Večernji list objavio sramotan tekst o Jasenovcu: “U logoru je bilo zabave”

TEKST koji je o Jasenovcu napisao Milan Ivkošić u Večernjem listu sramotan je.

U svojoj je kolumni za Večernji list logor u Jasenovcu, naime, predstavio kao radno-rekreacijski kamp u kojem su se logoraši – zabavljali.

Logor Jasenovac kao mjesto za kreativnost i zabavu Židova, Srba i nepodobnih

Svakome razumnome ovo izgleda toliko nadrealno da bi odmah mogao pomisliti kako u kolumni to zapravo i nije tako napisano. No, nažalost je. Točno je tako napisano.

“U logoru je bilo obilje radionica u kojima su zatočenici mogli pokazati i svoje kreativne sposobnosti i sposobnosti za izradu kompliciranih proizvoda. Tako su u jednoj radionici izrađivani dijelovi za automobile i zrakoplove. Te su ga radionice činile radnim, rad je obilježavao svakodnevni život”, započinje Ivkošić najodvratniji dio svoje kolumne.

Jasenovac je, dakle, prema ovom desničarskom kolumnistu, bio mjesto koje je zatočenicima, Židovima, Srbima, ustaškom režimu nepogodnim Hrvatima i drugima, omogućavao priliku za kreativnost, suprotno, eto, uvriježenom mišljenju da je bila riječ o zatočeništvu u kojem su ljudi bili tjerani na prisilan rad i ubijani.

“Pronositeljima mita o zločinačkom Jasenovcu teško je priznati da je bilo zabave”

Postaje još odvratnije.

“Ali u tom je životu bilo i nečega što je pronositeljima mita o isključivo zločinačkom Jasenovcu najteže priznati. To jest, u logoru je bilo i zabave. Bilo je sportskih utakmica, pogotovo nogometnih, koncerata, kazališnih predstava među kojima su izvođena i djela što su ih stvarali sami zatočenici”, piše Ivkošić.

I odmah na početku teksta Ivkošić, inače notorni desničar kojeg se zna predstavljati kao novinara, Jasenovac također naziva – mitom. Zašto? Najjednostavnije rečeno, Ivkošić misli da su se ustaše prema logorašima odnosili s velikom dozom ljudskosti. Ne samo da su im dali sportski i kulturno-umjetnički program nego su im dali da se razvijaju i znanstveno.

Ushićeni Ivkošić oduševljen je ustaškom upravom Jasenovca, kaže da su se zatočenici bavili i znanošću

“Zatočenici su se bavili i znanošću, a kad je Vuk Vernić, zatočeni profesor sociologije i statistike, od ustaškog vodstva zatražio da mu se nabave određene knjige iz Sveučilišne knjižnice u Zagrebu – dobio ih je!” ushićeno prepričava oduševljenje ustaškom upravom Jasenovca Ivkošić.

Na čemu Ivkošić temelji svoje sulude i uvredljive zaključke? Na knjizi izvjesnog Igora Vukića kojeg ovaj naziva “neobičnim autorom, Srbinom po nacionalnosti čiji su članovi obitelji bili u jasenovačkom logoru, no njegovi tekstovi potpuno se razlikuju od velike većine dosadašnjih o toj temi”.

Vukić inače doista jest neobičan autor, no iz posve drugih razloga.

Ivkošić sulude i uvredljive zaključke temelji na knjizi filoustaškog autora 

Vukić je, kao što smo već pisali, filoustaški revizionist, inače tajnik udruge Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac. Oni se svim snagama trude opravdati, umanjiti ili negirati zločine ustaškog režima i NDH, a jedan od glavnih falsifikata koje promiču jest da je Jasenovac bio radni logor, a ne logor smrti, te da biti zatočenik u Jasenovcu i nije bilo toliko strašno.

U tom tonu je napisana i Vukićeva knjiga Radni logor Jasenovac. Prije nekoliko mjeseci Vukić ju je promovirao na HRT-u, pod uredničkom palicom klerikalne desničarke Karoline Vidović Krišto, koja je, nakon tog njegovog gostovanja, smijenjena s uredničke pozicije.

13 minuta širio je standardnu revizionističku propagandu, ističući primjerice ”humanosti” ustaša koji su u povodu rođendana Ante Pavelića pustili neke logoraše iz Jasenovca. Ispričao je da je Jasenovac bio ”mjesto internacije za protivnike NDH, koji su učinili nešto protiv te države” te ”mjesto internacije jedne grupe Židova”, koji su tako – prema Vukićevoj verziji – zapravo bili spašeni od deportacije u nacističke logore. Ludilu tu nije bio kraj te je Vukić nastavio pričati kako su ”zarobljeni partizani sa sobom u logor donijeli tifus” pa se jedan zarobljeni židovski liječnik morao boriti protiv nastale epidemije. Prema Vukićevoj logici, bolesni partizani su za jasenovačke logoraše bili veća prijetnja od ustaških koljača, pa je dodao kako je od tifusa – kojim su ga zarazili partizani – umro i logorski svećenik Zvonimir Brekalo.

Odvratno – nema druge riječi

Ivkošić istog tog Vukića opisuje kao “hladnog istraživača posve predanog činjenicama, bez ikakve negativne ili pozitivne strasti, opredjeljivanja i pristranosti”. Dodaje da Vukić ne negira ustaške zločine u Jasenovcu, ali odmah nastavlja da je “bilo i kažnjavanja ustaša koji su neke od njih pravili, a kazne su znale biti i strijeljanje”.

Na kraju svoje kolumne Ivkošić, predvidljivo, umanjuje broj stradalih u Jasenovcu, a knjigu filoustaškog revizionista Vukića naziva “golemim doprinosom istraživanju istine o Jasenovcu očišćene od ideologizacije, pristranosti, afektivnosti i naslijeđa koje čine velikosrpske i komunističke krivotvorine”.

Odvratno čak i za Ivkošića.

index

 

 

 

85 comments

Skip to comment form

 1. Dno dna. Užasan primjer beščašća i novinarske neodgovornosti. Kreten na razini nacrnjih neoustaških revizija.

 2. Besramno. Ostat će upamćen kao mrcina bez empatije i falsifikator.

 3. Jasenovac je crna mrlja na hrvatskoj strani,no koliko li je crnih mrlja na Srbojugoslavenskoj strani ,sve do Srebrenice ili genocidno očišćene Republike Srpske,pa kao da ih nije.

  Svi “istraživaći ” Jasenovca ,dakako ovi poslije pada komunizma tvrde kako Srbi bezočno lažu o broju ubijenih,a zašto onda ne bi lagali i o drugim stvarima.Naš brođanin Tomislav Kovačević je još 82. posumnjao u broj od 700.000 tvrdeći da ih je bilo 10 puta manje.Izračun je laički temeljio na broju mrtvih koji se dnevno mogao odvijati.I impresionirao i zaintegrirao je mnoge.

  Srpska propaganda je na laži živjela,kao i danas.Ponovi istinu tri puta počet će sumnjati,ponovi laž deset puta povjerovat će,geslo je njihovo..Onaj tko laže radi to s motivom ,čime dobiva na uvjerljivosti.

