U okviru posta objavljenog na portalu sbplus, objavljen je Registar sklopljenih ugovora o javnoj nabavi. Otvorili smo (za sada) Registar sklopljenih ugovora o javnoj nabavi u 2012. godini - Brodsko posavska županija.

U oči nam je odmah upao ovaj dio:Dakle, u četiri godine (od 9. 9. 2010 do 31. 12. 2014.) Lasica d.o. o. tj. ispostava Posavske Hrvatske (a možda je i obratno, tko će ih znati!) dobit će 2 628 455,28 kuna za tiskanje Službenog vjesnika.

Osupnuti iznosom koji najnemoćnija i fenjeraška županija u RH daje za objavljivanje suhoparne tiskovinice, zbirku propisa i odluka sa sjednica županijske skupštine (u kojoj to tiraži?), a pored mogućnosti korištenja jednostavnog, dostupnog i jeftinog pohranjivanja službenih podataka na Mreži, odlučili smo našu zapanjenost podijeliti s građanima.

Osim toga, ovo pišemo, priznajemo – iz najobičnije zavisti. Eto, gotovo suicidalno želimo razotkriti svoje pravo lice. E, da je SBPeriskopu godišnji iznos od posljednjih sedam brojki uključujući i one iza zareza (28 455,28 kn), dakle, nešto preko 2 000 kuna mjesečno- gdje bi nam bio kraj. Tko nam je kriv što nismo na ničijoj sisi, a ni ne plačemo dječji kako bi do sise došli. Ali, kako kaže ona narodna: čiji kruh jedeš, njegovu pjesmu pjevaš. Tako i biva s objektivnim županijskim oglasilom. Zna se čiju pjesmu pjeva. Tako se preživljava i uživa. A na svoj način to radi i SBPeriskop.