Iako sapunica o Luki Modriću, čije epizode ispisuju njegovi nesportski i neprofesionalni postupci, još uvijek traje – ipak se nazire njezin kraj. Bez obzira hoće li okršaj s rogatim vlasnicima Tottenhama završiti njegovim odlaskom u Real Madrid - Luka Modrić ostat će na kraju balade upamćen kao sportaš čije  se postupci mogu ocijeniti glupim, naivnim, bahatim, gramzivim i kukavičkim. Upustiti se u džinovsku borbu, a onda se, nakon novčanih udaraca, pokunjiti kao neka curica, mogu samo takvi. Ali, s obzirom da je naš, oprostit će mu se ove kvalitete, a zamijenit će ih idolatrija navijačkih skupina koji vještinu guranja baluna po zelenoj travi smatraju najvažnijom stvari na svijetu, a gurače ovodobnim junacima.

 

Upravo je dirljivo gledati kako se taj čovjek ispromašivao na utakmici života s falš udarcima svojih krivih procjena baziranih na neumjerenim ambicijama. Na repertoaru njegovih nesportskih i neprofesionalnih poteza našli su se bojkot i neuvažavanje vlastitog tima na sve moguće načine. Pred kraj raspleta priče u kojoj su pokretači milijuni eura, Modrić je ipak uvukao rogove. Ispričao se gazdama i pokunjeno vratio treniranju.

The Sun donosi vijest o Modrićevom prekidu bojkota i napominje da mu je jako žao što se odlučio na taj korak. Modrić je uputio ispriku predsjedniku Danielu Levyju. Tottenhamov trener Andre Villas-Boas je u SAD-a za engleski The Telegraph izjavio:

"Ovako ponašanje nogometaša, koji želi promjenu ili odlazak u drugi klub, nije novost. Mnogi su se tako ponašali. Ali, u ovom slučaju klub prvenstveno mora zaštiti sebe. Zato su uslijedile reakcije po kojima je Modrić kažnjen, jer njegovo je ponašanje napad na klub i disciplinu", rekao je Portugalac i nastavio:

"Jasna mi je njegova želja za odlaskom. I ranije je imao ponude, pa je ostajao. No, Tottenham se ponio sasvim normalno. Klub je želio poslušati sve ponude koje postoje za njega, odvagnuti, poslovati i odlučiti.

 

Znam da Modrić nije neprofesionalac. I bez da su mi drugi rekli znao bih da mu je ovo prvi put da se ogriješio o disciplinu. On je maksimalni profesionalac. Ali, nažalost, u ovom se slučaju ponio netaktično."

 

U kom smislu, poslije svega, on može biti uzor mladim sportašima i nogometašima? Više u nijednom! On je na suprotnoj strani od uzornosti! Sam je htio da ga se doživi kao grlo za kupoprodaju.