O reperu Morenu više smo puta pisali. Poznati Brođanin poznat je i mnogo široj javnosti. Danas imam nov razlog za razgovor s njim, a to je njegova nova pjesma. Pjesmu " U tuđem sam gradu " okrunio je i zanimljivim spotom. Moreno već četiri godine živi  i radi u Münchenu i upravo njegovim boravkom tamo je i inspirirana ova pjesma.

Pjesma govori o životu u inozemstvu?

Govori o situacijama u kojima se mnogi mogu poistovjetiti, jer i sam sam bio u kriznim sutuacijama kao što se prepoznaje kroz tekst.

Kako je nastala pjesma?

Spontano, jedne večeri na kolodvoru u Münchenu, glavom mi je počeo odzvanjati tekst na koji nisam mogao reći "ne".

Dugo se već baviš glazbom. Pratimo te od samog početka  i drago mi je vidjeti da si uznapredovao, a pri tom ostao realan...

Bitno je biti realan, sve ostalo je prodavanje magle. Tako je. Cijeli život sam u glazbi; u 12oj sam prvi put bacao " freestayle " sa starim društvom. Ubrzo je ta spontanost i blagoslov u meni probudio želju i inat zbog koje ljubav prema glazbi nema cijenu.

Gdje je nastala pjesma?

U glazbenom studio München, gdje već snimam četiri godine, okružen super ekipom. Kad imaš super ekipu stvari moraju ispasti dobre.

U spotu se pojavljuje još jedno poznato lice. Reci o kome se radi?

Dečko je iz Münchena, afroportugalac Janson Vella koji je ovdje poznat producent koji nije ostao imun na moj rad.

Imaš li s njim i planove?

Mogli bi uskoro snimiti nešto skupa za internacionalnu publiku. Radim rap ali mi nije strana ni komercijalna glazba kojoj također mogu dati pažnje.

Što bi poručio tvojim poštovateljima?

Nije umjetnost biti predan jednoj strani zvuka, biti raznolik je vrlina pobjednika, pa od mene očekujte neočekivano.


https://www.youtube.com/watch?v=sl4Qqt-Hvk0