Kontroverze oko Isusa Krista ne prestaju - novi nalazi u grobnici u Jeruzalemu upućuju na činjenicu da je Isus pokopan sa suprugom Marijom Magdalenom i sinom Judom 

 Ovdje su pokopani Isus, Marija Magdalena i njihov sin? (Wikipedia)


Isus Krist i skoro dvije tisuće godina nakon svoje smrti (ili uzašašća, kako je kome drago) izaziva kontroverze, a u zadnje vrijeme najaktivniji je dr. Aryeh Shimron čija iskapanja drevnih grobnica u Jeruzalemu donose zanimljive vijesti koje bi, ako se dokažu, uzdrmale same temelje kršćanstva.

Naročito je zanimljiva grobnica Talpiot u istočnom Jeruzalemu gdje je na jednoj od kosturnica pronađen natpis "Jakov, sin Josipa, brat Isusa", što je već samo po sebi senzacija jer dokazuje da je Isus bio stvarna osoba.

No, Shimron ide i dalje tvrdeći da su rezultati njegovog novog istraživanja još bombastičniji - u toj se grobnici nalaze ostaci Isusa Krista, njegove supruge Marije Magdalene i sina Jude.

Osim što to ruši cjelokupnu kulu misterija na kojoj počiva kršćanstvo - uzlazak Isusa na nebo, zagrobni život i ostalo, ovakvo otkriće radi velike probleme i teorijama zavjera. Sveta krv, sveti Gral knjiga je koja je pred tridesetak godina dobro potresla svijet, a teorije o Isusovim nasljednicima sad će morati biti revidirane ....

metroportal