[caption id="attachment_75240" align="alignleft" width="460"] Članovi šahovskog kluba KRALJ: Vanja Krnić stoji u drugom redu drugi slijeva.[/caption]

Svaki dan šetajući ulicom susretne ih par, ali ih ne primijetite. Oni su tu svugdje oko nas . Da li su to alieni? Ne to su osobe baš kao ja, osobe s invaliditetom.. Čime se mi bavimo osim čekanje poštara? Napokon neću o sebi pisati nego ću malo o drugima. Hm, koja sam baba. Nije trač nego je istina.

„… jedna od najkompleksnijih igara. Broj mogućih kombinacija procjenjuje se na oko 2,28 · 1046. Već nakon dva poteza postoji 72.084 različitih situacija. Broj mogućih varijanti nakon toga je još mnogo veći: Nakon 40 poteza, procjenju se na 10115 do 10120 razvoja igre….“Da li mogu osobe s invaliditetom baviti se nečim tako kompleksnim kao što je šah.
Ne da mogu nego igraju i to ne kao vreće za napucavanje nego puno puta konkrencija koja pobjeđuje“zdrave“.Gdje igraju? U Šahovskom klubu invalida Kralj.

Za to treba neki entuzijasta. Jedan se našao u liku i djelu Damira Lovića, nekog entuzijaste. Kojem je životni moto sudjelovati, ali i biti najbolji ako možeš. “Da li treniraš?“; to je njegov pozdrav. Čika Tomo i on su osobe koje koje OSI čine da se osjećaju prihvaćenima i zdravima.

Zajedno s doktorom profesorom šaha, ali što je najbitnije dobrim učiteljem Petrov Lovrićem su pokrenuli školu šaha u za OSI petkom u udruzi Loco-Moto, gdje regutriraju i u tajnosti obučavaju nove Kasparove. Damir Lović, Ilija Matijašević i Tomo Mirosavljević, naravno uz učitelja Petra, slobodno mogu napisati, najzaslužnija su imena za poticanje šahovske ige među OSI u Slavonskom Brodu trenutno

Da ne zaboravim pozvati vas da sudjelujete i promatrate:

3. OTVORENI ŠAHOVSKI TURNIR POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM

Organizator: Šahovski klub invalida “KRALJ” Slavonski Brod
Mjesto: Udruga „Loco Moto“ Naselje Andrije Hebranga VII/18
Datum i vrijeme: 29. studeni ( NEDJELJA ) 2015. u 10,00 sati
Sustav natjecanja: Švicarac – pojedinačno - 7 kola, tempo igre 10 minuta po igraču.
Obveze: Svaki sudionik dužan je sa sobom ponijeti šahovsku garnituru i ispravan šahovski sat.
Nagrade seniori:
1. mjesto – Umjetnička slika
2. mjesto – Umjetnička slika
3. mjesto – Umjetnička slika
Za kadete 1,2,3 mjesto medalje
Upisnina: 20,00 kn Žene i kadeti su oslobođeni upisnine

- "Protiv koga igrate večeras?" - jednom su pitali Akibu Rubinsteina
"Protiv crnih figura" - odvrati Akiba