Ako je i od Jerka Zovaka, previše je

Već u devet sati i petnaest minuta, jedan sat i petnaest minuta nakon što je Jerko Zovak objavio na sbplusu tekst pod naslovom Kleveta je svojstvena uličarima, a ne političarima, na e-mail sbperiskopa stigla je prva reakcija, a potom, do dvanaest sati i trideset minuta, još tri. Radilo se o mailovima u kojima se moli sbperiskop, točnije ja – njegov urednik, da pokuša zaštiti socijalnu pristojnost u medijima, i suprotstaviti se, kako je rekao „Tunja“, jedan od pošiljatelja maila, neviđenoj i agresivnoj nekulturi u ophođenju koja je svojstvena dobro pozicioniranim nasilnicima i primitivcima.

Odlučio sam reagirati samo tako što ću tek djelomično citirati njihove komentare. Za početak to je sasvim dovoljno.

Tunja

Udara Zovak nisko u ime gradonačelnika Broda, jer treba opravdati novac koji od njega dobiva za svoj portal u kojem redovito blati Dusparine protivnike. Zovakovo životinjstvo govori i o tome da se Duspara uplašio medijskih nastupa Slavice Lemaić, i da je zatražio da se obračuna sa svojom kritičarkom. Sve više Brođana se pita zašto prvi čovjek Brod sam ne napiše svoj odgovor, ili netko iz gradske uprave, nego dopušta ovakve gadarije.

Citiram neljudski način Jerka Zovaka:“Zbog svoje, sad već vulgarne, vlastohlepljivosti, najagresivnija politička lažljivica i konfabulatorica među njima svakako jest pseudonezavisna brodska gradska vijećnica Slavica Lemaić…

U zadnjem predizborno-propagandno-klevetničkom priopćenju ona napisa…

Unatoč činjenici da postoje oni koji drže kako glupe, zlonamjerne, vlastohlepne, klevetničke, zaplotnjačke… izjave i takve pamflete, članke, komentare, rasprave… treba kvalificirati poluinteligentnim uličarenjem odnosno bezvrijednim i kompromitantnim političkim alatima koje treba ignorirati, a ne medijski afirmirati…“ Gospodine Lukić, kako biste vi nazvali ovakve besramnosti, da ste ih osobno primili? Duspara se može stidjeti zbog ovakve kužne obrane.

Igor Velikanović 

Ako je i od Jerka Zovaka, previše je. Poznat kao siledžija koji raspiruje sukobe u ime svoje koristoljubive istine, Zovak je ovaj put pretjerao zloporabivši svoju poziciju dobro nafutranog novcima poreznih obveznika. Kakav je to riječnik? Kakva je to psihologija? U ime koga on vrijeđa ženu koja samo želi da je Brodu bolje? Zovak je reagirao pod utjecajem Dusparinog straha da bi ga Lemaićka moga detronizirati. Reagirao je na sramotan način. Da je barem primjer istinoljubivosti, nego se radi o žmuljkaru.

Marina R.

„Na toj matrici, opstruiranja, klevetanja i kriminaliziranja, Lemaićka i njezini bore se protiv izgradnje Autobusnog kolodvora jer im je, kao onomad Striboru Valenti (SDP) i Ivanu Rajkoviću (HSS), važnije tko će objekt svečano otvoriti, nego kad će ga građani početi koristiti.“ Navodim ove njegove riječi koje izgovara netko obuzet bjesnilom.

Prosvjedujem u ime Brođana koji se drže pravila ponašanja i izravnog ophođenja prihvaćenog u društvenoj sredini. Zovakov portal i on osobno su na liniji prijetnji i priklanjanja jednoj komunalnoj opciji. Duspara se istrošio, on je samo željan moći i kadroviranja. On i Zovak su jedna iskvarena duša u dva tijela.

Marko Malo Ča

Na gadan i gadljiv način je Zovak Jerko okvalificirao Slavicu Lemaić, koja je zapravo jedina oporba Duspari. Jasno je zašto se propeo na stražnje noge. Sve epitete koje joj je izdijelio, mogu se primjeniti na njega. On piše ovo: Međutim, od te gradske tvrtke vijećnica Lemaić bježi kao vrag od tamjana jer joj tamo „tragovi smrde nečovještvom” zbog onovremenog protuzakonitog instaliranja svoje prijateljice na mjesto direktorice te Agencije. Zar to nije obratno, to da njemu tragovi smrde nečovještvom? Brodski novinari nisu u stanju suprotstvaiti se ovakvom razbojništvu na internetu. Nadalje on kaže: Slavica Lemaić u javnosti neprekidno razbacuje prljave poluistine i čiste laži o radu brodske Gradske uprave, uvjerena da će biti teško baš svaku neistinu na vrijeme i u cijelosti demantirati. To kaže čovjek koji objavljuje svako peto njeno priopćenje. Zašto ga nitko ne prijavi strukovnim udruženjima?

