Sinoć je  Šahovski klub Posavac i Šahovski klub invalida Hvidra –Brod održao Božićni domjenak u Krčmi kod Drageca.

Predsjednik dva kluba pozdravio je sve prisutne članove i sponzore kluba, te je podsjetioukratko što se zbivalo u 2013.godini.

Nakon igranja 90 dana  završio je 16. Božićni rejtingirani turnira, usljedila je podjela pokala. Prvo mjesto je pripalo Ivanu Opačku,drugi je Ninoslavu Ljubičiću, a treći je bio Dragan Pavić.

Nakon podjele pokala osvrnuo se na 2013. godinu. ŠK Posavac, nastupajući u seniorskoj II Hrvatskoj šahovskoj ligi Istok, zauzeo je posljednje 12 mjesto.Tako da su se preselili u niži rang natjecanja, što je bilo i za očekivati.

Klub je održao 264 turnira gdje je nastupalo 6.537 igrača. Financijsko stanje kluba je pozitivno.

Kadeti i kadetkinje su išli na igre Mladih u Split s voditeljom Matom Opačkom i Adamom Talićem .Lucija Grgurević je osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji, Benjanim Grgurević je zauzeo 4. mjesto, aDanijela Buruš je bila šesta.Tehničku organizaciju su odradili Adam Talić i Mato Opačak.

Članovi kluba koji supružili su tehničku podršku  na ŠNIDORU u Makarsko:j Ivica Kolakovski, Dragan Pavić i Mato Opačak.

Pun autobus hodočasnika po 11 puta je  hodočastilo u Međugorju i Kraljevu Sutjesku. Na hodočašću je odigran 11 šahovski turnir Međugorje 2013. Pobjednik turnira bio MK Darko Bajan.

Na Državnom prvenstvu invalida u Poreču dali su tehničku podršku: Dragan Pavić i Mato Opačak.

Na igrama Veterana i Dragovoljaca  u Virovitici nastupil su i članovi kluba.

Šahovski klub invalida Hvidra-Brod je jedan od najorganizarnijih klubova u Hrvatskoj. Klub igra 4 Hrvatsku šahovsku ligu gdje je zauzeo 4 mjesto. Klub je aktivan kroz ciju godinu .Klub je za svoj kvalitetan rad dobio 14. svjetsko prvenstvo u šahu za invalide koje će se održati u SPLITU 2014.godine.

Nažalost zbog lošega rada u oba saveza Invalida grada Broda i Županije Brodsko-posavske klub se sam snalazio i financirao u 2013.godinu.

NA KRAJU PREDSJEDNIK JE ČESTITAO BOŽIĆ I NOVU GODINU 2014.


Izvor: Mato Opačak