Mnogi robni lanci u svojim katalozima pozivaju kupce u svoje prostore više puta tjedno, nudeći povoljnosti i sniženja za pojedine artikle.

Ovo je uobičajena praksa u maloprodaji koja se koristi za privlačenje kupaca. Robni lanci često nude povoljnosti i sniženja na pojedine artikle kako bi privukli kupce u svoje trgovine i ostvarili još veći profit. Ovo je postao uobičajeni dio njihove marketinške strategije. Ponude se obično mijenjaju svaki tjedan kako bi se održao interes kupaca i potaknulo ih na redovito pregledavanje kataloga. Također, ove ponude mogu potaknuti kupce da kupe artikle koje inače ne bi kupili. Važno je napomenuti da, iako ove ponude mogu izgledati privlačno, uvijek je dobro usporediti cijene i provjeriti je li ponuda doista dobra prije nego što se odlučite na kupnju.

Naravno, može se ironično gledati na to. Zamislite da svaki put kad otvorite svoj e-mail ili poštanski sandučić, nađete novi katalog s popustima. Ili da svaki put kad prolazite pored trgovine, prodavač izađe i kaže: “Hej, imamo novu ponudu - samo za sljedećih pet minuta!” To bi moglo biti pomalo iscrpljujuće, zar ne? Ali s druge strane, to je samo nametljivi način na koji trgovine pokušavaju privući kupce. U konačnici, odluka o tome hoćemo li se odazvati na te ponude ili ne, uvijek je na nama, kupcima.

Možda će marketinškim manipulatorima i kapitalističkim sjecikesama pomoći i ovaj mali prijedlog non stop akcija.

Srijeda

Od 8 do 12 sati.

Popust na sve prehrambene artikle koji u sebi ne sadržavaju sol, šećer i vodu.

Od 12 do kraja radnog vremena.

Super cijene za "pâté de foie gras“, paštete od jetre gusaka koje se ne tove nasilno.

Četvrtak

Sniženje cijena na vina proizvedena od grožđa, i mlijeko organskog porijekla. Stari štos, za nove potrošače.

Petak

Nagradna igra za kupce “Najvjerniji kupac tjedna”. Svaki tjedan, najvjerniji kupac (osoba koja je potrošila najviše novca) osvaja ekskluzivnu nagradu: priliku da radi u trgovini za vikend! Bez novčane naknade, samo za potrošačko-katalošku slavu. Izvlačenje nagrade je pred prisutnim kandidatima.

Subota

Akcijska prodaja grickalica. Pet posto od zarade ide za udruge koje promoviraju zdravu prehranu i život.

Nedjelja

Meso na akciji. Biftek, ramstek, rozbratna, henger, rib-eye (bržolni steak), šnicl, krmenadla, kotlet, kostoleta, kare. Ističemo, sve je (s ljubavlju) sječeno nožem, a ne satarom i strojevima kao inače/uvijek.

Ponedjeljak

Samo za dijabetičare: Kokos kocke, sacher torte, čokoladni keksi, biskvitni kolač s višnjama, chia puding od kikirikija i banane, čokoladni brownie bez šećera od kubanske šećerne trske.

Utorak

Pod negacijom parole čovjek si kopa grob vlastitim zubima, dođi i uzmi sve što ti naš robni lanac prodaje, jer danas si željan svega, a sutra ne brini za moždane i srčane napadaje.

_____________________________