Svečana dodjela nagrade 50 godina Veljku Bulajiću i Lordanu Zafranoviću obilježila je treći dan Motovun Film Festivala, a nagradu je obojici uručila još jedna filmska ikona, Ana Karić.

Prije uručivanja nagrade dvojici velikana, motovunska publika i gosti su se uz kratke inserte iz njihovih filmova Bitka na Neretvi i Okupacija u 26 slika, prisjetili veličanstvenih karijera Bulajića i Zafranovića, koji ni nakon više od pedeset godina neprestanog rada na filmu ne prestaju raditi ono u čemu se pokazali najboljima.

Posebno emotivno prilikom dodjele bilo je čitanje pisma koje je legendarni jugoslavenski glumac Bata Živojinović poslao organizatorima. Naime, Bata Živojinović pozvan je na Motovun Film Festival, ali je nakon zdravstvenih problema nedavno završio u bolnici. Motovunska publika velikim je pljeskom pozdravila čestitke koje je dobitnicima uputio Bata Živojinović kojem je prvu filmsku ulogu dao upravo Veljko Bulajić.

Veljko Bulajić je ulogu dao i Ani Karić u svom filmu Donator.

- Imala sam sreću što sam radila s Veljkom Bulajićem, a jednom je skoro došlo do suradnje i s Lordanom Zafranovićem, ali me nije htio - našalila se Ana Karić prilikom uručenja nagrade Lordanu Zafranoviću, stigavši sa Filmskog festivala u Puli gdje je nagrađena Zlatnom Arenom.

 

Izvor: www.mojtv.hr