Ludo sam se na prvi pogleda zaljubila u ovaj brend. Osvojile su me sve ove štrikane i heklane stvari i svaku sam vidjela na sebi. Zavirila sam da vidim tko se krije iza njih... Evo, što sam saznala.

Moje ime je Zvezdana Jeremić, majka sam troje odrasle dece, i supruga. Živim u Novom Sadu poslednjih 7 godina. Do tada sam zivela u Herceg Novom gde i dalje provodim tri letnja meseca. Heklanje, pletenje i šivenje sam naučila od majke i bake u ranoj mladosti. Oduvek sam volela modu i kreiranje, i uživala sam u tome da mogu sebi napraviti komad garderobe kakav želim. Ponekad sam imala vremena ćerkama nešto da isheklam ili ispletem.

Po struci sam viši fizioterapeut, ali sam taj posao kratko radila, jer sam prilično mlada dobila troje dece. Pa sam odlučila da se posvetim njihovom vaspitanju. Moja karijera i hobiji su ostali da čekaju neka bolja vremena.

Nakon mnogo godina, kada su deca odrasla shvatila sam da imam više vremena za sebe. I počela kupovati konce i vunice koji mi se dopadaju. Pravila sam letnje bluzice i džemperiće. Mojoj se deci jako dopalo pa su me pogurali i pomogli da napravim profil na Instagramu. Nisam bila sigurna kako ce to izgledati, ali uz njihovu nesebičnu pomoć i podršku uspjela sam i još uvek učim.

Otkud vam inspiracija?

Inspiraciju nalazim u svemu oko sebe, volim da kombinujem boje i mustre. Motiviše me izrada neobičnih komada koji se ne mogu naći u prodaji. Imam mnogo ideja i zamisli, ali ne stižem sve da realizujem jer imam samo dve ruke.

Mislite li da se na našim prostorima ručni rad dovoljno vrednuje?

Iskreno, mislim da se kod nas ručni rad ne ceni kao što bi trebalo. Na ručni rad se kod nas gleda kao na luksuz. Teško je staviti realnu cenu za neki ručno izrađen proizvod, jer ga nije lako prodati, ali ne treba ni podcenivati sebe i svoj rad. Najbolje je naći neku sredinu. Mnogo se truda i vremena ulaže u svaki ručno rađeni komad.

Meni vaš najljepši rad je kardigan s ružama, koliko je truda bilo potrebno za njega?

Kardigan sa raznobojnim ružama koji je heklan od pamučnog konca, je najzahtevniji komad koji sam radila do sada. Sastavljen je od 54 kvadratića i isto toliko ruža. Rađen je dvadeset dana i ne znam po koliko sati dnevno, uz puno ljubavi i strpljenja.

Kakve su povratne informacije?

Uglavnom sam zadovoljna kako ljudi reaguju, sviđa im se to što radim. Lep je momenat u mom radu kada završim nešto i to ispadne baš onako kako sam zamislila. Još lepši je osećaj kada dobijem pregršt poruka oduševljenih devojaka i žena, a najlepši kada mi zadovoljne klijentkinje pošalku svoje fotografije.

Što možemo od vas vidjeti u narednom periodu?

Kao što sam pomenula, puno je ideja za novonastupajuću sezonu. Možete biti sigurni da će biti džemperića i polovera sa heklanim motivima poput cveća, voća, oblaka... Dopada mi se i kada netko ima svoju ideju i naruči nešto što nikad nisam radila, to je pravi izazov za mene.

Preostaje nam da pratimo rad ove talentirane umjetnice putem Instagrama (link za instagram: @striknastrik) i ništa ne propustimo.