KAJAK – KANU  KLUB


M A R S O N I A


P o z i v n i c a


 

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas da u nedjelju 12.svibnja 2013.godine (12.00 sati) u organizaciji našeg kluba prisustvujete

Međunarodnoj regati „ SLAVONSKI BROD 2013.“ u kajaku i kanuu.


 Svečano otvaranje natjecanja je u 10,00 sati.

Natjecanje počinje u 10,15 sati i završava u 13,30 sati.

Na programu regate je  ukupno 26 utrka i na istu je pozvano ukupno 20 klubova iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Start utrka na 1000 m je ispred mosta, a  cilj je kod Stadiona kraj Save na graniku.

Tri prvoplasirane ekipe nagraditi će se peharima, a natjecatelji-ke medaljama.

Proglašenje pobjednika,dodjela nagrada i ručak za sve sudionike natjecanja i goste je u 14,00 sati.

Uvažavajući Vaše obveze koje su bez svake sumnje velike, molimo Vas da dio Vašeg dragocjenog vremena odvojite za našu regatu i prisustvujete istoj.

 

S poštovanjem,  PREDSJEDNIK: Ivan Stipić, prof


U privitku:

- kratka povijest kluba kao dodatak ovom pozivu

Poštovani,

Kajak – kanu klub „Marsonia“ ove 2013. godine obilježava svojih jubilarnih 60 godina kontinuiranog rada na području tehničke kulture i sporta u gradu Slavonskom Brodu. Kroz to vrijeme stotine Brođanki i Brođana imale su mogućnost osposobljavanja unutar kajakaško – kanuističkog sporta kroz programe tehničke kulture, sportske programe  i odmjeravanja putem različitih natjecanja u zemlji i inozemstvu.

Pored brojnih poteškoća u radu, od standardnog nedostatka financijskih sredstava do rušenja klupskih prostorija zbog općih potreba, završetka na ulici i zbivanja vezanih uz Domovinski rat (2. sportaša smrtno stradalo u obrani suvereniteta) KKK „Marsonia“ nikada nije prestajao s radom. KKK „Marsonia“ je po postignutim sportskim rezultatima jedan od najtrofejnijih klubova u ovom sportu i u našem gradu. Zadnjih šest godina u kontinuitetu Klub je ukupni državni prvak. Kroz svoj rad uprava, treneri i sportaši uvijek su, a posebno u inozemstvu, naglašavali svoju pripadnost Slavonskom Brodu i tako brendirali naš grad kao  Grad na rijeci (kajakaški grad).

Svake godine u mjesecu svibnju Klub se pridruživao  proslavi Dana grada Slavonskog Broda svojom pedesetogodišnjom, tradicionalnom, međunarodnom regatom: Slavonski Brod 2012. (u nazivu regate samo se mijenjala godina njezinog održavanja) i na taj način aktivno pridonosio boljoj vidljivosti grada Slavonskog Broda kao poželjne turističke, turističko-sportske destinacije.

Ovogodišnji sportski start kajakaša i kanuista našega kluba: Brigite Bakić u Metkoviću i u Italiji i Štefe Lutza u Srbiji, više nego dobro, najavio je ovih dana našu jubilarnu 60. godišnjicu i obzananio svima kako se individualni, samozatajni rad sportaša i trenera kao i rad KKK „Marsonia“ u cjelini isplatio i kako ga mediji, zainteresirani privredni subjekti i lokalna zajednica, trebaju uvijek podržavati.

Ove, 2013. godine, KKK „Marsonia“ slaveći svojih šest desetljeća postojanja, posebnu pažnju, uz rad na sportskom planu, usmjeriti će prema trajnom rješenju klupskih prostora, pripremi i organizaciji jubilarne Međunarodne regate: Slavonski Brod 2013. i prema izdavanju i promociji velike, već gotovo pripremljene za tisak, monografije: „Kajak – kanu klub Marsonia - 60 godina kajakaštva u Slavonskom Brodu“

Vjerujući kako ste se čitajući ovaj tekst upoznali sa ukupnim radom i djelovanjem našega kluba molimo Vas da naš klub i naše sportaše aktivno i konkretno podržite u prezentiranim, planiranim djelatnostima u ovoj, za nas, slavljeničkoj 2013. godini.  Da svojim novinarskim ugledom, u okviru svojih mogućnosti, potpomognete predstojeću Međunarodnu Regatu Slavonski Brod 2013. te da budete KKK „Marsonii“ trajno na dispoziciji praćenja rada sportaša i kluba u cjelini. Da o istom kroz svoj profesionalni rad korektno izvještavate javnost i na taj način kajakaški sport u našemu gradu učinite prepoznatljivim izvan naše lokalne zajednice.

Na kraju, u svoje osobno ime i u ime svih sportaša, trenera i uprave našeg kluba, koristim priliku pozvati Vas još jednom, da svojim medijskim ugledom 12. svibnja ove 2013. godine uveličate i našu tradicionalnu međunarodnu regatu: „Slavonski Brod 2013.“ Ujedno se, u ime svojih sportaša i svoje osobno ime, kao predsjednik kluba, unaprijed zahvaljujem na pomoći.

KKK Marsonia Regata