Je li ograda, postavljena ovih dana (?) oko Spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Slavonskom Brodu, naknadno dovršeni dio cjelokupnog spomeničkog projekta, je li svrsishodna i estetski opravdana – ovaj put nas ne interesira odnosno nije u fokusu periskopskih motrenja gradskih kretanja. Zanima nas kako to da Grad kojem je Spomenik pred nosom o tome ništa ne zna, kako to da njegov Upravni odjel za društvene djelatnosti na čijem je čelu pročelnica Dubravka Marković – pojma nema kada i tko je postavio ogradu? Tko je ogradu od skupog inoksa financirao, tko je obavio poslove bez pitanja i platio radnike? Je li izvođač ikoga obavijestio o svojim namjerama? Sve su to pitanja na koja gradska uprava još koliko jučer nije imala ama baš nikakvog odgovora, a danas su možda saznali. A ako nisu, saznat će, pa o njihovom dvorištu je riječ!

 

Upravni odjel za društvene djelatnosti, između ostalih poslova obavlja i slijedeće poslove: poslovi i zadaće osiguranja lokalnih potreba stanovnika u području kulture obuhvaća praćenje stanja u području kulture, poslovi u svezi s osiguranjem financijskih i materijalnih uvjeta za rad ustanova kojima je Grad vlasnik i osnivač, priprema i izrada prijedloga programa javnih potreba u kulturi, poslovi u svezi s raspodjelom sredstava proračuna Grada odobrenih za programe iz područja kulture, prati i potiče rad udruga te drugih pravnih i fizičkih osoba u kulturi, sudjeluje u pripremi kulturnih manifestacija od značaja za Grad, potiče prezentiranje i razvoj kulturnog stvaralaštva, te specifičnih potreba mladih.

Dakle, Upravni odjel u čiju nadležnost spadaju i spomenici, ne zna tko je niti kada „popravio“ izgled Spomenika?

 

I što sad? Hoće li neovlaštena (?) intervencija u izgled Spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Slavonskom Brodu dok su nadležni spavali, biti maknuta? Ili će Grad, nakon konzultacija s profesinalnim uljepšivačima gradskih prostora, popustiti i ogradu zadržati?

Sa zanimanjem ćemo pratiti rasplet događaja koji je nastao zbog nečije nebudnosti!

 

[caption id="attachment_6340" align="aligncenter" width="570" caption="Spomenik prije postavljanja ograde"]Spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu[/caption]