Sport trebaju voditi sportaši, a ne politika, pokušao se izuzeti od odgovornosti za malu baru punu krokodila zvanu hrvatski nogomet premijer Andrej Plenković da bi potom ugostio šefa HNS-a Davora Šukera! Pravi li se to Plenković lud nakon što je njegov koalicijski partner Most zatražio ostavke onih koje je on velikodušno primio u Banskim dvorima, a Božo Petrov za stanje u hrvatskom nogometu prozvao upravo »političke strukture«


Ne biraju ni Vlada ni Sabor ni političke stranke vodstva sportskih saveza, to oni izabrani u HNS-u moraju rješavati. Sport trebaju voditi sportaši, a ne politika, pokušao se izuzeti od odgovornosti za malu baru punu krokodila zvanu hrvatski nogomet premijer Andrej Plenković da bi potom ugostio šefa HNS-a Davora Šukera!

Pravi li se to Plenković lud nakon što je njegov koalicijski partner Most zatražio ostavke onih koje je on velikodušno primio u Banskim dvorima, a Božo Petrov za stanje u hrvatskom nogometu prozvao upravo »političke strukture«, ili pravi sve nas ludim kada je poznato da većinu od 17 članova »nogometne Vlade«, njih 11 odnosno čak 14, tvrdi upućeni Ivica Brleković, čine članovi HDZ-a, stranke čiji je predsjednik aktualni premijer!? Hrvatski nogomet u vlasništvu je HDZ-a još od Plenkovićevog uzora, Franje Tuđmana, koji ga je toliko privatizirao da je odlučivao tko će biti predsjednik Saveza, a da se »Dinamo« mora zvati »Croatia«.

Koliko god se bilo tko pravio ludim, tako je i danas, o svemu odlučuje jedan čovjek. Ako ga prilikom preuzimanja HDZ-a o tome nisu izvijestili, ako o tome u Središnjici ne postoji nikakav pisani revers, onda Plenkovića upućujemo na Hininu jučerašnju vijest: »Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u utorak je ukinuo sve »mjere opreza« koje su nakon pokretanja istrage bile određene bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću, a postane li ta odluka pravomoćna, Mamiću će se vratiti i 14 milijuna kuna jamčevine.«.

Nema takve lude i ludaka koji se može praviti toliko lud pa da ne zna tko je Zdravko Mamić. Ili Plenkoviću treba podastrijeti euforične fotografije dotičnog s HDZ-ovih partijskih kongresa ili možda uplatnice donacija za predizborne kampanje? A kako »sport vode sportaši a ne politika«, Plenkoviću će možda biti jasnije da je sve »mjere opreza« čovjeku kojeg Uskok sumnjiči da je iz »Dinama« izvukao oko 280 milijuna kuna, ukinuo sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda čiji je predsjednik osvjedočeni prijatelj Zdravka Mamića Ivan Turudić.

I čiji su suci Jasna Smiljanić i Ivica Veselić Turudićevom dozvolom dobivali ne male godišnje apanaže kao arbitri HNS-ovog Arbitražnog suda! Pa ako ni sve to nema ama baš nikakve veze s HDZ-om, Vladom i Saborom, onda Plenkovića treba upozoriti na svojedobne indicije kako je Mamić preko sutkinje Ustavnog suda Slavice Banić nastojao intervenirati u ocjenu ustavnosti Zakona o sportu o čijem je (ne)primjenjivanju valjda jučer čavrljao sa Šukerom, umjesto da u HNS hitno pošalje sportsku inspekciju.

Mogli bismo do sutra nizati sve te »slučajnosti« koje se ne tiču premijera Plenkovića, njegove Vlade i vlasti, uvjerljive poput Soudanijeve glume i vinkovačkog glaukoma Damira Batinića, ali samo dvorske lude mogu vjerovati da njihovi režiseri mogu i žele igrati sportski. I vratiti im igračku!

novilist