. Ti trebaš glasnije lajati nego oni!

 8. Koliko vidim niko od Striborovih prijetelja ne komentira slučaj. Govno do govna.

 9. Valenta nije antifašista i samo glumi socijaldemokratu jer ne živi vrijednosti koje se podrazumijevaju iza tih podjela. Ulica dr. Mile Budaka nikada ne bi bila u gradu čijim GV on rukovodi da je on antifašista.
  Lažljivac i manipulator kao Duspara, Ćosić i ostali..

  1. A ništa ti ne reče na zli kretenluk HDZ-a? Nisi ni spomenula prestrašno priopćenje HDZ-a? Ako Valenta nije socijaldemokrat, možeš li zamisliti što ni misle o pravim socijaldemokratima? Pa oni bi njih zadavili u kapi svoje pišaline ideološke.

 10. Iz priopćenja HDZ-a: Nažalost, od samog početka rada Gradskog vijeća u ovom sazivu pod predsjedanjem g. Valente ta su načela zapostavljena. Vođenje sjednica je nedemokratsko, krši se i ne poštuje Poslovnik o radu Gradskog vijeća, a sada je očigledno da je takav način vođenja sjednica Valenta činio po uzoru na jugoslavenski totalitarni režim..

  To nije logika zaključivanja, to je podmetanje, nemoral i podcijenjivanje javnosti.

 11. Valenta je esdepeovac i predsjednik GV-a. U svoje i u ime SDP-a dao je ovo priopćenje, ali, zar ne bi bilo logično i nužno da napad HDZ-a na njega bude temom na sjednici GV kao točka dnevnog reda? Ako GV ne bi raspravljalo o udaru na slobodu izražavanja i Valentu kao prvog čovjeka vijeća, onda to duboko ne bi bilo u redu.

  Pratit ću, kao i mnogi Brođani, ovaj skandal kako bih vidio kolika je zapravo Valentina odlučnost, ali i Dusparina podrška.

 12. Onaj Valenta koji se vodi da radi u Vodovodu a rijetko ga se tamo vidi?
  Onaj valenta što je iznenada posta diplomirani pravnik?
  Onaj Valenta što ortači sa Dusparom?
  Fuj fuj fuj!

Odgovori