O čemu govorimo kad govorimo o parkiranim automobilima u Tvrdjavi?

Tvrdjava automobili parkiranje

Jučer dopodne na asfaltiranim putevima kroz bespuća brodske Tvrdjave nagomilani parkirani automobili svjedočili su ili o smanjenoj disciplini kontrole ulaska i izlaska „civilnih“ limenih ljubimaca, ili o povećanoj zainteresiranosti turista za ovo spomeničko zdanje nulte kategorije iz 18. stoljeća. U svakom slučaju bila je vidljivija nego inače motorna penetracija u prvorazrednu lokalnu turističku atrakciju – veliku Carsku i kraljevsku slavonsku pograničnu tvrdjavu Brod. Oni najosjetljiviji kad je u pitanju kršenje propisanog reda i zabrane ulaska automobilima koji nisu službeni i koji nemaju dopuštenje parkirarati se ispred Glazbene škole, Gradske uprave ili Gimnazije – tvrdili su da su kola bila parkirana ispred gradsko-tvrdjavskog kafića, a ne da bi vozači i putnici obišli Galeriju “Ružić” i ostalo. Prema tome,  tko je to vidio pješačiti od devastiranog parkirališta ispred ulaza u Tvrdjavu, predviđenog za stranke i goste, do pojilišta? I tko ih je pustio ući ako nemaju dozvole i daljinske upravljače za podizanje rampe?

Ne spadamo u kontrolore propisa o ponašanju niti u zaštitnike tvrdjavske mikroklime, samo primjećujemo, što nam je osnovna zadaća, provalije između riječi i djela.

 

 

5 comments

Skip to comment form

 1. ma ne vjerujem da se kola pripuštaju zbog Blatančićevog kafića. To su turisti. to su zaljubljenici u brodsku povijest!

 2. Još jedna privatna prćija, bara i krokodil. Lijepo si je krokodil uredio svoju baru.

 3. Ne vidi se najbolje, ali meni se ovo čini kao dostavna vozila. Ne bih se čudio da je netko to slikao namjerno tako samo kako bi okrivio gradonačelnmika. Čudno je da novinari nisu u stanju napraviti malo kvalitetnije fotografije. Jeste pitali nekoga u gradskom poglavarstvu zašto su ti automobili tu? Vjerujem da postoji neki jako dobar razlog i objašnjenje. Sad će još ispasti da se više brinete vi za tvrđavu nego gradonačelnik koji je od počertka osmislio i realizira taj projekt.

  1. Pa u drugom planu, iza ova dva krupna, ako se napregne organ vida, ima još desetak kola. Ako je tako kako ti kažeš da njih deset-petnaest nešto dostavlja, zašto grad ne demantira baljezganje? Joj, što bih to volio dočekati. Kako je Matica hrvatska reagirala.

  2. “Sad će još ispasti da se više brinete vi za tvrđavu nego gradonačelnik koji je od počertka osmislio i realizira taj projekt.”
   Da,on je to osmislio sa svojim velikim intelektualnim kapacitetima i sagradio tvrđavu lepšu i stariju.
   “Ne bih se čudio da je netko to slikao namjerno tako samo kako bi okrivio gradonačelnmika.”
   Ne,samo da su namjerno slikali da bi ga okrivili,nego su posjetitelji ovog portala zajedno s Lukićem podmitili stražara i parkirali svoje aute u tvrđavi kako bi Lukić mogao napisati ovakav članak

Odgovori