Izašla nova Zvjezdica – medijska platforma za borbu OSI

Zadovoljstvo mi je objaviti da je izašao novi 23-i broj Zvjezdice, tiskanog glasnika Udruge osoba s invaliditetom Slavonski Brod „Loco moto“. Izlazak svake Zvjezdica formalni je povod da se na piću nađem s njenim Glavnim i odgovornim urednikom Vanjom Krnićem, koji je ujedno i SBPeriskopov neizostavnog sastojka svih Vanjinih tekstova, rodice od 2,5 metara, kič simbola brodskog turizma kojeg krasi fantastična ugostiteljska i kulturna ponuda i poslovična gostoljubivost fetivih i pridošlih Brođana.

U dnu kafića Vanja mi je predao primjerak Zvjezdice otiskan na luksuznom papiru, debljem i od onog nego onaj na kojem se tiska Glasnik, službeno glasilo grada Slavonskog Broda. Što ih povezuje osim debljine papira kojim se ne mogu očistiti prozorska krila? Ništa. Gradski Glasnik je bespotrebna slikovnica s odabranim hvalisanjem aktualne gradske uprave, a Zvjezdica je impresivna medijska platforma za borbu OSI, a koja je bila primarna u razdoblju između dva broja, i borbu koja je pred njima.

U uredništvu Zvjezdice su: Gordana Mišković, Danijela Uljatovski i Vladimir Juras.  Juras je zadužen i za grafičku ripremu i dizajn. Suradnici su: Nataša Palikuća, Višnja Varoščić, Dora Bašić, Veronika Pacher, Gordana Palikuća, Tomislav Goll, Ružica Skert.

Prodaja oglasnog prostora: 035/454-809

Tisak: TDA BROD d.o.o

Nklada 450 primjeraka

Web stranica: www.udisb.hr

Facebook stranica: www.facebook.com/Udruga Loco Moto/(@Udruga Loco Moto)

Objava ovih podataka iz impressuma i poziv je na suradnju. Naime, u Zvjezdici mogu surađivati, ako sam dobro shvatio, svi koji mogu svojim prijedlozima i idejama pridonijeti boljitku osoba s invaliditetom.

Broj 23 krcat je mnogobrojnim temama u kojima se definira položaj i prava osoba s invaliditetom, ali u kojima se traže i rješenja. Posebno preporučujem intervju s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović. S njom je razgovarao Glavni i odgovorni osobno. Ako vas znima što mu je predsjednica odgovorila na pitanja: koji je njen životni moto, što bi bila da se može ponovo roditi, koja joj je omiljena glazba, koji joj je junak-suvremenik, najdraže knjige koje je pročitala, čime se bavi u slobodno vrijeme – Zvjezdicu možete pogledati u prostorijama Udruge, Naselje Andrije Hebranga 7/18.

11 comments

Skip to comment form

 1. Može li se Zvjezdica naći u Gradskoj knjižnici?

 2. Vanja, tebi za Zvjezdicu odgovori predsjednica države, a neće lokalna gradskoupravna stoka odgovoriti na nekoliko pitanja o položaju invalidnih osoba. Bahati nakot.

 3. Prolistao sam novi broj glasila. Stvarno, zašto se tiska na toliko debelom papiru? Možda bi trebalo pokušati na još debljem, na kartonima od kojih s eprave kutije za cipele?!

 4. Zašto na službenu stranicu Loco Moto ne stave link za Zvjezdicu odnosno zašt ne naprave elektroničku inačicu Zvjezdice?

  1. biti će i e-izdanje u pdf na web stranici…nego ja bih ipak istaknuo zadnje pitanje iz intervijua s Predsjednicom…Odgovor na pitanje “koja je vaša poruka OSI i građanima grada Broda”

   1. Za kraj poruka Brođanima, čitateljima Zvjezdice i osobama s invaliditetom?
    Veselim se ponovnom dolasku u Slavonski Brod i susretu sa svim divnim ljudima koji vole svoj grad kao njegove najsjajnije zvjezdice!
    Evo odgovor na zadnje pitanje.

    1. bilo je super doći ću opet hahaha to želim porućiti OSI i Brođanima. Hvala, puno hvala. Zadnji puta isto to je rekao frontmen teške industrije nakon gaže na motorijadi…fenomenalna publika, najbolja na svijetu…doći ćemo opet. I onda su na bis izlazili tri puta mada ih nitko nije zvao.

     1. Uspoređuješ paradnu Kolindu i predivne zabavljače iz Teške industrije koji teško svoj kruh zarađuju? Nije u redu!

 5. Zvjezdica je najkvalitetniji „dnevnik rada kroz godinu“ neke udruge u SB pa i puno šire. Ta Udruga je u svemu prva i najorganiziranija u gradu i puno šire jer ju vodi Gordana Mišković okružena mladim ljudima. Prisutni su u svemu što se događa u Gradu, Županiji i RH. Želim im još bezbroj brojeva Zvjezdice!

  1. Svaka čast Gordani Mišković, ali demokracija između ostalog pretpostavlja rotaciju (rukoodećh) kadrova. Ima li Udruga u tom smislu demokraciju?

   1. Danas sam procitala Zvjezdicu. Vise od pola Vanjinih clanaka je s sbperiskopa plus kolinda i par clanaka od Toce. Odlican glasnik, nema bas novih autora i to je veliki minus,Bravo Vlado.

Odgovori