  1. Tvrdiš kao i Ivkošić da je Jasenovac bio rekreativni centar? Ima li u tebi ljudskosti?

   1. Nema, kao ni pameti!

   2. Glupane ,ja samo tvrdim da Srbi lažu o broju ubijenih ,kao kad bi bosanci tvrdili da je u srebrenici ubijeno 110.000 ljudi.

    1. Smradu, zboriš istinu, u redu. Ali, nisi odgovorio na moje pitanje. Izjasni se!

     1. Za Jasenovac su se mnogi ispričali ,ali za Srebrenicu još nitko,đubre bre.

 4. Koji zadrigli tip! Tko danas može podržati ovakvu nakaradnost koja smrdi do neba?!

 5. Tekstovi s Indexa su top-teme. “Srpska propaganda je na laži živjela, kao i danas.“ (Zeitgeist)

  https://www.youtube.com/watch?v=rNeJC9adHfg

  Dobrodošli prijatelji moji / hvala Bogu opet smo se sreli / čisto srce nikog’ se ne boji /makar su nas ušutkati htjeli / Naše pjesme tuku sa svih strana /o kom’ pišu glava mu se traži /po metodi jugokomunista / tri put slaži, istina ne važi

  1. Izjasni se je li Jasenovac bio rekreativni centar. Govorim o mjestu u kojem je pobijeno preko 60 000 ljudi.

   1. Na osnovu čega to govoriš, ako ne znamo niti jednog ozbiljnog znanstvenika koji se time bavio, a koji bi mogao dati bar približno točan broj. Preciznost dosadašnjih znanstvenika je na razini desetaka tisuća. Dakle, kad netko kaže 60000 onda to može biti i 90000, ali i 30000. Sve su to užasne brojke, ali znanstvenici s takvom preciznošću se sami nuđaju za diskvalifikaciju.

 6. Detroit – ti si klasičan primjer izmanipuliranog čitaoca od stane medija koji djeluju po principu o kojem već pisah (medicinskim rječnikom):
  Nagon psihopate je da ono što ga muči izbaci iz sebe i imputira drugome, čime ga potom napada, no narcisoidni psihopata to koristi kao prednost za manipulaciju drugima s ciljem iskrivljene percepcije koju želi nametnuti kao objektivnu stvarnost.

  Pišeš: “Tvrdiš kao i Ivkošić da je Jasenovac bio rekreativni centar.“
  Imputiraš Zeitgeistu ono što Babić radi autoru članaka koji piše o autoru knjige! Bolesno, bre.

  Pitaš: “Tko danas može podržati ovakvu nakaradnost koja smrdi do neba?!“
  Jedino što je ovdje nakaradno i “smrdi do neba“ jest tvoja imputacija Zietgeistu, kao i Babićeva interpretacija članka (umjesto knjige), koji podlim udarcem (slabića) napada kako konkurenciju (VL) tako i njihovoga kolumnistu (Ivkošića). Ciljano “talasanje“…

  Red je da se raskrinka i Babić sa Indexa, koji je Babiću sa SBPeriskopa ostavio komentare koje koje već citirah:
  Index – komentari:
  L. Babić: “Čini se da je ipak Stazić bio u pravu – pobjednici nisu obavili posao kako valja!“
  L. Babić: “Kad je virus kravljeg ludila zahvatio stoku, širom Evrope milijune ih je pobijeno da se ne proširi na onu zdravu. Efikasno! Kad je virus nacionalizama zahvatio Jugoslaviju, regiju, odnosno pojedinačne države na koje se raspala, što se efikasno poduzelo da se ne proširi na onih 5% zdravih?“
  EBrod – komentar:
  L. Babić: “Ničija nije do vijeka gorjela. Predlažem braniteljima i inim sranjiteljima da konzultiraju Google Earth, na njemu zabilježe najkraću rutu prema Bleiburgu i da – za svaki slučaj – na vrijeme izvade pasoše. Također, da na vrijeme pronađu skrivišta za iskaznice HDZ-a kao i obrišu s interneta (ako mogu) sve dokaze o “Za dom spremni” pozdravima, premjeravanju “visine kukuruza” i sličnim “domoljubnim” manifestacijama u kojima su i još i sada učestvuju. Ako su “Srbi lud narod” (Rašković), Hrvati ništa ne zaostaju po ludilu!“

 7. Autor teksta se obrušio na Vukića, koriste se svakakve konstatacije odnosno difamacije, ali mi nedostaje stručna hladna reakcija.

  “… Srbinom po nacionalnosti čiji su članovi obitelji bili u jasenovačkom logoru, no njegovi tekstovi potpuno se razlikuju od velike većine dosadašnjih o toj temi …”

  Je li mu ovo najveći grijeh? Piše drugačije od većine?

  Volio bih da uz neki navod: “partizani donijeli tifus” stoji hladno stručna poveznica iz nekog znanstvenog rada u kojemu će pisati kako partizani nisu donijeli tifus.

  Ili da piše što je na kraju bilo s Vukom Vernićem, profesorom: je li pogubljen ili je završio svoj rad, je li mu doista netko nosio knjige iz NSK ili nije?

  Objede se najbolje utišavaju provjerenim podacima i znanjem, nikako redanjem atributa gađenja i nevjerice.

  Zeitgeist:

  “Svi “istraživaći ” Jasenovca ,dakako ovi poslije pada komunizma tvrde kako Srbi bezočno lažu o broju ubijenih”

  Ne bih se do kraja složio s tobom – lažu debelo i Hrvati. Cijeli niz Hrvata je podupirao sulude brojke kada im je to odgovarala, kada se na osnovu toga moglo napredovati u partiji i u društvu. Neki su se poslije ispravljali (FT), ali većina se kasnije nije udostojila priznati svoj grijeh.

  Mislim da ovi prostori jednostavno ne raspolažu osobom tolikog ljudskog integriteta i znanstvene umiješnosti koja bi mogla na odgovarajuči način rasvijetliti je li Jasenovac bio konc-logor ili ŠRC. Stoga, najbolje bi bilo angažirati nekoliko stranih stručnjaka koji su verzirani u problematici holokausta.

  Do tada, Jasenovac i dalje ostaje obavijen gustom maglom u kojoj svaki pokvarenjak postavlja svoje stupice.

  Na žalost, komunističke vlasti i znanstvenici bez integriteta iz onog doba, svojim dokazanim laganjem (prvenstveno o broju žrtava) napravili su medveđu uslugu pravim žrtvama i od njihovog stradanja napravili sprdačinu.

  Ne ponovilo se (logor, komunizam, znanstvenici…..).

  1. Gusta magla je u tvojoj glavi. Ni ti se ne izjašnjavaš je li Ivkošić đubre do kraja i Je li stratište zvano jasenovc u kojem je nedvojbeno ubijeno preko 60 000 ljudi bilo i rekreacijsko centar.

   1. Kaži mi to ime od povjerenja kojemu mogu vjerovati za brojku o kojoj govoriš?

    Tko su ti istaknuti znanstvenici koji bez rezerve staju argumentima i dokazima iza tih brojki?

    Ni ti se ne izjašnjavaš jesu li đubrad svi oni koji su javno 45 godina iznosili sulude brojke o 700 000 žrtava. Jesi li i ti bio među njima ili si još i danas?

