Decenijama strastveni filmski poljupci mame uzdahe kako ljepše tako i jače polovine. Ove romantične, savršeno režirane scene, stvorile su sada već kultni naziv “filmski poljubac”. Predstavljamo vam listu Top 10 najljepših poljubaca ispred kamere, koju je povodom Dana zaljubljenih priredio “Dejli Telegraf”.

Deseto mjesto, ali ne i manje važno, zauzimaju pokojni glumac Hit Ledžer i Džejk Gilenhol u kaubojskoj intimnoj drami “Planina Broukbek” Anga Lija. U hladnim noćima ovaj par grijao se razmjenjujući nježnosti.

Rajan Gosling i Keri Maligen zauzimaju deveto mjesto sa poljupcima u filmu “Vozač”. Ovaj film je zbog svojih nasilnih scena daleko od romantičnog, ali su glumci svojim strastvenim poljupcima začinili tematiku.

Osmo mjesto zauzeli su mlađani Mekoli Kalkin i Ana Klamski neodoljivim poljupcem u filmu “Moja djevojka”. Kada je 1992. godine prvi put dodijeljena MTV filmska nagrada za najbolji poljubac, upravo su njih dvoje osvojili najveći broj glasova.

Plesni klasik, film za sva vremena “Prljavi ples”, našao se na ovoj listi zbog stratvenih poljubaca nakon još strastvenijih plesova. Sedmo mjesto pripada Patriku Svejziju i Dženifer Grij.

Da je život divan pokazao nam je Frenk Kapra još daleke 1946. godine u crno-bijelom klasiku “Divan život”. A da ni ljubljenje nije ništa manje divno, pokazali su nam Džejms Stjuart i Mjeri Heč Bejli, kada su konačno dobili zasluženi medeni mjesec.

Fim “Kratak susret” iz 1945. godine zauzeo je peto mjesto, i to završnom scenom na željezničkoj stanici, na kojoj su Seila Džonson i Alek Harvi uputili jedno drugome romantičan i dug poljubac.

Glumica Kristen Danst ostala je upamćena po izjavi da je poljubac u filmu “Spajdermen” bio veoma ljigav i nimalo romantičan. Međutim, upravo se ovaj strasni poljubac naopačke našao na četvrtom mjestu, i to je dokaz da i akcioni heroji mogu da budu i te kako romantični.

Jedna od najljepših scena iz djetinjstva mladih svakako je poljubac “Maze i Lunje” u Diznijevom ostvarenju. Dvije kuce, on skitnica, a ona djevojka iz visokog društva, romantičnom večerom su obradovali mnoge mališane, a scena sa špagetama koje su dovele do slatkog poljupca ostaće upamćena.

Još jedna mitska romansa dala je nestvarno lijep filmski poljubac. U jednoj od najromantičnijih scena filma “Prohujalo sa vihorom” Klerk Gejbl kaže Vivijen Li da će da je poljubi. A potom to učini, onako baš filmski, strasno, dovoljno za vicešampionsku poziciju.

Na samom vrhu liste zasluženo se našao legendarni poljubac iz filma “Odavde do vječnosti”, koji je prikazao magiju romantike na plaži. “Niko me nikada nije ljubio kao ti”, rečenica koju Debora Ker u tom trenutku izgovara Bertu Lankasteru ušla je u antologiju najpoznatijih filmskih fraza.

Van kategorije, ali svakako jedan od najromantičnijih filmova današnjice, romantična drama “Bilježnica”, podsjeća da se iza svake velike ljubavi krije velika priča. Rajan Gosling i Rejčel Mekadams glume zaljubljeni par koji je rastavio rat, a potom su im se potpuno razdvojili životni putevi.

U svojoj starosti, dvoje ljudi puni emocija i uspomena pronalaze jedno drugo i dok se Rejčel, pod dejstvom amnezije ničega ne sjeća, Rajan do samog kraja svojoj dragoj opisuje njihove najljepše trenutke zajedničkog života. Filmska priča začinjena najljepšim poljupcima zauzima prvo mjesto u srcima mladih kao jedan od najromantičnijih fimova današnjice.


Izvor: 6yka