Prelijep sunčan dan. Gotovo nestvaran. Bonaca u kanalu, koja brodica da prođe, a otok tih da tiši ne može biti.

Malo je hladnjikavo no Rab je opet povezan s kopnom i novine su dostupne. Koliko god da nam je lijep dan, tu su političari da ga maksimalno zeznu. Da čuješ novu glupost, dovoljno je pogledati vijesti i servis za nebuloze funkcionira besprijekorno.

Ovih dana najaktivniji po pitanju gluposti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Valjda je nakon oslobađajuće presude Mamiću izgubio kompas i sad se trudi biti inovativniji od svog zakletog oponenta. Jovanović bi po svim svojim karakteristikama trebao biti intelektualac prepun znanja, empatični doktor s vizijom. Izgleda da je jedina njegova vizija televizija zbog koje onako narcisoidno ulijeće pred kamere ne bi li dobio komadić slave pa makar i s izjavom da se učitelji trebaju strpjeti do siječnja za naknade za prijevoz, a jedino tko se može ljutiti na njega jest Linić jerbo mu je prešišao proračun za 700 milijuna kuna koje su mu posudila druga ministarstva. Prije par dana stigao je dopis jedne učiteljice iz Slavonije koja je očajna zbog novonastale situacije. Veli da će žicati vozača da ju šverca na posao.

Naravno da liječniku Jovanoviću ništa ne predstavlja činjenica da će prosvjeta ostati bez pokrića troškova. U blagdanske dane ministar Jovanović ih je ostavio na cjedilu potvrđujući činjenicu da je ovo najlošija Vlada u povijesti suvremene Hrvatske. Ovako jadni već dugo nismo bili.

Jovanović se u posljednje dvije godine prometnuo u običnog napuhanka koji misli da je duhovit i neviđeno pametan sa svojim dosjetkama na račun oporbe. Njegov ''rad'' ga je promovirao u figuru koja daje izjave bez pokrića dok mu resor, baš kao i nogomet, tone u močvaru koju nikako da isuši. Sindikati mu viču ''otkaz'', a on bahato šalje osmijeh Liniću pun nevinog pogleda kao ''nisam ja kriv tako mi nogometne lopte!''.

Fućka se nama što on ima s Linićem i tko će koga draškat s perom i zvati Darkić. Jovanović se zasigurno ne pita kako će na posao i tko će mu platiti režije i ostale životne troškove. Njemu plaća i dodaci neće kasniti dva tjedna i njegovi najmiliji će dobiti svoje poklone pod borom jer je on to zaslužio. Istina, ova dva tjedna odgode mogu razumjeti jedino ako ministar računa godinu po Julijanskom kalendaru pa otud odmak od dva tjedna. U Slavonskom brodu klinci idu u školu na vlastitu odgovornost, a našem ministru je glavna briga faldica na odijelu i ima li mu auto grijanje pod sicom.

Slažem se s oporbom da bi ova Vlada trebala dati kolektivni otkaz, no na njihovo mjesto ne bih stavio ni pod razno nekog iz oporbenog HDZ-a. Bolje da Banske dvore ispunimo poker automatima. Manji je rizik za Hrvatsku.

Jovanović ne vrijedi ništa jer ništa nije ni učinio u svom mandatu. Koštao nas je puno, puno više od plaće koju dobiva. Neodgovoran je kao i većina ministara i uopće mi nisu jasne reference po kojima je on dobio posao koji ima. Kod privatnika bi već odavno odlepršao na biro. Imamo toliko stručnjaka, a tako malo pameti. Današnji Dnevnik je većim dijelom bio posvećen javljanju s Markova trga. Show.

Rezultata nigdje, a izjava kao da pomičemo brda i naseljavamo Mars. Učitelje su pretvorili u prosjake, liječnike u emigrante, a sebe u svece. Smatraju se nedodirljivima. I tko im vjeruje? Nitko. Više nitko ne vjeruje obećanovićima koji su rastepli i to malo što nam je ostalo. Luksuznim automobilima u izvjesnu novu 2014. Mnoga djeca ove godine neće osjetiti radost blagdana.

Prije par godina rugali su se Sanaderu uspoređujući ga s Grinchom koji je ukrao Božić. Jovanović je samo preuzeo ulogu. On je političar koji nema nikakav osjećaj odgovornosti. Neznanje prikriva nemuštim napadima i blesavim upadicama. Hoće li dati otkaz? Ne, njegova narcisoidnost ne trpi poraze, a otkaz bi upravo to bio. On će pričekati svog blizanca po bahatluku – Zokija da se zajedno prime za ruke i siđu s prijestolja. Vjerojatno tada kad će sve bitke već odavno biti izgubljene i kad će nas neki Franc voditi umjesto sterilnih kukurikavaca.

Žalosno je to što mi možemo vikati ''otkaz'' idućih dvije godine i ništa se neće bitno promijeniti. U ovoj zemlji se već godinama ništa bitno ne događa. Tu i tamo referendum koji zasjeni stvarnu situaciju. Imamo konzervativce koji će nam svima navući španjolske čizme. I kako onda naprijed? Nema naprijed, barem se to ne vidi uz ove naše političare. Oni bi i pred biblijski potop najavljivali sušno i sunčano vrijeme. Toliko obećavaju da su i sami uvjereni u to da govore istinu.

Izvor: sebiz