Gradski odbor HDZ-a: Opet će građani platiti nebrigu i nesposobnost vlasti

hdz-logo

(Slavonski Brod, 16.1.2014.) Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Slavonskog Broda apelira odgovornima da konačno riješe problem neopravdano previsokih računa za plin i grijanje. Građanima Slavonskog Broda treba točno objasniti što sada plaćaju i zašto su računi iz prosinca visoki, ako je cijena plina ostala ista, a temperature u prosincu bile više od prosječnih. Kako bi računi za građane bili značajno manji, Brod-Plin, gradske i državne vlasti moraju tražiti konačna rješenja ovog kompleksnog problema, a to znači omogućiti građanima pravedniju formulu za izračun potrošnje plina, distribuirati kvalitetniji plin i unaprijediti kompletan sustav grijanja.

Zbog prosinačkih iznimno visokih računa za grijanje i toplu vodu građani će opet platiti nebrigu gradskih i državnih vlasti. Iako je obećavala u predizbornoj kampanji riješiti problem visokih i netransparentnih računa za grijanje i plin, gradska vlast po tom pitanju nije ništa učinila Sada kada su računi već ispostavljeni, pokušavaju se ograditi od svoje odgovornosti i pozivaju građane da plate ono što su potrošili. Odgovornost također snosi i aktualna vlast na nacionalnoj razini jer Hrvatska energetska regulatorna agencija i nadležno Ministarstvo nisu definirali izračun potrošnje plina po pravičnoj formuli u kojoj bi građani plaćali značajno manje račune.

Potpredsjednik Gradskog vijeća i član Gradskog odbora HDZ-a Slavonski Brod Dragan Jelić istaknuo je: „Za zimsko doba godine temperature su u prosincu bile relativno visoke, a cijena plina nije se mijenjala i uopće nije jasno kako je moguće da su se iznosi računa za grijanje na plin znatno povećali. Računi su netransparentni, zbunjujući i nerazumljivi građanima.“ Dodao je: “Brod-plin je gradsko poduzeće i mora djelovati u interesu građana. To bi  prije svega trebali shvatiti Uprava i Skupština tog društva.“

Ukoliko Brod-Plin i Grad Slavonski Brod nisu u mogućnosti problem previsokih računa za plin naših sugrađana riješiti na lokalnoj razini, ovim putem apeliramo da Uprava Brod-Plina i vlast Grada Slavonskog Broda riješe problem na višoj razini aktivnom suradnjom s HEROM, Ministarstvom gospodarstva i Vladom Republike Hrvatske.

Gradski odbor HDZ-a Slavonski Brod

Odgovori