U svrhu upoznavanja s programima i aktivnostima, a u svrhu profesionalne orijentacije učenika osmih razreda osnovne škole, Muzej Brodskog Posavlja u petak, 20. svibnja u 13 sati. organizira predstavljanje programa Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek. Školu će predstaviti profesori Dražen Jerabek i Tihomir Taborski.

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek jedina je srednja škola u istočnoj Hrvatskoj koja obrazuje učenike u području likovne i primijenjene umjetnosti i dizajna. Radi se o četverogodišnjoj školi s gimnazijskim programom općeobrazovnih nastavnih predmeta tako da učenici škole polažu ispite državne mature kako bi nastavili svoje obrazovanje najčešće na umjetničkim akademijama u zemlji ili inozemstvu, ali i na drugim fakultetima (Filozofski, Arhitektonski, Kemijsko-tehnološki, Ekonomski, Pravni, Učiteljski itd.).

Učenici koji ne žele nastaviti svoje obrazovanje nakon srednje škole spremni su za tržište rada ili za samozapošljavanje jer su dobro osposobljeni u jednom od zanimanja za koje se obrazuju. To su grafički dizajner, slikarski dizajner, kiparski dizajner, aranžersko-scenografski dizajner, dizajner unutrašnje arhitekture i dizajner odjeće.

U školi aktivno djeluje i učenička zadruga u okviru koje se učenici mogu upoznati s osnovama poduzetništva, a brojne suradnje, projekti i aktivnosti učenicima pružaju mogućnost izvrsne pripreme za buduću karijeru.

Petak 20. svibnja u 13.00 sati

Izložbena dvorana Muzeja Brodskog Posavlja

Starčevićeva 40, Slavonski Brod