Evo konačno pravog razloga da se branitelje okupljene pod šatorima u Savskoj 66 ponovo digne na noge.

“Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba i Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata u četvrtak su oštro osudili izjavu ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića koji je prekjučer u Pakracu srpske paravojne postrojbe iz 1991. nazvao 'nesretnicima', naglasivši kako je to retorika koja iskrivljuje istinu o Domovinskom ratu i izjednačava hrvatske žrtve i velikosrpskog agresora……….. ističu predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba Dražimir Jukić i predsjednik Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata JosipKlemm.

Dakle, Vlaho Orepić olako kvalificira pripadnike srpaskih paravojnih formacija “nesretnicima”, ali zato “arogantno” ne dozvoljava da zadnji drži govor general Markač, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović! Bezobraznik! I to baš u vrijeme kada na relaciji Karamarko-Petrov ne štimaju veze. I ne samo to; ministar unutarnjih poslova uopće ne sluša Karamarka, koji između redaka Zakona vidi da je on najodgovorniji za funkcioniranje resora unutarnjih poslova. No, da je samo to. Orepić ne želi smijeniti “određene” kadrove, koji se Kakamarku ne sviđaju. Naime, on ima pouzdane informacije o suspektnim osobama koje treba neutralizitrati, smijeniti ili izbaciti na ulicu.

Kako branitelji u posljednje vrijeme nisu imali “baš nikakav” razlog za prosvjede, ukazala se prilika da se Orepića svrsta u kategoriju Freda Matića, tj.antiprotivnog, I da se Karamarku pomogne u konačnom “rješenju” poodavno započete bitke.

To što im je Tim protjerao jedinog posvećenog ministra Miju Crnoju, primili su s puno razumijevanja, jer imaju puno suosjećanja za porođajne muke Timovog tima.

Isto tako, za neimenovanje novog ministra, puni su razumijevanja. Mostovci se prave ludi (baš i ne moraju), a Karamarkovići nikako da potkure Tima da se “fokusira” na ovaj problem, jer on treba posljednji donijeti odluku. On se još pati oko supotpisa smjene Lozančića, pa mu valjda sve komplicirano. Kada bi se “šatoraši” digli na nnoge, bilo bi još gore.

Zato radije šute i na skidanje tričavih 56 mil. kuna iz proračuna, samo da ne remete sklad i harmoniju koja vlada u odnosima Mosta i Domoljubne koalicije.

Po svoj prilici, i Darinko Kosor muti vodu, jer iznosi prljave gaće o odnosima u Vladi, pa bi i njega trebalo malo prizemljiti, a može i srušiti na pod.

Od svega toga što sam nabacao, a što se izgleda zaista događa, “nadošla” mi inspiracija za plagijat. Ne diplomskog rada, već jedne, i u ovim prostorima poznate pjesme:

“Đuvegije gdje ste, da ste?”

Evo, prilažem taj plagijat pa muzikalne pozivam da priložene stihove ukrase na poznatu melodiju! Možda će je i u šatoru zapjevati!

Prvo, originalni stih:            

Djuvegije gdje ste, da ste, htjela bi da znam.
Na sve strane glas razneste, hocu da s’ udam.


 

I moja mi veli nana,
nemoj kćeri gubit dana,
već gledaj kome da te dam!


 

A sad plagijat:                                 

Šatoraši, gdje ste, da ste, nigdje vas nema!


Zašto sad ne marširate usred Zagreba?


Proračun su vam srezali,


Manje para su vam dali.


Gdje nesta vaša pobuna?


Smjeniše vam dičnog Miju, kriva adresa,


Ministarstvo vam bez glave, to je sramota.


Što se sada ne bunite?


Ministra si predložite:


Nek' bude nova posveta!


Šatoraši manje pijte, piva i vina!


Trebate se pokupiti svojim ženama!


Zamjeniste boce plinske,


Za pivske i boce vinske,


Bolje vam je ispod šatora!


Za tisuće branitelja nema ministra,


Očito ste jako važni timu od Tima!


Kad primite svoje „plate“


Vi do zore bekrijate


Ne živite od prosvjeda!


Šatoraši gdje ste, da ste, htjela bih da znam?


Zar vas sada ništ' ne smeta, zar vas nije sram?


Očito je ova Vlada,


Rezultat i vašeg rada


Eto vama vaša pobjeda!