Foto: Hina

GRAĐANSKA akcija reagirala je na jučerašnji govor biskupa Valentina Pozaića, kojeg optužuje za govor mržnje.

"Dragi Valentine,

voljeli bismo vidjeti na istom mjestu i u istoj ulozi - ženu. Jer žena sigurno na misi na Mirogoju ne bi izvalila ovakvu količinu opasnih baljezgarija kao što si ti. To je vjerojatno jedan od razloga zbog kojih ne puštate žene u svoje redove. Govoriš o zločinačkoj ideologiji, destrukciji obitelji i pranju mozga, a upravo svojim govorom i načinom života, te službom potičeš zločinačku ideologiju, uništavaš obitelj i pereš mozak.

Živimo u demokratskom društvu gdje je govor slobodan, ali pod uvjetom da ne ugrožava druge. Govor mržnje i sada je zabranjen, baš kao što je bio u komunistička vremena koja svojom retorikom i primitivnim stavovima evociraš. Shvati, nije 1945., nego 2013. Komunizam koji si ovog puta možda zaboravio spomenuti ostao je samo u tvojoj i glavama tvojih lobotomiziranih kolega, krvoloka koji pokušavaju započeti novi rat u Hrvatskoj.

Jasno je da svojim govorom ciljaš na uplašene sljedbenike svoje katoličke sekte i tjeraš ih da žive mehanički religiozni život i time ih udaljavaš od duhovnosti. To svakako nije u duhu onoga što su propovijedali učitelji kršćanske doktrine i evanđelja. Nazivajući demokratski ustroj RH režimom, a naročito mu dajući karakter trenutnosti poticanje je na prevrat. To bi trebalo biti dovoljno inspirativno da pokrene DORH na akciju.

Kažeš da je istina postala predmetom trgovine. Zanimljive riječi iz usta čovjeka koji služi organizaciji koja prodaje spas duše a za to ne plaća porez. Radije se bavi poticanjem humanizma, ljubavi prema svim bližnjima, poticanjem umjetnosti. Tvoj posao je ljudima pomoći da steknu duševni mir, a ne plašiti ih i dijeliti. Zar nije rečeno da je kršćanska ideologija bolest koja tjera ljude od crkve? A to je upravo ono što promoviraš ovakvim nastupima", poručili su Pozaiću.Izvor: Index