Na ovoj fotografiji na prvi pogled vidimo papagaja na drvetu, zakrivljenog kljuna, šarenog perja i oštrog repa. Ali, morate pažljivije pogledati da biste shvatili šta je zapravo na fotografiji.


Još uvijek mislite da je papagaj? Onda morate još gledati...

Kreiranje ovog fenomenalnog bodi pejntinga trajalo je čitave četiri nedjelje. Autor je bivši svjetski šampion u bodi pejntingu, 35-godišnji Johanes Stoter.

Papagaj 2Na prvi pogled ono što vidimo na ovoj fotografiji je tropski papagaj, međutim, tek dobro oko uz malo napora može da uoči da je u stvari u pitanju žena koju je je Stoter tako dobro oslikao da iluziju predstave papagaja čini izuzetno vjernom na prvi pogled. Njena lijeva noga predstavlja rep, a povijena lijeva ruka preko glave kljun papagaja, dok njena desna noga i ruka predstavljaju papagajeva krila.- Nimalo nije bilo jednostavno odraditi čitav ovaj posao, objasniti modelu kako da zauzme poziciju i da učinimo što vjernijom sliku ptice. Koliko je bilo njoj teško da drži jednu istu pozu dugo vremena, isto toliko je i meni bilo komplikovano da uhvatim što vjerniji momenat foto kamerom. Konačno, vrlo sam srećan onim što smo postigli. Čak i dosta mojih prijatelja koji znaju čime se bavim nije uspjelo da na prvi pogled prepozna da na ovoj fotografiji nije pravi papagaj. Kada su i spazili kako treba bili su zapanjeni – ispričao je sjajni Stoter.

 

 Izvor: 6yka