U povodu članka objavljenog na SBPeriskopu pod naslovom Skandal na Katarinskom sajmu: Komisija za izbor najuređenijeg štanda, čiji je član i Zvonimir Ćirić, predsjednik Obrtničke komore, nije ni obišla šator Udruženja obrtnika  od strane Obrtničke komore stigao je dopis u kojem se zahtijeva da zbog netočnih podataka objavljenih u tekstu objavimo demanti.

Objavljujemo ga u cijelosti.

Poštovani,

rad Komisije za izbor najljepšeg štanda na 18. Katarinskom sajmu u tekstu na Vašem portalu procijenjen je na krivi način. Cilj komisije je zadržati objektivnost i nepristranost pri ocjenjivanju najljepšeg štanda, zato je nastojala što manje ometati izlagače i privlačiti pozornost.

Smatramo da su se objektivnost i dobre namjere Komisije potvrdile kroz svih ovih 18. godina, jer do sada nitko nije imao prigovor na izbor najljepšeg  štanda.

To što komisija nije komunicirala sa izlagačima nego je samo vizualno i individualno ocjenjivala štandove ne znači da nisu svi izložbeni prostori pregledani.

Smatramo  da je ovakvim načinom rada Komisija maksimalno nastojala izbjeći moguće vanjske „domaćinske utjecaje“.

Ovom prilikom želimo istaknuti i upozoriti da ste netočno naveli da je Komisijom za  izbor najljepšeg štanda 18. Katarinskog sajma predsjedavao predsjednik  Obrtničke komore Brodsko-posavske županije.