 8. S druge strane, rrazumijem one koji opet vraćaju ovu temu na dnevni red: ona generira ogroman broj klikova, čitanja i komentara, a da se ništa ozbiljno u međuvremenu nije dogodilo. Niti jedan znanstvenik nije donio ništa novo, objavio novi rad o ovoj temi, pronašao neke nove dokumente ili dokaze. Ništa,

  Najobičnije potpaljivanje starih vatri.

  Za to vrijeme, bar neki naši klinci okreću svemu tome leđa i odlaze u neke normalnije krajeve.

  Jasno je da komunisti i njihovi potomci najradije ne bi da se ova tema ponovo “revidira” jer je njima podatak o 700 000 žrtava jako dobro služio i funkcionirao. No, moraju biti realni i shvatiti kako se komunističke baljezgarije o tolikom broju jednostavno moraju revidirati.

  1. Tebi su ljudske glave klikovi?

   1. Kad bi ovakvi tekstovi oživjeli barem jednu žrtvu, kada bi oni doprinijeli znanstvenom približavanju istine, kada bi imali ikakav smisao osim clickbaitova onda bi tvoje pitanje imalo nekog smisla.

    Ovako te ono razotkriva kao najobičniju demagošku hulju, vjerojatno jednog od onih koji su se naslađivali krivnjom koju su nametali svakome onome tko se usudio sumnjati u bratstvo i jedinstvo svih naroda i narodnosti pa makar nemao ništa sa ustašama, Jasenovcem ili drugim svjetskim ratom.

    Ovo se zove nekrofilija, besramno zarađivanje na mrtvima, korištenje mrtvih u politikantske svrhe.

    Sve najgore.

    1. Je li tebi amputiran mozak? Ti pišeš misaonim ostacima u koje spada i guzica. Pa zato je u komentar dospjelo bratstvo i jedinstvo, jer to s mozgom veze nema. Jesi li ti uoće pročitao o čemu piše Ivkošić, neizlječeni fašist, revizionist?

     ““U logoru je bilo obilje radionica u kojima su zatočenici mogli pokazati i svoje kreativne sposobnosti i sposobnosti za izradu kompliciranih proizvoda. Tako su u jednoj radionici izrađivani dijelovi za automobile i zrakoplove. Te su ga radionice činile radnim, rad je obilježavao svakodnevni život”, započinje Ivkošić najodvratniji dio svoje kolumne.”

     Možda je to i danas idealno mjesto za preodgoj???

     1. Ponovo vrijeđaš. Čim se nađeš u logičnom i intelektualnom ćorsokaku počneš vređati.

      Što god pisao Ivkošić, Vukić i slični ja mogu usporediti samo sa pričama čika jove lažova. Razumeš govrdo???

      O tomu ti i govorim da svatko može pisati što god želi jer je stoka 50 godina blatantno lagala o tom mjestu.

      Jel ti znaš kako je tamo bilo? Bio si tamo? Ja nisam. Pitam te ponovo, kojemu ja to znanstvenom autoritetu trebam vjerovati? Molim te ime i prezime i suspregni svoj bolesni poriv za vrijeđanjem.

  2. Zanimljivo, komunu ne zanima trenutno najvažnije pitanje u državi:hoće li propasti samo Uljanik ili svi idemo u MP3!
   Njima je najvažnija” jedna stvar, a to su tri stvari”: zapišavanje branitelja, kenjanje po državi, borba protiv “fašizma”.
   Ne nužno tim redom.

 9. Detriot – Nisi pročitao moj komentar upućen tebi?

 10. Stalker – “Užasan primjer beščašća i novinarske neodgovornosti.“ Točno, samo se to odnosi na Index.

  Umjesto originalnog članka, za prosudbu je ponuđena interpretacija u režiji Index company – iz konteksta istrgnuti dijelovi imputiraju se autoru članka koji samo iznosi riječi autora knjige. Zašto nije ponuđen original?

  https://www.vecernji.hr/premium/jasenovac-ociscen-od-ideologizacije-pristranosti-i-komunistickih-krivotvorina-1264321

  Autor članka je čitao “knjigu ‘Radni logor Jasenovac’, Igora Vukića, Srbina po nacionalnosti, čiji su članovi obitelji bili u jasenovačkom logoru“ i naglašava da je “autor hladni istraživač posve predan činjenicama, bez ikakve negativne ili pozitivne strasti, opredjeljivanja i pristranosti.“ Autor članka navodi: “U knjizi piše…“ A Index tvrdi: Ivkošić piše… Bolesno i pokvareno.

  1. Tebe znamo, ptico, dok si još gmaz bila. Ti bi i holokaust opravdavao na način neofašista. Vukić, na koga se pozivaš, pokušavajući umanjiti smrad koji je izazvao Ivkošić svojim mmonstruznim tvrdnjama, nadahnuće je tatakve poput tebe, negatore ustaških zločina. Netko je ovdje upitao nekog komentatora da li mu je mozak amputiran. Ponavljam to isto za tebe.

   1. Daj naziv znanstvenog rada, knjige, bilo čega nekog objektivnog i vjerodostojnog povjesničara. Samo naziv, ime i prezime i sve si rekao. Ne treba nikakvih posebnih dodatnih komentara, vrijeđanja, isčuđavanja, kreveljenja.

    Ja tvrdima da je komunistička stoka svojim lažima pripremila teren za ovakve stvari, a ti vozi i dalje po svome.

 11. “Nebom lete šišmiši i vrane al’ je soko’ za njih previsoko…“ A ja sam Orao, taj leti više…

  https://www.youtube.com/watch?v=rNeJC9adHfg

  Napisa Voltaire: “Drugovi, propali levičari, vi se konačno morate sabrati i doći sebi. Postaje mi već pomalo i neugodno od polemičkog razguživanja i masakriranja koje trpite. Morate se jače potruditi i podići vašu razinu argumenata, dosjetki i polemike na malo višu razinu jer ste postali dosadni i predvidljivi. Ako se ne popravite, prestat ću dolaziti u ovu vašu malu ćeliju.“

  1. Samo ti visoko leti, lakše ćemo te skidati lovačkim naoružanjem. Ti nisi orao, ti si crni šišmiš koji serucka po spilji u kojoj lovi kukce. Nema se potrebe truditi oko tebe. Voltaire ti je bratac. Žalim slučaj, ali ste se deklarirali kao Ivkošićevci, a koji je pravi smrad.

   1. Oko tebe se širi miomiris. Frapantne argumente imaš o onome što se događalo u Jasenovcu: smrdite, serete, kenjate, mislite dupetom, ……..

    Pravi biseri jednog čovjeka koji zna o čemu govori.

 12. Stalker – Zaglibio si, bre. Detroit – Tko to može “podržati“? Evo odgovora. Mrsunja – Vukić i Ivkošić ostavili smrad? Ili istinu? Evo, pridržuje im se treći.

