Tomislav Opačak priznao je poraz u drugom krugu izbora za predsjednika Županijske organizacije SDP-a, uputio čestitke pobjedniku Tihomiru Jakovini, i za SBTV izjavio:

-   Očito je svima jasno da je odigrana igra kakva je odigrana. I ovaj put su općine i sela da sam ja pobjednik, ali grad Brod je istrgovan, Roberto Lujić i Stribor Valeta su s ministrom istrgovali, digli su sve živo u gradu da odrade protiv mene, a smo vrijeme će da je to jedna prevara svih tih članova.

-   Ja sam kao obični član SDP-a napravio odličan rezultat, a s druge strane moramo biti svjesni da sam za protivnika imao čovjeka koji je već imao županijsku organizaciju, koji je ministar i koji je imao potporu gradske organizacije"

Tako je na račun najškolovanijeg predsjedništva  u povijesti brodskih stranaka, stigla je ozbiljna „optužba“ običnog člana SDP-a koji je povjerovao da u politici nema trgovine, znajući da je obratno itekako moguće.

Hoće li prozvani odgovoriti na Opačkove izjave na isti način, ili će ga ignorirati, jer računaju na to da javnost u koju spadaju i Opačkovi glasači, olako prihvaća floskulu o tome da tko gubi ima se pravo ljutiti- uskoro ćemo saznati?