Ovih dana ustajalu brodsku novinarsku čaršiju osvježio je nesvakidašnji povod za istraživanje na njihov uobičajeni način. Naime, na Faceeboku je osvanuo lažni profil pod imenom Ivan Profaska, profil anonimnog, hladnokrvnog medijskog križara koji je poveo virtualni sveti rat protiv Jerka Zovaka i portala sbplus sa stvarnim posljedicama. Nije tzv. Ivan Profaska jedini medijski dron koji iskorištava zaštitničke mogućnosti Mreže za sigurno bombardiranje protivničkih meta. Bilo je takvih „strijela u mraku“ koliko hoćeš. Ali, ne i u provincijalnom Brodu. Zbog toga traje nagađalačka graja u lokalnom novinarskom kokošinjcu.

Sve skupa me se to ne bi nimalo ticalo - od identiteta osvetnika, pa do sadržaja njegovih postova - da iz jednog privatnog maila nisam saznao da me je rečena čaršija nominirala za najozbiljnijeg kandidata koji stoji iza fb profila Ivan Profaska. Brodski novinari  i njihovi nalogodavci), nadaleko poznati  dokumentaristi i inventivni istraživači prehrambenih navika i učestalosti spolnih odnosa para roda - Malene i Klepetana, novinari koji su dali svoj nemjerljivi doprinos sigurnosti Broda kao izvjestitelji s redovnih tjednih konferencija za medije koje drži Kata Nuić iz Policije, poznati hrabri kritičari gradskog i županijskog režima vlasti i razotkrivatelji afera, oštri vrednovatelji poteza Zavoda za zapošljavanje i akcija Crvenog križa, pokušavaju mi prilijepiti novu etiketu. Kud će suza nego na oko.

Kratko i jasno - odbacujem naljepnicu kao nezasluženu. Nisam ja taj, već sada legendarni, Ivan Profaska koji je čak uspio, vjerojatno uz pomoć pete kolone, provaliti i u nadzornu ploču portala sbplus. Nadam se da sam novinarskoj čaršiji ovim demantijem onemogućio daljnje tračanje odnosno plodonosno novinarsko istraživanje, ali, shvatit će ona valjda što je to nelagoda od osude bez suđenja.