  “Nemojte se zavaravati, Jasenovac je radio i poslije rata još dvije godine. U grobu ima duboko ukopanih Hrvata. Mi ćemo sada tražiti da se iskopaju nove rake. Pa će vidjet’ da su to domobrani i ustaše i Čekezi i tko sve ne. I to ćemo morat’ svjetsku komisiju dovest’ da se vidi tko je tu. Ja bih to raskrink’o… Tito je znao da je to falsifikat, jer je trebalo prikazati što veće žrtve da se dobije reparacija… Ali on nikad nije posjetio Jasenovac. U Jasenovcu nikad nije bio. Nije htio. Znao je.“

  “Ali to su bili radni pogoni… Ljudi su ubijani, ali prije dolaska u Jasenovac. Kad je došao on u Jasenovac, on je već bio praktično spašen, jer je onda bio kao radnik potreban. Ta ubistva jednostavno nisu istinita…“

  “Mi nemamo razloga nikome se ispričavati. Ovo što skroz traže od Hrvata, ‘ajde idite kleknite u Jasenovac, kleknite onamo… Mi nemamo što pred kim klačat’. Mi smo dva puta pobijedili, a svi drugi samo jednom.“

  “Pa i u II svjetskom ratu Hrvati su dva puta pobijedili i to moramo reći svima: i našim prijateljima i našim nepijateljima. Hrvati su pobijedili ’41. godine kad su 10. travnja proglasili Hrvatsku državu, jer Hrvati nisu tu državu proglasili zato što su fašisti, nego zato što su imali prirodno i povijesno pravo na državu. A rezultati II svjetskog rata su poznati, ali je poznato i to da su Hrvati i drugi puta pobijedili u tom ratu, jer su se našli zajedno sa saveznicima za pobjedničkim stolom… Hrvati su bili za Hrvatsku državu, a Hrvati nisu ratovali ni za bijele ni za crvene barjake, Hrvati su ratovali samo za crven-bijeli-plavi barjak.“

  https://www.youtube.com/watch?v=PcnJ5NDrDYw
  https://www.youtube.com/watch?v=x8JFNhyl09Y

  1. Koje je ovo smeće! Izjasni se je li Jasenovac bio Ivkošićevsko-vukićevski rekreacijjski centar I ozdravit će tvoja nazi duša.

   1. Izjasni se je li komunistička gamad 45 godina širila laži o Jasenovcu s ciljem diskreditiranja i nametanja kolektivne krivnje jednom narodu, ali na žalost i uz takvo prioznanje, tvoja duša nikada ozdraviti neće: Ona je ogrezla u laži.

 13. Stalker – Što, nisi preslušao dva priložena videa? Vukić piše, Ivkošić prenosi, Mesić davno potvrdio… A ti tražiš mene da se izjasnim. Ja samo donosim citate, a ti i tebi slični se izjasnite na koga od trojice ćete adresirati svoj gnjev. Ja sam onaj koji podastire ono što se zove argumentum ad hominem… ili argumentum kontra hominem? Pa to je izjavio predsjednik u dva mandata, koji se već 2000. založio za “detuđmanizaciju“ (Mesić, Nobilo, Latin & comp.), bre.

 14. za mog prijatelja crusadera, jedna naša domaća 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=BOwnm-8smrE

  1. Jel to ona što su ju traktoristi svojedobno pjevali?

   1. ne, nije, naša će klapska glazba postati jača od holivuda jedan dan

    1. biti će svecka

     1. Ona to već je:

      https://hr.wikipedia.org/wiki/Klapsko_pjevanje

      Dakle, proglaena je za svjetsku baštinu.

      Drugim riječima, skoro je u rangu užičkog i kozaračkog 🙂

      1. mašala 🙂

 15. Dakle, staki i kompanija se vjerojatno napaja ovakvim tekstovima i ovakvim znanstvenim radovima koji nešto dokazuju:

  https://www.blic.rs/vesti/svet/jedna-knjiga-rusi-sve-ustaske-lazi-o-jasenovcu/eq2lck4

  Dakle, knjiga bi trebala dokazati kako nije bilo partizanskog logora od 45-47, ali se u tekstu koristi kao dokaz da je bilo drugog logora. Ako su vam znanstvenici i novinari takvi, onda nije ni čudo što bubetate takve ludosti.

  Poznajete li možda rad ili knjigu nekog svjetski uvaženog povjesničara koja govori o Jasenovcu u DSR-u? Ne mogu vjerovati da neki svjetski autoritet za genocid nije našao za shodno napisati nešto o tom strašnom mjestu?

  Mislim, pitam jer vidim da ste upućeni u tematiku.

  1. ja neki dan napisao citat milke planinc kako je rekla da se borila za hr i yu, i da
   su pjevali lijepu našu i to -ne po direktivi nego po osjećaju- , a nakon toga je sama odabrala 90 najboljih komunista koji će izvršiti egzekucije ( egzekucije ideologa razumijem, no ne razumijem ubijanje djece, žena, nemoćnih itd..)..i nije niko skužio…kakva ekipa ? stalker i ja se nikad nismo ni vidjeli ni susreli nemamo pojma ko je ko čovječe….ti si kao lik iz crtanih filmova, za tebe, crusadera, i ovakve likove nastrane, nije isto pobiti 100 i 1000 ljudi ipak je to razlika, pa shodno tome i odmjeravanje i kazna, dobro ti je rekla žena, vataj se posla, ima nas tu pametnijih na portalu, grobovi su puni sirotinje, izgaženih i nemoćnih, a drkadžije besposlene se vozaju u autešinama od par sto tis.eura, pa ti sad razmišljaj do sutra

   1. a iz naslova teksta proćitah ili podjebavanje, ili ludost ili upozorenje, sad šta je ne da mi se čitat boli me kurac za majmune sa malih ekrana

    1. ako je njemu logor zabavište, onda su i meni njegova usta analni otvor s kojim sere po onima koje sušto interesira šta je pjesnik htio reći..

 16. samo da vas upozorim, istiniti podaci koji se čuvaju u nekim ladicama i prašnjavim knjigama, o broju, tipu žrtava itd…nisu namjenjeni sitnozuboj hrvatskoj i srpskoj stoci, nego manipulaciji i uporabi podataka u pokušajevima izazivanja novih sukoba i ratova, zato budite pametniji…ignorirajte huškaćku bandu

 17. Voltaire – Hvala za komentar: “Pravi biseri jednog čovjeka koji zna o čemu govori.“

  Kao što vidiš, za prolupalog Ubertrollera (što se vidi po izboru muzičkih videa) smo nastrani, no mislim da znaš za onu latinsku “Margaritas ante porcos“ (Biserje pred svinje), u originalu Isusove riječi uzpozorenja: “Ne dajte svetinje psima! Niti svoga biserja bacajte pred svinje da ga ne pogaze nogama pa se okrenu i rastrgaju vas.“ (Mt 7,6) Ovi su bili pretvrdi pa su slomili zube na njima… Vidiš, Stalker ne odgovara – ne zna koga napasti: Vukića, Ivkošića ili Mesića.

  Evo, podastrijet ću još argumenata što otkrivaju stanje na koje je prvi predsjednik upozoravao.

