Dana 26. listopada 2013. g. u Slavonskom Brodu održane su 7. Sindikalne sportske igre Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) za područje ureda Osijek (Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija).


Igre su pokrenute prije sedam godina na prijedlog tadašnjeg upravitelja ureda Osijek gospodina Zlatka Brkića. Na sastanku sindikalnih povjerenika taj je prijedlog prihvaćen, te su se prve igre održale u Bizovačkim toplicama. Nažalost, uspjeh igara nije potaknuo ostale županije i područne urede ni na sudjelovanje niti na organizaciju svojih područnih igara, te su samo na 2. SSI gostovali predstavnici Sisačko-moslavačke županije zajedno s tadašnjim predsjednikom SHU-a, gospodinom Zvonimirom Laktašićem koji je ujedno bio i gost igara.


Igre su se i dalje nastavile održavati u Bizovačkim toplicama, no ove godine, završetkom sportskog kompleksa na Vijušu, Brod je također postao idealno mjesto za održavanje takvog sportskog događanja.


7. SSI su se trebale održati iz slijedećih sportova i igara: za žene - odbojka, kuglanje, plivanje i belot, a za muškarce - odbojka, kuglanje, mali nogomet, plivanje, pikado i belot. Kao i do sada završna atrakcija je trebala biti mješovita igra povlačenja konopca u kojoj su trebale nastupiti sve županije sa ekipama sa po 5 muških i pet ženskih natjecatelja. Međutim, nije sve išlo po planu. Predstavnici Požeško-slavonske županije su u zadnji trenutak odustali od 7. SSI, što je otežalo organizaciju nekih natjecanja, pa se zbog toga i odustalo od zadnje atrakcije odnosno od potezanja konopca.


Rezultati 7. SSI po županijama su slijedeći: predstavnici Brodsko-posavske županije su osvojili prvo mjesto u malom nogometu, ženskom i muškom plivanju i pikadu, drugo mjesto u ženskoj i muškoj odbojci, ženskom i muškom kuglanju, ženskom i muškom belotu, te niti jedno zadnje mjesto.


Predstavnici Osječko-baranjske županije su osvojili prvo mjesto u ženskoj i muškoj odbojci, ženskom kuglanju, te ženskom belotu, drugo mjesto u ženskom i muškom plivanju i pikadu i zadnje mjesto u muškom kuglanju, malom nogometu i muškom belotu.


Predstavnici Vukovarsko-srijemske županije su osvojili prvo mjesto u muškom kuglanju i muškom belotu, drugo mjesto u malom nogometu, zadnje mjesto u muškoj odbojci, ženskom kuglanju i ženskom belotu, dok u ženskoj odbojci, ženskom i muškom plivanju i pikadu nisu imali predstavnike.


Ukupni pobjednik te osvajač prijelaznog pehara za ovu godinu je bila Brodsko-posavska županija.


Igre su završile kako su i protekle - u prijeteljskoj atmosferi gdje su se gladni sudionici igara, okupljeni oko švedskog stola,  opet natjecali - tko će više pojesti!!