Stribor Uzelac Schwendemann: Tko to tamo sramoti Gradsku knjižnicu ili Tužibaba

Ravnateljica Gradske knjižnice defektologinja Ružica Bobovečki nije:

 • član Hrvatskog novinarskog društva
 • član Hrvatskog društva pisaca
 • član svjetske organizacije pisaca P.E.N.
 • suradnik Hrvatskog leksikografskog zavoda

Ravnateljica Gradske knjižnice defektologinja Ružica Bobovečki nije bila:

 • predsjednica Hrvatskog politološkog društva u Zagrebu
 • tajnik Ustavne komisije Sabora SR Hrvatske
 • specijalni savjetnik Predsjednika Predsjedništva SR Hrvatske
 • savjetnik i šef kabineta Predsjednika Sabora SR Hrvatske
 • konzul u konzulatu SFR Jugoslavije u Lyonu (Francuska)
 • pokretač i urednik dva novinska lista
 • suradnik dva književna časopisa u Zagrebu
 • član tri njemačke civilne udruge
 • uz Ružića najveći donator kulturnih ustanova Slavonskog Broda uključujući i Gradsku knjižnicu
 • počasni član Gradsek knjižnice

Ravnateljica Gradske knjižnice defektologinja Ružica Bobovečki nema:

 • dvadesetdevet autorskih knjiga i desetak koautorskih, te nekoliko stotina članaka
 • jednosatni TV film (HTV) snimljen prema autorskoj knjizi
 • petstosedamdeset riječi o sebi u publikaciji Who is Who u Hrvatskoj (ex predsjednik države dr. Ivo Josipović ima tristodevedeset riječi)

Ravnateljica Gradske knjižnice defektologinja Ružica Bobovečki nije dobila:

 • Rektorsku nagradu kao najbolji student Fakulteta
 • Grb Grada Slavonskog Broda
 • diplomu Muzeja Brodskog Posavlja
 • oko sedamsto tisuća kuna potpore grada Slavonskog Broda za tiskanje autorskih knjiga kojih više nema u prodaji, a tiskane su u tiražima od tisuću primjeraka (klasik Ivan Aralica ne tiska se u toliko primjeraka)

Sve to što ravnateljica Gradske knjižnice defektologinja Ružica Bobovečki nije, nije bila, nema i nije dobila ja jesam, bio sam, imam i dobio sam.

I sada ravnateljica Gradske knjižnice defektologinja Ružica Bobovečki, osoba koja nije, nije bila, nema i nije dobila, mene koji jesam, bio sam, imam i dobivam – sudski ponovno proganja…

Naime, što? Obnarodovana je ona njena suluda tužba protiv mene i Veljka Lukića vlasnika portala SBPeriskop (radi se o, u demokraciji, oštroj i dopuštenoj slobodi pisanja) u kojoj se išče ukupno 120 tisuća kuna za „pretrpljene duševne boli“. Tu je sudski proces u tijeku i održano je par ročišta.

Ova druga, umobolna sramota za Gradsku knjižnicu i Ružicu Bobovečki, zove se privatna tužba (u istom predmetu) i putovala je godinu i pol dana od Trga pobjede, gdje se nalazi Općinski sud, do Zrinske ulice gdje stanujem ja. Njom se išče još oko dvije stotine tisuća kuna „radi zaštite časti i ugleda“ Ružice Bobovečki i Sanje Vulete te, pazi vamo, zbog „teškog sramoćenja“.

Dakle, o istom predmetu dvije tužbe, dva procesa i dva različita sudca. I još, uvućena u sve to, Gradska knjižnica jer i ona ima „duševne boli“, „povrijeđenu čast i ugled“ i „teško je osramoćena“.

Ujebote.“Gradska knjižnica to sam ja!“ Zvuči poznato. Onako baš lujkatorzovski. Mislim, dovoljno za promatranje.

