JA ..., ljevičarka, sestra, majka, kćerka, supruga, baka,  svekrva, punica, prijateljica,  feministica, susjeda, kuma, žena s invaliditetom, pohlepna, nudistica, radna kolegica, ljubavnica,  volonterka, junakinja, vrtlarica,  planinarka, biračica,  vozačica,  klizačica, kuharica, dadilja,  slikarica, hraniteljica, rekreativka, samohrana majka, egoistica, sakupljačica,  pacijentica,  blagajnica,  spremačica,  restauratorica, službenica, savjetnica, slastičarka, kolekcionarka, krojačica, optimistica...

Evo nam opet nekakvih izbora i svi od reda se zabavljaju komentirajući nove kandidate/nje koji su ili će tek krenuti u bitku za funkciju Predsjednika ili Predsjednice bijedne naše opljačkane i razjedinjene domovine. Živimo u zemlji bolesnih građana & građanki i čekamo da „nas spase neki dobri momci“, dok istovremeno nismo u stanju razlikovati tko u svome srcu gaji naše najbolje interese, a tko se sprda!? Ipak smo svjesni i u dnu bića osjećamo da budući izabrani/a nemaju  alate za rješavanje nagomilanih problema! Kada već govorim iz cipela biračice, ne zaboravimo snažni utjecaj vlastitog Ega koji nam ne dopušta prepoznati sve načine na koje smo izmanipulirani u bližoj i daljoj povijesti kao građani/ke, radnici/ce, intelektualci/ke, vojnici, vjernici/e, sportaši/ce, umjetnici/ce, .. Predlažem da se prestanemo sramiti pred sobom i vlastitom djecom zbog loših izbora u prošlosti. Jednostavno im se svima zahvalimo, skinemo kapu i odajmo priznanje jer su ti ljudi jako vješti lažovi i manipulatori!

Upravo nas pozivam da prestanemo sa pametarenjem & skepticizmom i oslonimo se na svoju intuiciju! Počnemo li vježbati razlučivanje, i vlastita logika bi mogla isplivati iz dubine našeg uspavanog bića. Dok ih slušam, uvijek se pitam u koji dio dualnosti me gura svojom pričom kandidat & kandidatkinja i  koliko retardiranom me smatra promatrajući dok odabirem stranu!? Sklona sam vjerovati da svi oni koji su već izabrali „stranu“ nisu svjesni povijesne činjenice da su obje strane dvije polovice iste medalje koju kontroliraju „oni iznad“ i da su „naši šampioni“ samo njihove marionete. I do sada smo mislili kako smo slobodni zahvaljujući ljubaznosti naših čuvara & tamničara, dok nam svakodnevne bitke u ratovima lijevih i desnih nameću ograničenja i uzimaju energiju. Radi toga se razbolijevamo, imamo skroz loše obiteljske i međuljudske odnose, financijski smo iscrpljeni i postali smo nakaradno društvo iz kojega odlaze naša djeca.

Opet ću ponoviti kako je sve što danas živimo posljedica našeg uzmicanja pred dominantnim muškarcima i ženama iz „njihove strukture“ (to su one koje imaju više muške energije .. Markička, neke ministrice, ..). Isti je razlog što sve organizirane religije preferiraju muškog, zapovjedničkog i osvetoljubljivog Boga gdje nema mjesta sveobuhvatnoj ženskoj kreatorci i svemu onome što donosi ženski princip. Danas pišem kako bih vam poručila da su upravo ovako teške i opasne okolnosti pravo vrijeme za ojačati vezu sa sobom, svojim Višim Ja, Zemljom i Svemirom. Jedino uravnoteženi lakše prepoznamo obmane i laži sakrivene u „pozitivne“ poruke koje volimo čuti. Svi će u kampanji izgovarati slične floskule, koketirajući s nama koji „biramo“, a mi čak nećemo prepoznati da li nas u odabiru vode strah ili ljubav! Negdje sam svojevremeno napisala da se ratovi ne vode između dobra i zla, nego radi uvjerenje jednog čovjeka protiv uvjerenja drugog čovjeka, a svojim glasom, podržat ćemo upravo kandidata/nju koji zastupaju naše uvjerenje.

Komentatori mojih tekstova će konstatirati da je malo mene i osobnog doživljaja u ovoj kolumni jer sam do ovog retka sugerirala apstinenciju od izlaska na birališta, aludirajući da su svi kandidati/nje isti! Naravno da to nije istina nego je i ovaj puta > razlikovanje< ključna riječ za razumjeti i pratiti moju dugačku misao!

Bilo bi korisno prepoznati one koji nemaju na umu najbolje interese za građane/ke RH i našu djecu! Kako!? Ja ih razlikujem po svijetlu zbog izvora od kuda dolazi. Postoji svjetlo toplo, profinjeno, čisto, bezuvjetno, ... a ima i onih koji doduše svijetle, ali hladnim, lažnim, neugodnim, dominantnim i probadajućim sjajem. Za vjerovati je da se „lučonoše“ i njihovi stožeri  financiraju iz istih & sličnih izvora ali, budući da mi Hrvati volimo „igre bez granica“, bit će zanimljivo pratiti ponašanje sudionika  mladenačke, ljubavne, studentske priče, i hoće li ovaj puta, u noći objave rezultata, Zoran pružiti ruku Kolindi (čestitajući njoj ili sebi)!?

Ne znam odgovor na pitanje može li nas osoba koja ponese predsjedničku lentu spasiti ili upropastiti, jedino znam da je „zabava širokih masa zagarantirana“ i da će žutilo i dalje carevati hrvatskim medijskim prostorom. Za to vrijeme će vladajuća garnitura, nakon što su koncesijama na 50 godina u ruke stranaca prepustili čak i najveća crpilišta pitke vode u RH, (o dvorcima, šumama i otocima da i ne govorim), nastaviti izvoziti obrazovanu radnu snagu i prodavati djedovinu … i tako do bankrota!

„Tko god ti kaže da je došao da donese mir, da te spasi, izliječi, .. LAŽE! Nitko ti ne može donijeti mir ili te u potpunosti izliječiti & spasiti osim tebe samog. Istinski mir, sreća, ljubav i sloboda je naša priroda a ona se ne donosi, ne nameće, ona se spoznaje & prepoznaje i bira!“

Cameron Day.