Upiše li se u googleu pojam „sbonline“, dobije se izlistanje rezultata, a na prvom mjestu stoji slijedeća obavijest/definicija:

SBONLINE - Stranice u održavanju!

sbonline.net/‎ nezavisni portal grada, vijesti, fotografije, kolumne, forumi, oglasnici, horoskop, gradski vodič i turističke informacije.

Klikne li se na taj „rezultat“ pojavi se slijedeća fotka:Stranica je suspendirana.

Nakon sbiportala, sbonline je drugi brodski portal koji je završio karijeru internetskog informatora. Za razliku od sbiportala koji je nakon brze i kratke odluke njegovih kreatora još dugo i sporo umirao na rukama svojih fanova i kojeg se javnost sjeća kao portala sa satiričnom dušom, Sbonline je šaptom pao uz sveprisutnu ravnodušnost kao loše skrojena konfekcija kričavih boja. Inače, Sbonline kao prvi brodski portal, nestajao je više puta s elektroničke scene, da bi se posljednji put, nakon promjene vlasnika, pojavio kao poligon za marginalnu skupinu novinarskih desperadosa u službi njegovog veličanstva nesuđenog predsjednika županijske organizacije SDP-a. Ipak, uspjeli su u svoje najpotentnije vrijeme, u nekoliko tekstova, dati vjeran odraz neugodne slike gospodarski razorenog grada čije institucije vode ljudi iz treće političke lige.

Zašto tek rijetki žale za pokojnikom? Treba li o pokojniku govoriti sve najbolje? Ova pitanja su izlišna, jer, bez obzira što prosječni recipijent internetskih sadržaja prati sve ono što ne izistkuje mnogo truda, što je sklon rutini i senzacionalizmu, on vrlo dobro razlikuje fejkere od istinskih majstora ostavljanja atraktivnih tragova na internetskim prostranstvima. Stoga, surferi će se lako i bez tugovanja prebaciti na one preostale brodske news portale koji svaki donose naramke vijesti, ali vlažne, s obzirom da (za) ništa i (za) nikoga ne mogu zapaliti.

Nesta križa, kapa se ne skida!