Regata „Kobaš 2013“ održana je, u više nego dobrim vremenskim uvjetima, 9. lipnja 2013. godine u Slavonskom Kobašu na rijeci Savi. Po raspisu regate, od strane domaćina KKK „Oriolik“  ukupno je odvoženo 13 utrka na 1000 metara u kategorijama mlađih kadeta/kinja, kadeta/kinja, juniora/ki i seniora. Uz raspisane vožnje predviđena je i održana tradicionalna maratonska utrka za objedinjene kategorije: muškarci u K-1 i C-1 na 6000 metara i žene u K-1 na 6000 metara. Nastupilo je 5 klubova s 50-ak natjecatelja. Boje KKK „Marsonia“ Slavonski Brod na kobaškoj regati branjene su u kategorijama mlađih kadeta/kinja, kadeta/kinja i juniora dok su sve seniorske vožnje branjene u znatno oslabljenom sastavu. Naime, zbog različitih razloga seniori „Marse“ Velibor Marinković, Aladin Nezić, Sandro Čondrić, Mario Mioković i hrvatski seniorski reprezentativac Štefo Lutz nisu nastupili na Regati „Kobaš 2013.“

KKK „Marsonia“ je, i tako oslabljena, natjecanje završila sa 152 boda, te time postala ukupni pobjednik Regate „Kobaš 2013.“ i potvrdila svoje liderstvo na hrvatskoj kajakaškoj sceni.

Za izdvojiti je nastupe mladih nada KKK „Marsonie“: kanuistu Marina Alfeldija (koji je u maratonskoj vožnji kanua na 6000 metara, na žalost, diskvalificiran) i koji je u teškoj konkurenciji, u utrci C-1 na 1000 metara, osvojio treće mjesto, te natjecatelje Krešimira Stipića i Alena Nezića koji su, iako kadeti, u utrci juniora u K-1 na 1000 metara osvojili drugo i četvrto mjesto, a u iznimno zahtjevnoj maratonskoj vožnji (sve muške kategorije zajedno) osvojili četvrto i peto mjesto.

U regatnim utrkama odlične rezultate i odličja za KKK“Marsoniu“ postigli su:

Brigita Bakić – 2 zlata / 2 utrke i 1. mjesto u maratonskoj utrci

Krešimir Stipić – 1 zlato i 1 srebro / 2 utrke i 5. mjesto u maratonskoj utrci

Vanesa Tot – 1 zlato i 1 srebro / 2 utrke i 2. mjesto u maratonskoj utrci

Izabela Heller – 1 zlato i 1 bronca / 2 utrke

Mario Zitterbart 1 zlato / 1 utrka (u maratonu diskvalificiran)

Petar Gregorović 1 srebro / 1 utrka

Ivan Đaković 1 srebro / 1 utrka

Alen Nezić 1 srebro / 2 utrke i 4. mjesto u maratonskoj utrci

Helena Stipić 1 srebro / 1 utrka

Marin Alfeldi 1 bronca / 1 utrka (u maratonu diskvalificiran)

Inga Karakaš 1 bronca / 1 utrka

Uz odlikovane natjecatelje za Klub su nastupili i kroz bodovanje doprinjeli njegovoj pobjedi: Bruno Maljik, Ana Marija Maksimćuk, Sandro Mustapić, Dario Martić, Dane Marinković, a bez bodovanja, debitantski nastup imao je mlađi kadet Mateo Karakaš.

Uz postignute rezultate na dosadašnjim ovogodišnjim natjecanjima pred KKK „Marsoniom“ su regate u Imotskom i Petrinji, kamp u Kazagincu (BiH) i državno prvenstvo u Zagrebu. Kroz intenzivan rad uprave, trenera i sportaša, uz aktivan pristup „školi kajaka“ KKK „Marsonia“ bez straha gazi u budućnost.

Izvor: Ivan Stipić