20 comments

Skip to comment form

 1. Hvala na objavljivanju malog dijela mog pisma. Nisam to očekivao. Moramo svi reagirati na zloporabu medija u korist gradonačelnika Duspare.

 2. Dobra stvar u svemu je ta što i inače na Zovakove klevete malo ljudi komentira. Kao da čitateljsvo osjeti da bi bilo sudionikom nečeg nevaljalog.

 3. Sumnjam da i Duspari odgovara Zovakov način. Doduše i on je bio sklon negativnim kvalifikacijama i bezobraznim diskvalifikacijama protivnika dok je nastupao u javnosti, Sad se ponaša kao Howard Hughes.

  • Lara on 28.10.2020 at 07:37

  Zovakov tekst i otpor nekolicine Brođana, može se shvatiti kao početak kraja gradonačelnik Mirka Duspare. Dopizdilo je ljudima!

 4. Zovak političku utakmicu i poene protivnika aktualnog gradonaćčelnika naziva klevetom. Bravo svi koji se opiru sili i nepravdi onihkoji zlorabe gradski novac.

 5. Kako se samo stuštio na oporbu Duspari. Kao da je Duspara papa. A ja tom papi i njegovm psu čuvaru kažem – stidite se, sramite se!

 6. Dosta je terora osovine Duspara-Zovak!

 7. Građani, ako vam ovo nije dokaz da se radi o zlosilju, što je onda? Ne dopustite da gradom upravljaju oni koji silom žele nametnuti svoje stavove. Građani, oduprite se lažima.

  • Nana on 28.10.2020 at 08:42

  Nisam psihologinja pa ne mogu davati dijagnozu Jerku Zovku, jedino imam potrebu komentirati njegove postupke. Otrovne riječi u tekstovima objavljenim na njegovom privatnom portalu (uz vrlo veliki udjel financiranja iz gradskog proračuna kao uostalom i neki mediji iz NG), omogućuju tom „gospodinu“ da etiketira i pljuje po ljudima dokle god se ne zamjeri gradonačelniku. Nemoralni su to postupci JZ jer on nije moralan čovjeka.! Svrha novinarstva je izvještavati o događajima i ljudima bez zauzimanja „strane“ ili donošenja suda. Svaki čitatelj donosi sud o događaju ili osobi nakon što se dobro informira. Osobno ne čitam taj portal zbog njegove retorike pa možda propuštam i neko kvalitetno štivo.

 8. Izjave ovih četvero ne znači da je Lemaićeva svetica, ali ona ima dovoljno kulture da si ne dopusti ovakav napad i vrijeđanje.

 9. Nana, mislio sam nadugačko i naširoko osvrnuti se na svježi Zovakov bezobrazluk, ali sve si rekla. Potpisujem,

  • Frog on 28.10.2020 at 10:06

  Potpisujem sve što ste vi normalni,razumni komentatori gore napisali. Nisam pravnik,ali sam uvjeren da u Zovkovom članku ima dovoljno elemenata da ga Slavica tuži i da dobije parnicu.

 10. Čuj ti uvreda od strane Mirko, Jerko i Ankica. Zanimljivo.
  Kakve li moralne vertikale: skoro optuženi, robijaš i optužena.

  Šute sve dok ih se ne pogodi u živac.
  Onda slijedi graktanje i pljuvanje putem medija jer su manji od makova zrna kad se nađu bez zaleđa.
  Nitko nije trajao do vijeka….. Otići će i oni.
  Vjerojatno će se premjestiti u BiH pa će odande dosađivati na portalima kao i svi “krivooptuženi”.

 11. Dvije riječi su dovoljne kako bi opisale cijelu Zovakovu pisaniju: GOVOR MRŽNJE:

  • Goli on 29.10.2020 at 07:23

  @gradjaninSB, ne mora se Mirko premještati u BiH, Bosna je došla u Slavonski Brod.

 12. Zovak vrijeđa u ime grada. Kako se samo zapjenio. Dosta je bilo!

 13. Neprihvatljivo je da prostački napadnuta Slavica Lemaić nije uzvratila odgovorom. Ona je to dužna prema javnosti koja prati zlosilje Jerka Zovaka i babe.

 14. “Ako je i od Jerka Zovaka, previše je!”. I to nije prvi put…

  Ne znam, može li se ovakav način pisanja zvati novinarstvom?

 15. Isto kao kad bi sadističko iživljavanje nazvao vođenjem ljubavi

 16. Sigurna sam da je Lemaićeva jako pogriješila što nije reagirala na Zovakovu bestidnu prozivku. Možda previše kalkulira? Ili se uplašila?

Odgovori