Umjetnost je prašina zlata među čijim zrncima se negdje krije i moje malo govno od umjetničkog djela. Loši umjetnici kopiraju, a dobri kradu i kada bih skrušeno i ponizno trebao javnosti priznati od koga kopiram, a od koga kradem nadahnuće i ideje za svoje art stvaralaštvo, onda ruku na srce, moram priznati da u svijetu umjetničke fotografije još uvijek nisam ni vidio ni čuo da netko stvara svoja djela na ovaj način. Barem ne u onih nekoliko američkih i engleskih grupa i udruženja za ljubitelje umjetničke fotografije s kojima imam odličnu suradnju već duži niz godina.

Collage. Kolaž. Collage historical and modern art photo.

Kolaž art-spoj  povijesne i moderne fotografije. Moja mala umotvorina i patent čiju sam inspiraciju dobio u ulicama svoga rodnog grada, prošlosti i sadašnjosti, povijesti Broda, zanimljivim dijelovima i motivima u gradu i okolici koji su moja  vječita  ljubav i nadahnuće.

U mom studiju prilikom stvaranja i rađanja svake nove fotografije koristim za pozadinu smeđi natron papir, a po njemu stavljam paljene stranice starih, već požutjelih knjiga, stare razglednice Broda kojih u mojoj arhivi ima popriličan broj, pa onda fotokopije pojedinih dijelova našega grada, nastojim pri tome napraviti mix i spoj modernog i tradicionalnog, crno bijelog i u boji, spoj sadašnjosti i prošlosti i sve to začiniti s malo suptilne i profinjene erotike koja ne vrijeđa ničiji moral i osjećaje, a čija je zadaća tek toliko da fotografiju učini malo zanimljivijom i malo atraktivnijom i ništa više.

Umjetnost nije umjetnost ako nije bar malo provokativna i intrigantna.

Nadam se da će vam se svidjeti  ovakav  moj pristup i moje art fotografije našega Broda i okolice, ovo je prvih nekoliko, a onda kroz nekoliko dana nastavljamo dalje s novim fotografijama.

Darko Lončar Daky