inSh
Ivan Čermak


 
Kraj Slavonskog Broda trebala bi se graditi termoelektrane snage 600 megavata, a ulaganje je vrijedno oko 450 milijuna eura

 
banka.hr / Lider Objavljeno 09.17, 09.01.2014.

 
Tvrtka Crodux, u vlasništvu Ivana Čermaka, potkraj prošle godine dobila je lokacijsku dozvolu za termoelektranu pokraj Slavonskog Broda, piše Lider.Planirana je gradnja termoelektrane snage 600 megavata, a ulaganje je vrijedno oko 450 milijuna eura.Pripremni radovi su počeli i zemljište na području Lučke uprave Slavonski Brod, na kojem je planirana gradnja, spremno je za gradnju najjače termoelektrane u državi. Nakon što su dobiveni lokacijska dozvola i ujedinjeni uvjeti za prihvatljivost projekta za okoliš, projekt je dalje usredotočen na razvoj modela nabave plina, financiranje projekta, prodaju električne energije, izbor partnera...Slijedi traženje građevinske dozvole. Rokovi za provedbu projekta ovise ponajprije o interesu ulagača i partnera, a ne o prikupljenoj dokumentaciji, piše Lider. Ne dogode li se veći zastoji i problemi, termoelektrana bi se mogla početi graditi 2014., a 2018. bi bila puštena u rad.

Pola godine nakon preuzimanja 63 OMV-ove benzinske postaje u Hrvatskoj Crodux je završio rebrendiranje kojim su bivše OMV-ove postaje preimenovane u Crodux derivate. Promijenjne su boje i oznake, a u sljedećoj fazi, koja bi trebala završiti u proljeće, s novim brendom uskladit će se svjetleće reklame i totemi, najavio je Čermak.

Osim bezinskih postaja, Crodux je preuzeo i OMV-ove skladišne kapacitete na Janafovu terminalu u Omišlju te sve OMV-ove ugovore o opskrbi za navodno stotinjak milijuna eura.

Ove godine planiraju uvesti nova visokokvalitetna goriva i proširiti lanac benzinskih postaja. "Nešto će se kupovati, a nešto graditi", rekao je Čermak.Izvor: banka