KLUB UMJETNIKA GALERIJA GOLL-UDRUGA GRAĐANA


Ul.Matije Mesića br.51 35 000 Slavonski Brod


www galerija-goll.com,  galerija.goll@gmail.com


Ž.rn:2484008-1105820034 kod RBA Slavonski Brod


Noć muzeja 2014. održava se u više od 100 hrvatskih gradova i mjesta. Cilj manifestacije je popularizacija  muzeja i galerija  kao ustanova identiteta i čuvara baštine. Galerija Goll za ljubitelje likovne umjetnosti priredila je program kojim sudjeluje u ovogodišnjoj manifestaciji. Savjet Galerije  Goll odlučio je, nakon gotovo tri godine postojanja, predstaviti brodskoj publici dio fundusa koji je nastajao mnogo duže od postojanja same Galerije. Fundus je nastao zahvaljujući umjetnicima-utemeljiteljima koji su trajno ili za izložbe ustupili svoje radove. Veći dio fundusa je nastao marljivim sakupljačkim radom obitelji Lukić koji traje gotovo trideset godina. Ovom prigodom će biti pokazano trideset i pet radova od kojih brodska publika većinu ranije nije imala prilike vidjeti, a postav izložbe je priredio Tomislav Lukić. Dio utemeljitelja Galerije i izlagača su predstavljeni s jednim radom, pa ćemo tako imati priliku vidjeti djela Ivice Antolčića, Ivana Viteza, Davorina Radića, Mladena Šimunovića, fra Perice Vidića, Danijela Žabčića, Ivana Balaževića, Josipa Šimića, Ivana Katića, Ivice Kurtza, Antuna Premuža, Zlatka Kozine, Branimira Pešuta, Dejana Durakovića, Vladimira Meglića, Mate Jurkovića, Tonija Franovića i Ivana Lončara-Žana.

Posebno mjesto na ovoj izložbi namijenili smo umjetničkom ravnatelju Galerije, Predragu Gollu koji se predstavlja s devet radova. Prvi put će brodskoj publici biti dostupna njegova djela iz 1967. i 1995. godine, dok je poseban dodatak predstavljanje božićnih i uskrsnih čestitki koje je umjetnik slao uglednim Brođanima.

Posjetitelji će imati prigodu vidjeti i radove umjetnika koji nisu među živima ili više ne stvaraju, ali su ostavili duboki trag na brodskoj likovnoj sceni. To su: Radovan Kern, Muhamed Fejzić Hamo, Ana Verić, Rizah Štetić i Franjo Wilhelm.

Izložba ostaje dostupna brodskoj publici do 15. veljače svakog dana osim subote i nedjelje od 9 do 15 sati.

Popratni program Galerije Goll u Noći muzeja 2014. godine podjednako će zanimati ljubitelje likovne i filmske umjetnosti, kao i sve one kojima su draga protekla brodska vremena. Naime, u jednosatnim razmacima prikazivat će se dokumentarni filmovi iz serije "Skica za portret" o brodskim slikarima: u 19,45 film o Vladimiru Beciću, u 20,45 film o Predragu Gollu, u 21,45 film o Marku Kernu te u 22,45 film o Đurđi Vilagoš.

Početak Noći muzeja u Galeriji Goll najsretnijim će posjetiteljima ostati u trajnom sjećanju. U nagradnoj igri čije će izvlačenje biti u 18,20 i 19,30 sati dvoje će posjetitelja biti nagrađeno prilikom da ih iste večeri portretira umjetnički ravnatelj Galerije i ugledni portretist akademski slikar Predrag Goll.