Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović najavio je danas da će u ponedjeljak, 11. veljače, na poziv resornog ministra BiH, otići na sastanak u rafineriju u Bosanski Brod na kojem će mu biti prezentirani rokovi, odnosno tijek modernizacije rafinerije. 

"Naši pozivi resornom ministru u Bosni i Hercegovini su urodili plodom. Potrudili su se organizirati sastanak u rafineriji gdje će biti prezentirani rokovi odnosno tijek modernizacije same rafinerije tako da ću se i osobno s time upoznati. Sigurno je da će me zanimati kako je rafinerija do sada poštivala te rokove i je li poduzela sve što je bila dužna u skladu s dozvolama koje su izdane", rekao je ministar Zmajlović novinarima u Ministarstvu nakon potpisivanja ugovora o financiranju šest projekata zaštite prirode.

Istaknuo je da je to još jedan korak naprijed u rješavanju pitanja rada rafinerije u Bosanskom Brodu.

"S obzirom da se radi o susjednoj državi znamo da nemamo izravne instrumente i da nam preostaje diplomacija, razgovor i inzistiranje s partnerima, sa susjedima da taj problem riješe odnosno da se proces modernizacije same rafinerije intenzivira", rekao je.

 

Izvor: SEEbiz