Ovacije publike i prosječna ocjena 4,83 za predavanje "Transhuman agenda: posljednje stoljeće homo sapiensa" pozicionirali su Korada Korlevića u apsolutnu zvijezdu BFS-a 2019... Evo video predavanja!

Kada u prepunoj dvorani pljesak na kraju predavanja traje nekoliko minuta i predavač mora moliti publiku da prestane pljeskati i kada to predavanje publika ocijeni s prosječnom ocjenom 4,83, onda znate da je nastupila - apsolutna zvijezda. Upravo to se dogodilo ove godine na Bug Future Showu, kada je s pozornice show "ukrao" glasoviti znanstvenik i astronom, voditelj zvjezdarnice u Višnjanu, Korado Korlević, keynote predavanjem naslovljenim "Transhuman agenda: posljednje stoljeće homo sapiensa". Donosimo vam video cijelog predavanja...Ovako je predavanje prof. Korlevića najavljeno:

Nekoliko je ključnih tehnologija koje će obilježiti 21. stoljeće, no jesmo li mi kao pojedinci i zajednica spremni za nove izazove, imamo li nove alate i motivaciju za preći u svijet stalnog učenja i usavršavanja? Živimo u najizazovnijem vremenu u posljednjih 150.000 godina i cupkamo na mjestu. Imamo li pravo čekati da se budućnost desi? Korado Korlević dati će nam svoje odgovore na ova pitanja, vodeći se tezom kako Moorov zakon ne važi samo za broj tranzistora na čipu, već i za sposobnosti robota, upravljanje genomom i druga tehnološka dostignuća s kojima živimo...