  Kako je Babić sa SBPeriskopa napisao kolumnu “Hrvatska – neoustaška država“, pitanje je hoće li Babić sa Indexa napisati članak “Srbija – neočetnička država“? Samo neka obojica koji “odgovorno“ pišu u medijima odgovore ima li ovoga u Hrvatskoj (kao argument za tvrdnju)?

  https://www.youtube.com/watch?v=I_igToHfMSE

  Odgovor je nema. Ali zato ima ovoga.

  https://www.youtube.com/watch?v=54JkWJY-wVQ

  1. zar ti još ne kužiš da je tebi, iako si sam naveo da si doktor, laureat,otac, pjesnik, pisac, što mi je drago čuti, da se svojim teritorijalnim određenjem ne razlikuješ od svih tih ostalih luđaka, ustaša, četnika i komunista ..pa opće je poznata činjenica da uspješan filozof, umjetnik, doktor nauka ili bilo tko ‘važan’ i ‘uspješan’ u društvu, može

   to postati samo ako mu se ispere mozak i radi za ‘sistem’, ne osporava, ne kritizira…sve ti je super, logika ti je dobra, argumentirao si sve, ništa nisam rekao, ali zar baš moraš da se ograničavaš ? Treba ti dvorište ? Zemlje ? Evo ti moja , pa uživaj …ja ode u kod onog mbebe-a u afriku, a ti i slični tebi nastavite da trujete djecu do novog rata..

   1. samo da napomenem da sam imao jedva 13g. kad sam se prvi put susreo s idejama i glasovima, onomatopejom koju proizvodiš upravo ti, volter, zajgjst i slični…djecu ste zelenu i balavu monilizirali i tjerali u rat da bi krali i lapali bando banditska

 18. bolje dva, tri, četr tora, da možemo da smjestimo i ‘naše’ na položaje, rođake, prijatelje, bolje da mi sebi napravimo posebno tor jedan, di ćemo mi da budemo gazde, i naša , djeca, i unučad i praprpaprapra unučad, obezbeđeno SVE U TVOJOJ lepoj ! i njihovoj srpskoj ? Konjino ko ti dao doktorat i pravo da raspolažeš ‘biserjem’, gluplji je od tebe sto puta..

 19. Ne trzam ja na tvoje uvrede, jer : ne možeš ti mene toliko uvrijediti koliko ti ja mogu oprostiti. Ja sam Orao Kristov, capito? (Orao = Križar = Crusader).

  Čitaj mentalni daltonisto:
  “Tito je znao da je to falsifikat, jer je trebalo prikazati što veće žrtve da se dobije reparacija… Ali on nikad nije posjetio Jasenovac. U Jasenovcu nikad nije bio. Nije htio. Znao je.“ (S. Mesić)

  https://www.youtube.com/watch?v=PcnJ5NDrDYw

 20. Na čemu se ova knjiga zasniva?
  Pretežno na istraživanju fondova Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu, tj. na 700 arhivskih kutija jugoslavenske Zemaljske komisije za utvrđivanje zločina okupatora i njegovih pomagača, na 200 kutija dokumenata administrativnih i vojnih vlasti NDH, na golemoj građi OZN-e, UDB-e i SDS-a SRH i SFRJ, na zbirkama dokumenata iz partizanskih izvora i vjerodostojnih iskaza bivših logoraša te na znanstvenoj i publicističkoj literaturi (preuzeto s portala http://www.ljevak.hr).

  http://www.historiografija.hr/?p=10106

  Riječ je naravno o knjizi Igor Vukić: Radni logor Jasenovac. Svatko tko ubuduće želi ozbiljno razgovarati o Jasenovcu neće moći zaobići ovu knjigu jer je bazirana na DOKAZIMA I PROVJERENIM SVJEDOČANSTVIMA. Dakle, težak zadatak za Efraima Zuroffa, Slavka Goldsteina, Milorada Pupovca i srpske popove. Ali doduše, njih dokazi ionako ne zanimaju.

  Međutim, nas zanimaju, jer želimo istinu. Ne želimo više slušati pokvarene gadove koji bljuju laži o 700.000 ubijenih i 20.000 „dece“. Da se razumijemo, Jasenovac je bio KAŽNJENIČKI RADNI LOGOR koji je proizvodio vojnu opremu za hrvatsku i njemačku vojsku. Zbog toga su ga saveznici više puta bombardirali (treba li jači dokaz?), pri čemu su poginuli mnogi zatočenici. Dakle, NITKO ne kaže da je to bilo rekreacijsko odmaralište. Ali, Jasenovac nije bio ni stravično mučilište iz devetog kruga pakla kao Goli otok. Jednostavno POSTOJE NEPOBITNI DOKAZI da su zatvorenici u Jasenovcu – pored radne obveze – imali mogućnost baviti se glazbom, igrati nogomet ili čitati. O tome postoje dokumenti. A to baca sasvim drugo svjetlo na cijelu priču i otvara cijeli niz pitanja.

  Jasenovac su 1945. preuzeli komunisti. Tu je stradao još nepoznat broj Hrvata na križnom putu. Andrija Artuković je na suđenju rekao da tamo leži njegova vojska.
  Dakle, pozivam ovdje aktivne feralovce, antife i ostale orjunaše da se malo informiraju. Prije nego krenu očekivane uvrede, pljuvanja i etiketiranja u vidu jedne do najviše dvije prosto proširene rečenice.

  Roman Leljak također priprema opsežnu knjigu o Jasenovcu prepunu arhivskih dokumenata. Jedva čekam.

  https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/roman-leljak-prema-podacima-iz-beograda-u-jasenovcu-su-stradale-1654-osobe/

  1. Tvoje rasprave u kojima je do kraja ogoljeno tumačenje iskona povijesti i njenog krajnjeg cilja, pripadaju rabulistici. Imam dojam da toj misaoni pristup povijesti i razmišljanja o njoj, pa čak i historigrafski pokušaji, ma koliko bili empiriski orijentirani, pretpostavljaju ideološko preduvjerenje, neko pogrešno razumijevanje smisla i svrhe povijesti koji su, slažem se s Hegelom, napredovanje svijesti duha o svojoj slobodi. Ti kao da si translataciju povijesnih zbivanja u razmatranom razdoblju izvršio krivo, kao da je došlo do aberacija, tako da logor smrti Jasenovac postaje sabirni centar ljudi koji se opiru legitimnoj vlasti. Baviš se adaptacijama, a što je karakteristika revizionizma, napuštanja biti fašističke krvave prakse.

   U tim tvojim translatacijama dolazi do uljepšavanja. Ti to i radiš kako bi uz pomoć naknadnih tumačenja, glancanja i relativiziranja zločina, osudio sadašnje protivnike fašizma i identiteskog nacionalizma. Ti dolaziš iz dubina prošlosti teleportiran, s dokazima bla, bla… i mi bi ti trebali vjerovati. Pa ti i „istražuješ“ povijesno kako bi obračunao s antifašistima i svima koji su protiv rigidne nacionalne države kako ju zamišljaju desni intelektualci, poljski nacionalisti, ukrajinski fašisti i Orban. Ti nam serviraš zapravo distopiju koja u sebi ima potencijalni politički kapital za reviziju i opravdavanje zločina. Tvoje slagalice su izdeformirane prijetnje ljudskoj solidarnosti i svim pokušajima da se na kraj stane militaristima i kapitalističkom izrabljivanju.

   I taj prezir prema manjinama i njihovim vođama vonja na najave sukoba. Njih se prethodno treba dezavuirati, začepiti im giubice, jer oni nisu ljudi, zar ne?

