Danas predstavljam Anu Repić, dekoraterku iz Zagreba.

Tko se krije iza ovih šarenih rukotvorina?

Iza ovih rukotvorina stoji mama dva dječaka, koji su i bili poticaj da se počnem baviti šivanjem i heklanjem. Zagrepčanka s kasno otkrivenim talentom.

Što sve nudi vaš asortiman i koji vam je proizvod najdraži?

Bavim se heklanjem i šivanjem. Heklanjem manje, jer se više mogu izraziti kroz tkanine. Naglasak mi je na dječijim potrepštinama, kao što su jastučići u raznim oblicima, podlošci za kolica, slinčeki, te svakakve druge sitnice za bebe. U predblagdansko vrijeme izrađujem ukrase za bor, koji su mi gušt raditi, jer volim Božić. Teško mi je reći što mi je draže, jer uživam u izradi svakog predmeta.

Kako je počela vaša kreativna priča?

Moja priča je počela klasično, kao i kod većine kreativnih mama, a to je rođenje djece i tu krenu navirati i ideje. Kod mene je počela kada je sin za poklon dobio pletenu dekicu, pa sam odlučila sama isheklati drugu, jer sam još kao dijete heklala. Obnovila sam sjećanje na YouTubeu i krenula. Prvo sam radila prijateljicama, a poslje po njihovim preporukama i drugima.

U moru konkurencije, može li se danas ostati originalan?

Teško je ostati svoj. Svi većinom imamo sličan asortiman. Imamo različite krojeve i tkanine, ali koliko ja vidim sve dječje šivalice, šivamo slične stvari. Za sebe mogu reći da su 99% krojeva koje imam moji vlastiti, koje sam sama crtala.

Koliko truda iziskuje ovaj posao, a koliko pruža zadovoljstva?

Iziskuje jako puno truda. Nekada sati prolaze dok vezem ime na jastučić, nekada radim po noći, nekada se ustajem rano ujutro da bih završila narudžbu, uz sav ostali posao koji imam u kući. Zadovoljstvo je imati sretne kupce i to što imam mogućnost raditi od kuće, te tako biti više sa svojom djecom.

Koje tkanine koristite za izradu i gdje ih nabavljate?

U svojim rukotvorinama najviše koristim pamučne tkanine, uglavnom 100% pamuk i nešto jerseya za kapice i trakice. Tkanine najviše nabavljam u Pamigu, Čateksu i Svijetu metraže. Po meni oni imaju najkvalitetnije tkanine koje meni trebaju za izradu dječijih stvarčica.

Imate li potporu obitelji u svom stvaralaštvu?

Sve radove radim sama. Sama ih i pakiram i nosim na poštu. Pomoć imam u punjenju u punjenju ukrasa, a ukrase ipak moram sama napraviti. Potporu općenito imam, pogotovo muževu. Financijski je u početku bilo teško i nisam mogla pridonositi u kućanstvu, sada nakon 5 god bavljenja ovim poslom, puno je bolje.

Kakve su reakcije na vaš rad?

Svi su zadovoljni, ima jako puno mama koje se vraćaju i ponovo naručuju. Nisam preaktivna na društvenim mrežama, ali u dogovoru s kupcima dajem sve od sebe i uvijek gledam da se dogovorimo na obostrano zadovoljstvo.

Unikatni ukrasi za bor jako su moderni proteklih godina. Koliko ih je zapravo lako ili teško napraviti?

Ukrase za bor radim već 4 godine. Obaram svoje rekorde u broju izrađenih komada, a na kraju i prodanih. Nije toliko teška izrada, koliko ta količina koju ja napravim. Toga je baš puno i zato ima puno i posla s tim.

Ostavite nam kontakt, kako bi mogli pratiti vaš rad iz prve ruke.

Facebook: https://www.facebook.com/love.and.craft.by.anarie/

Instagram: @anarie_ love_ and_ craft.