Duspara javno traži i očekuje odgovor od Marušića, a sam još uvijek nije dao odgovor brodskim laburistima

Mirko DusparaDanijel Marušić

Čitamo naslov na važnom izvoru/vrelu/vrutku gradskih informacija: Gradonačelnik javno zatražio odgovor od Brodsko-posavske županije; gdje je nestao novac za prijevoz srednjoškolaca? Iz članka  saznajemo da je gradonačelnik Duspara, „upravo zbog velikih pritužbi građana… uputio dopis županu Brodsko-posavske županije Danijelu Marušiću, te je zatražio hitno očitovanje o nastaloj situaciji. A pritužbe (roditelja đaka srednjih škola)  upućivane su nakon što je Brodsko-posavska županija ukinula pravo na sufinanciranje prijevoza do škole. U „otvorenom pismu“ gradonačelnik (Duspara) je od župana(Marušića) zatražio odgovor na pitanje što se dogodilo sa sredstvima iz usvojenog županijskog proračuna za 2014. godinu namijenjenim za sufinanciranje učeničkog prijevoza.

I postavljeno pitanje i for(m)a na koju (ga)  Duspara plasira upravo su „na liniji“ „obračunavanja“ s problemima i nedopustivom zatvorenošću i bahatošću odgovornih spram javnosti, kakvo dosljedno zagovara SBPeriskop. Ostaje nejasno samo jedno: ako Duspara veoma vješto mobilizira javnost pišući otvorena pisma i ako na isti način očekuje odgovor, kako to da on još uvijek nije odgovorio brodskim laburistima na njihovo otvoreno pismo? Ili će to učiniti tek sada kada je i sam posegnuo za istim načinom razračunavanja s pogrešnim potezima kolege župana Marušića?

Dakle, bit će zanimljivo ovih dana. Javnost će napokon saznati važe li isti komunikacijsko-politički standardi za sve. Javnost je ta koja bi trebala profitirati, jer, Marušić bi trebao odgovoriti Duspari, a Duspara brodskim laburistima. Ne dogodi li se ovo drugo, bit će to znak nedopustive potcjenjivačke slektivnosti koju ćemo isticati kao dokaz nedosljednosti… Sačekat ćemo! I Marušića i Dusparu.

 

2 comments

  1. … svatko ima svoje Merzela&Co 🙁

  2. Javnosti, zbog koje postoje i od koje žive, dok se uzajamno glođu oko njenih novaca, odgovoriti hoće ili neće, kako im dođe, ili kako procjene važnost onog tko ih u ime te iste javnosti nešto pita (jer narod, kad nešto pita, je apsolutno nevažan, on se, ko naivna djeva, tek malo obrađuje i uvažava pred izbore), ali USKOKU odgovoriti MORAJU. O pgledu i izrazu lica Merzelice iza rešetaka mogli bi se romani napisati. Vrijeme je da padnu ovakve, gore prikazane, nasmiješene i namještene maske sa svih bahatih i samoživih, u mutne rabote uronjenih likova.

Odgovori