   1. Čestitam. Kompetentno, bravurozno. Mnogi, nažalost, odobravaju makljažu s desnilom, ali kao pičkice šute. Ne zna se tko je jadniji.

 21. Smith – Bilo je točno 5 do 12 kada rekoh: “Smith, javi se!“ I razmišljah kako bi trebalo prije ponoći napraviti copy-paste intervjua s autorom knjige koji nađoh još popodne, zato što komentatori nisu svjesni o kakvoj se podlom spinu radi: autor teksta na Indexu je ciljano izvukao riječi iz konteksta kako bi izazvao “talasanje“ i kako bi se otvoreno diskreditirala konkurencija (VL) i autor kolumne (Ivkošić) koji je samo donio kratak prikaz knjige, a portal je prenio interpretaciju kolumne (Index) umjesto originalni tekst (VL), jer većina čita naslov i oni to dobro znaju. A onda ugledah tekst o knjizi pred svojim očima… i iznad njega Smith! Uštedio si mi trud da uz link pišem tekst za mentalne daltoniste. Zato donosim jedan citat:

  “Pupovac je govorio o 20 tisuća ubijene srpske djece i zapravo je taj govor prikladan da potakne mržnju. Mislim da bi trebao dobro razmisliti izaziva li takvim nastupima i svjesnim širenjem laži – mržnju?! Pogotovo jer je član vladajuće koalicije,“ upozorio je Vukić, uz napomenu voditelja da je identične teze sa sličnim namjerama, ove godine iz Donje Gradine lansirao i Milorad Dodik, predsjednik tzv. Republike Srpske.

  Čak je i Mesić o tome govorio (1992.) u gore priloženom linku: “Da je tu bilo i smrti, bilo je. Normalno da je bilo. Ali da se izmišljaju takve podvale i laži da su časne sestre ubijale u Jastrebarskom, gdje su one po cijenu života žrtvovale se da budu i same zaražene od tifusa, spašavale djecu i spašavale tu djecu. Ta djeca na kraju to sada i priznaju kao što je, recimo, onaj Milivojević Dragan, koji je isto dijete negdje sa Kozare. Ali on se izjašnjava kao Hrvat i njega su te časne sestre i spasile.“

  1. S tobom se ne isplati ulaziti u raspravu, jer si na razini indoktriniranog pripadnika Hitlerjugenda. Tvoje blesavoromantične ideje, simbolika, retrogradno poimanje filozofije povijesti- ne inspirira. Dapače, izaziva konvulzije u želucu i meni se prisere od istih. Tvoja ornamentika od orlova i rodoljubivih kliktaja iznad šuma i polja Lijepe naše, zamagljuje pogled na surovu stvarnost zemlje u kojoj nije prestajao utjecaj razumijevanja i poštivanja nacionalsocijalističke ideologije. Prema tome, navlači se s Ubertrollerom, ako i on bude imao živce za plivanje u govnima od jalovih rasprava.

   1. Izdominirao si ga. Imam dojam kao da si okrutno šutnuo dojenče.

    1. Podići ćemo stakiju portalski spomenik kao Velikom Dominatoru (sic)

     A ti sex često okrutno šutaš dojenčad pa znaš kako to izgleda?

     Brzo potraži pomoć!

 22. Kada je čika Tunja na šoru divanio,čim bi malo cugnuo rakice,onako okuražit,,kako je njegov stariji brat ,ustaša Vela,na njegove oči,sa kumom i ostalim prijateljima ,sahranjen u Jasenovcu,nisam ga baš razumio.Imao sam čistu peticu iz povijesti i znao sam,učili su nas, da su tamo pokopani Srbi i Cigani.

  Narod sve zna.Što prije se napravi revizija ,tim prije će doći mira ,i među mrtvima i među živima.

 23. Deportacije u radni logor,kao Jasenovac,izmislio je i u sustav stavio sovjetski režim.,od kojih je nacizam to samo preuzeo.Stupanj i tehnike pak masovnog nasilja inaugurirali su komunisti,nacisti su njima bili inspirirani.Indoktrinaciju djece također su prvi provodili komunisti,odgajajući i trenirajući mlade proletere.

  Činjenica je da je komunizam ubijao mnogo više nego nacizam (pet puta više) da je ubijao mnogo dulje ,a i počeo je ubijati puno ranije .Zato i ne čudi da su svi fašisti bili ljevičari kao Musolini ,mnogi od njih i komunisti , marksisti,kao austrijski soboslikar.

  Drugovi komunisti,stid vas je kanda ovih činjenica.Ako ima karaktera u vama.

  1. šŠo je ovo? Neka izdeformirana domobranska budnica? Ojkanje? Ako ti misliš da u ovakvom komentaru ima i jedan jedini trun znanstvenih podataka ili nešto relevantno u smislu povijesnog doprinosa, onda si lud kao puška. Argumnet protiv ljevice je Mussolini. Gubeljaš se ko prase u blatu.

   1. Moje vrijeme je izuzetno dragocjeno.Lebac beli zarađujem i za vas.Obično komunicciram samo sa potkovanijim,pametnijim i načitanijim komentatorima.

    1. Svi su takvi, samo si ti izuzetak.

 24. Zeitgeist – kako napisa Smith “kao i obično usridu.“

  Mrsunja – počelo je u Rusiji (pogubljenje carske obitelji, radni logori u Sibiru…)

  Stalkeru – ja podastirem citate o kojima treba raspravljati (nisi ni zucnuo o njima), a ti lamentiraš o “ornamentici“, skrećeš s teme, bre.
  “Tvoja ornamentika od orlova i rodoljubivih kliktaja iznad šuma i polja Lijepe naše, zamagljuje pogled na surovu stvarnost zemlje“ (konačno si napisao nešto više od prostoproširene rečenice – na to upozorih i ja i Smith – što potvrđuje da djelujemo stimulativno na vaše moždane vijuge) – ne radi se ornamentici (očito je da ti nisi ni čuo za Društvo hrvatskog zmaja, Križarsko bratstvo – sljednik Hrvatskog orla, etc.), nego o djelovanju što (opet) potvrđuju činjenice: kliktaj orla se nadaleko čuje i ne zamagljuje pogled, već ga razbistrava. Treba ti opet argumentirati?

  Pa evo – prvi put se javih 18. 7. (na kolumnu L. Babića), drugi put nakon točno mjesec dana 18. 8. (kolumna H. Erceg) – rezultat: komentari koji ne prelaze broj prstiju na jednoj, rijetko dvije ruke, probili limit na portalu – prvi put 71 komentar (stopirani), drugi put 91, kao i sada 22. 8. (Index) 51.
  Očito da se “kliktaj Orla“ dobro čuo i aktivirao mentalne kapacitete u “portalsku ćeliju“ uljuljanih komentatora koji su naučili komunicirati s oponentima (Zeitgeist, Voltaire, Smith, Zambata, ElvisD) rječnikom primitivaca (uvredama i vulgarnostima). Sapienti sat. Aquila non capit muscas.

  Ujedno je interesantno da se objava koja ima 51 komentar (dok pišem 57) uklanja iz naslovnice i “zamagljuje“ temama koje će sakupiti nekoliko komentara (neargumentiranih stavova kakvi se iznose i u ponuđenim člancima). Očito da su argumenti za komentatore zbunjene priloženim citatima neprobavljivi (nitko se ne usudi komentirati stavove Mesića, Tita?) pa neki kao Stalker imaju konvulzije u želucu. Razumijem.

