Nakon što smo pročitali sportsku vijest koju nam je poslao košarkaški klub Slavonski Brod o tome da je Tuzlak Dejan Marković novo ime u svlačionici koje će pojačati konkurenciju na poziciji playmakera, i da košarkaški klub Slavonski Brod javnosti predstavlja novu web i facebook stranicu kluba na kojoj će svi navijači i ljubitelji košarke u Hrvatskoj iz prve ruke moći dobiti najnovije informacije vezane uz klub – otišli smo na njihovu facebook stranicu.

Odmah nam je u oko upao neobičan cover photo. Dvanaest igrača KK Slavonski Brod okrenulo je leđa svojim fb fanovima odnosno svojoj virtualnoj publici. Pogleda li se fotografija pažljivije, može se uočiti da su momci licem okrenuti državnoj zastavi, obješenoj na zidu dvorane. Vjerojatno svira himna. Mogao je autor designea stranice drukčije i pristojnije istaknuti domoljublje košarkaša, domoljublje koje se, očito, pretpostavlja zahvalnosti publici koja ih podržava. Ako je o tome riječ.

Ima u svemu tome i iskazivanja mladenačke prepotence, pokazivanja igračkog potcijenjivanja prema onima koji nemaju za njih postojane osjećaje, jer osjećaji ovise o njihovim navijačkim hirovima, a ovi su opet u svezi s igračkim doprinosom na terenu. Pink Floydi su znali održati koncerte okrenutih leđa publici, a jazz legenda Miles Davis bi pokatkad na koncertima sjedio u uglu pozornice, svirajući više za sebe nego za publiku. Možda su se brodski košarkaši poveli za primjerima velikana, zasićenih slavom, u nastojanju da se vrate sebi i svojoj glazbi, bez potrebe da se i sami dijele s masom obožavatelja?
Bilo kako bilo, nije nam se svidjelo to što smo vidjeli, njihova leđa i stražnjice, umjesto lica i prijateljskog držanja. Stoga očekujemo da se okrenu i pogledaju nas u oči. Po sportski.