  Sex pistol – pistol ti je prazan: navedeni podaci govore kako me “izdominirao“ (s proste rečenice prešao na umnu kolumnu) i lijepi se kao muha na Crusaderov mač (mač riječi), ali Orao ne lovi muhe. Dominirati može samo onaj koji argumentira (dokumentira), a ne onaj koji komentira komentatora. Hajde, zinite o linkovima (Mesić –Tito). Izjasnite se, burazeri.

  1. Nisi se pobunio kad te Stalker usporedio s pripadnikom Hitlerjugenda. Godilo ti je, zar ne? Gode ti pohvale?

   Vodiš statistiku komentara i pitaš se zašto se sklanja iz vrha po njih,ovom broju, “uspješaa” objava. To je dokaz da ne pratiš portal. Ustvari pratiš ga kao poligon za svoje orlovsko trućanje kao što Zambata preko njega prebrojava “neprijatelje” Crni ste vi glupani.

   1. Zapali jednu, znaš već kakvu. Napušio si ih se, poprilično.
    Majmuneeeee!

 25. Maki – činjenice (dokumentacija) boli, ha? Pa i ja se začudih rezultatima, s obzirom na dolazim prvi put ne na ovaj portal, nego uopće. Mea culpa…

  Ne reagiram na Hitlerjugend (kao ni kard. Ratzinger – papa emeritus).
  Ja ti, bre, bijah titov pionir i titov omladinac – dok bijah “dojenče”. No…
  “Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače,rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko.“ (1 Kor 13, 11)

 26. Stalker – Sonja ti piše: bravurzno – ‘ajde Sonja natrag tamo na abortuse gdje vam ostavih dijagnozu.

  Dakle, ponavlja se isto: ti komentiraš komentare (komantatore), pa daj već drži teskta. Hoćeš li se izjasniti, ne o Vukiću, Ivkošiću, već Mesiću koji govori isto (link)? Ti lamentiraš. Ti se obraćaš Smithu kao da je on pisao ono što ti komentiraš, a to je copy-paste s jednog portala, bre. Njegov je zadnji pasos: “Dakle, pozivam ovdje aktivne feralovce, antife i ostale orjunaše da se malo informiraju…“

  Kad smo kod informacija, evo još (copy-paste):

  “Tko je Igor Vukić?“ (D. Pintarić) – autor knjige čiji prikaz daje VL (Ivkošić).
  “Igor Vukić porijeklom je iz srpskog pravoslavnog sela Gradina pored Jasenovca. U prosincu 1941. to selo napadaju partizani ili četnici (nejasno je tko je sve bio u napadu) i iz sela pokušavaju prodrijeti u Jasenovac. Prije toga ubijaju Vasu Rokića trgovca u selu (pravoslavnog Srbina) zato što je “surađivao s Ustašama” tako što je prodavao povrće i salatu logoru. Nakon što napadači gube bitku od osiguranja logora povlače se na Kozaru i vode cijelo selo sa sobom. Nakon opsade Kozare seljani se na poziv Ustaša predaju i odvode ih u Jasenovac. Nakon boravka u Jasenovcu razmješta ih se po Slavoniji, a djecu se zbrinjava u Sisku i Jastrebarskom. Nitko od njih nije stradao. To je Vukića, prema njegovim riječima, navelo na istraživanje samog logora. Kako je moguće da je to bio logor smrti ako su oni svi preživjeli iako su Srbi – pitanje je bilo koje mu se logično nametalo. Malo po malo istraživao je te nailazio na izvješća i radove ljudi još za vrijeme Jugoslavije u kojima se njihova svjedočanstva značajno razlikuju od službene verzije tj. verzije proistekle iz komunističke propagande. Detaljnim istraživanjem dokumenata vezanih uz logor Jasenovac Vukić je izdao i knjigu Radni logor Jasenovac čija je promocija izazvala ogromno zanimanje.“

  To isto govori Mesić (link): „Slušajte, to je bila institucija. Institucija logora koja je u ti vrijeme bila, ne samo tu, nego u cijeloj Europi. Institucija koja je izolirala ljude koji su mogli aktualnom režimu smetati. I zato ga je izlirao… Ali to su bili radni pogoni… Ljudi su ubijani, ali prije dolaska u Jasenovac. Kad je došao on u Jasenovac, on je već bio praktično spašen, jer je onda bio kao radnik potreban.“

  Čitaj citate, priloge (Smith), bre, tvoji komentari nemaju nikakav temelj, čista demagogija, osobna percepcija.

  1. Zašto Mesića ne doživljavam kao neoustašu, a tebe i ekipu koju podržavaš, da? Zašto je on veći kršćanin, nego vi bogomoljci i klerofašisti? Zašto Masić ne ulazi u detalje, a ti, Vukić i bagra koja ga podržava ulazite u detalje života u Jasonovcu kojima je diktirao Ljubo Miloš i fra majstorović? Ne znaš odgovore? Orlušino, potraži ih u svom praznom srcu, kako je i vama govorio Gotovac. Nemoj više, jer, rekoh, prisere mi se od tvojih revizija i pretvaranja jasenovca u rekreacijski centar. Znamo vam namjere, budalaši instrumentalizirani.

   1. Zašto Thompsonu ne možete oprostiti što je navodno jednom pjevao (prema vrlo dvojbenoj snimci Indexa) jednu spornu pjesmu, a Mesiću ste oprostili i ustaške pjesme i iznošenje detalja o životu u Jasenovcu, gdje je potanko opisivao kako je zatvornicima tamo bilo dobro, kako su možda malo više radili i malo slabije jeli, ali pored toga sve je bilo CUSHTY što bi rekao Del Boy 🙂

    1. Halo? Thompson je sam priznao da je pjesmu pjevao. Znači, nije navodno. dakle, sve ostalo što govoriš je sporno kod tebe.

     Usput: Thompson ne zabranjujemo MI da pjeva, je JA ne pripadam nikome, niti meni itko pripada.

     O Mesiću je netko maloprije pisao. Njemu se oprašta jer je veči kršćanin od bogomoljaca i klerofašista. On je, na kraju krajeva, realist

     1. Nisam spominjao nikakve zabrane. Moraš se naučiti čitati s razumijevanjem!

      Neka je pjevao MPT, pjevao je i Mesić. Za to postoji video snimka.

      Jednom ste oprostili, a drugome niste, dapače, prvoga i danas slavite kao svog nepatvorenog političkog predstavnika.

      1. Lijepo ti čovjek kaže da ne pripada u MI, a ti ignoriraš tu najvažniju rečenicu danas?!

 27. Stalker – tebi nema pomoći, tebi argumenti ne znače ništa. Ti si klasični mentalni daltonist. Nađi mjesto (citiraj, bre) gdje se ja opredjlejujem za lijevo ili desno. Lupetaš. Treba ponoviti, daltonisto?
  Evo, citiram sebe: “Ja samo donosim citate… Ja sam onaj koji podastire ono što se zove argumentum ad hominem… ili argumentum kontra hominem?“ A ti o tome kako doživljavaš (mene ili Mesića), argumenti su ti za k..ac. Pa čovjek je rekao što misli pred tisućama ljudi (kao zadnji predsjednik Yuge), a ti na to čkomiš ko p..da.

  “Mi nemamo razloga nikome se ispričavati. Ovo što skroz traže od Hrvata, ‘ajde idite kleknite u Jasenovac, kleknite onamo… Mi nemamo što pred kim klačat’. Mi smo dva puta pobijedili, a svi drugi samo jednom.“

  “Pa i u II svjetskom ratu Hrvati su dva puta pobijedili i to moramo reći svima: i našim prijateljima i našim nepijateljima. Hrvati su pobijedili ’41. godine kad su 10. travnja proglasili Hrvatsku državu, jer Hrvati nisu tu državu proglasili zato što su fašisti, nego zato što su imali prirodno i povijesno pravo na državu. A rezultati II svjetskog rata su poznati, ali je poznato i to da su Hrvati i drugi puta pobijedili u tom ratu, jer su se našli zajedno sa saveznicima za pobjedničkim stolom… Hrvati su bili za Hrvatsku državu, a Hrvati nisu ratovali ni za bijele ni za crvene barjake, Hrvati su ratovali samo za crven-bijeli-plavi barjak.“

  1. Ti si izgubljen slučaj! Apage satanas.

 28. Josip Manolić je napisao kako je Srbima i Jugoslovenima najteže bilo onomad kada je Ranković pronašao dokument u kojemu se Tito i poslije 45.izjašnjavao kao Hrvat.Ta spoznaja je inače Rankovića koštala glave,u režiji Steve Krajačića.

  Dobro vam reće Cru ,Tito je sa Hrvatima bio na strani pobjednika.Vama ni danas nije jasno da Srbi nisu veći dio rata bili na strani antifašista ,nego su im prevrtljivo prešli 44 .godine kada je sve bilo jasno.

  1. Nakon tvojih sramnih laži o Gavrilu Principu, kad si tvardio da je bio na obuci u Engleskoj, tebi nitko, pa ni sad ne vjeruje. Ovo što si iznio pravi je proljev.

   Ovdje čitaj podatke o slavnim partizanima: https://hr.wikipedia.org/wiki/Narodnooslobodila%C4%8Dka_vojska_i_partizanski_odredi_Jugoslavije

   Naročito ispod međunaslova SASTAV

 29. Druže Stalkeru ,mlogo si mator ,a da se na Wiki vaspitavaš,kao deca si bre.Manolić je napisao samo dvije knjige ,imaš ih u knjižnici ,čitaj,naučiti češ nešto o tome kako vam je naš šokac Stevo Krajačić zavuko do jaja,i to mlogo puta.

  Princip je za mene i za sav normalan svijet terorista , a za tebe je srpski nacionalni junak.Naveo sam ti autore koji su o tome pisali,,,đaba ti bre pisah,na wiki si.

 30. Jagma – Ti meni poručuješ “Apage satanas“? Crusaderu i Orlu Kristovu?
  E, sada si postao Babićev šegrt, koji je upravo to napisao za Krista, Sina Boga živoga, “da je On ustvari pali anđeo, Lucifer.“
  Evo kako “crv“ ismijava Boga (na kojeg Boga misli jasno je po ilustraciji – lik Isusa Krista) i vjernike koji “očekuju gosta koji nikako da dođe, pardon, navodno je… došao i odmah odmaglio, praćen svim odgovarajućim počastima (trnova kruna, raspelo i ini rekviziti + masa oduševljenih gledatelja).“ Blasfemija. Dno dna.

 31. Koji jadnici,oni misle da je Tito bio stvarno Jugoslaven.Zar bi kao Hrvat ikada i ikako mogao vladati Beogradom.Jedini čovek plavih očiju (Stalker kaže da su bile sive) koji je u vasceloj istoriji vladao Srbijom,Srbi kažu za njega.

  Zar bi Jugoslaven Ustavom iz 84. omogučio Hrvatskoj otcjepljenje i neovisnost.Celokupno Jugoslavenstvo i Srpstvo su još uvijek u depresiji i šoku i nikako da dođu sebi kako im je Broz učero.Kažu da je i to bila režija Brozove sive eminencije Steve Krajačića.

  Kod Manolića,najinformiranijeg hrvatskog političara poslije Steve Krajačića, inače možete pročitati i to kako je Titina siva eminencija Titinom oporukom predvidjela Račana kao predatelja i Tuđmana kao primaoca komunističkih vlasti.

 32. Vidi, vidi… Doživjeli smo i to da se Stalker referira na hrvatsku Wikipediju…
  Pogledao sam navedeni link “Narodnooslobodilačka vojska i partizanski odredi Jugoslavije”, a ispod međunaslova “Sastav” našao sam vrlo zanimljivu tablicu.
  Tu je naime navedeno da je krajem 1943. u Srbiji bilo 22.000 partizana, a krajem 1944. taj broj se čudesno povećao na 204.000!

  Drugim riječima, ovo je dokaz da je pred kraj rata u partizane prešlo oko 180.000 četnika.

  Gadi mi se život.

  Večeras u 23:20 obavezno pogledati HTV1.

 33. Dakle zaključio si kako su 90 % srpskih partizana fašisti i to nisi prije znao.Pa i meni se gadi život .

  1. Kad vas dvojica nešto zaključujete, sve pocrni od vaših revizionističkih zatamnjenja. Možete se truditi koliko god hoćete, u što je uvršteno i lizanje jaja neoustašama, a što činite marno i strastveno, nećete uspjeti zamagliti sliku o NOB-u. Ona je svjeta i oslobodilačka.

   1. Da je tako jadniće ti sada ne bi vrijeđao,nego argumentirao,ali osim povijesti koju pisaše Titini partizani,ti drugu ne poznaješ.A to je danas nova evropska povijest.I u Moskvi je ponovo ispisana.

    1. Najradije bih ti napisao da si smrad, ali neću. Reći ću ti samo da ne mirišeš na nečovještvo. Tvoja pristranost je tragikomična

     1. I u Hrvatskoj će se uskoro pisati nova povijest.Misija je to predsjednice.Učit češ ju jadničak stari čangrizavi.

 34. Stalker – ponavljam: tebi nema pomoći, tebi argumenti ne znače ništa, ti si klasični mentalni daltonist. Kao suzdržavaš se čovjeku koji iznosi istinu reći da ti on smrdi, a zapravo ti smrdi istina koju on argumentira (dokumentira), Zeitgeist, baš kao i Smith. A ja ću ti podastrti i onu od Mesića (ponavljam link). Brojke koje iznosi Smith (krajem 1943. u Srbiji 22.000 partizana, krajem 1944. čak 204.000) proporcionalna je brojkama koje spominju jedan sudionik susreta (700.000 žrtava) i Mesić: “25.000 je puno. Ali nisu to samo Srbi, Boga ti.“ Kad bi taj broj tri puta uvećali (75 000) to bi bilo 10 puta više od onog na kojem se inzistrira (700.000), baš kao i s brojem partizana (22.000 – 204.000). Sapienti sat.

  https://www.youtube.com/watch?v=PcnJ5NDrDYw

Odgovori