Čast i ugled, tu se slažem s osobnim mišljenjem, se stiću i štite podrijetlom, inteligencijama, talentima, stručnošću, napornim radom, priznatim rezultatima, čvrstim karakterom, čestitošću, fairplay-om, kulturom ponašanja, javnim priznanjima… A ne instrumentaliziranjem policije i pravosuđa u svrhu zadovoljavanja osobne pohlepe… Kao što to, za sad nekažnjeno, radi tužibaba Ružica Bobovečki „teško sramoteći čast i ugled“ Gradske knjižnice u Slavonskom Brodu.

Nadopisak

Kada, uskoro, D. Jelić odzvoni Mirku Duspari, odzvonit će i Ružici Bobovečki i njenim neznalačkim i nestručnim kapacitetima: ne zna normalno i stručno ravnati knjižnicom, ne zna stručno postaviti izložbu, ne zna normalno komunicirati s zaposlenicima i javnošću, nema pojma o izdavaštvu i kvalitetnoj prezentaciji knjiga… A, vjere mi, nema pojma ni o tome kako će sudski progoni koje je pokrenula otići u zastaru ili će ih, za desetak godina, poništiti Ustavni sud RH kao što je to već učinio u desetak istih i sličnih slučajeva, ravnajući se europskim standardima slobode govora, mišljenja i pisanja.

Tužibaba je pustila duha iz svijetiljke i tu više nema mira. Ni za nju, ni s njom za Gradsku knjižnicu. Sve što se radi i kako se radi pod povečalom je javnosti… A Ružica k’o Ružica ne može da ne ……  .

 

12 comments

Skip to comment form

 1. E, moj Stribore! Znaš li ti koja je razlika između muških i ženskih nogu? Između muških je uvijek isti kurac.

 2. Stribore sam si se stavi,o u nepotrebna govna braneći Dariju Mataić i Stipića, a napadajući Bobovečku kao da je najveće zlo Broda. Ona jeste prosječna, ali ne toliko da ju se javno ponižava.

 3. “Kada, uskoro, D. Jelić odzvoni Mirku Duspari, odzvonit će i Ružici Bobovečki i njenim neznalačkim i nestručnim kapacitetima: ne zna normalno i stručno ravnati knjižnicom, ne zna stručno postaviti izložbu, ne zna normalno komunicirati s zaposlenicima i javnošću, nema pojma o izdavaštvu i kvalitetnoj prezentaciji knjiga…”

  Konkretni jelić će odzvoniti Duspari kad na kurcu nokat naraste.

 4. Ipak je to teška sramota da se Bobovečka nijednom nije odvažila odgovoriti Uzelcu. Samo advokat koji ju koristoljubivo navlači, samo neko drugi, samo šutnja i uvrijeđenost. Ružice, zaštitite se sami a ne uz pomoć sudova i ostalih. Svi osim vas. Ma stidite se!

 5. Gospon Schwendeman, nije jasno Bođanima kako se glede Bobovečke postali toliko ostrašćeni. Zbog čega vi nju toliko napadate zbog Ivana Stipića koji se nijednom nije oglasio na ovom portalu? Lijepo se on snašao, a vi bi trebali plaćati sudsku kaznu za vrijeđanje. On se počešao ni po jajima nije, a vi preko normalne žene Ružice napadate Dusparu. Imate li vi u svojim godinama imalo pameti?

 6. Uzelac se iživljava. Greška je što RB mu nije rekla… odjebi pisac u sitnim skokovima od 3 000 mm kao klokan.

 7. Stalker 2.0 potpisujem tvoju zadnju rečenicu, sa nadopunom, Slavica Lemaić će odzvoniti Mirku Duspari. Točka,gotovo!

 8. I ja nisam za cipelarenje „prosječnih „ koji i nisu baš prosječni kada prihvate biti marioneta…. ali, jbg, nismop svi ist!

 9. Gospodine Uzelac Sshwendemann, šarajte malo. Ima još osim Bobovečke i Duspare muzgavaca odgovornih za katastrofalnu brodsku kulturu.

 10. Ružica je svojim načinom i postupcima teško osramotila hram knjige.

 11. – Tužibaba je pustila duha iz svijetiljke i tu više nema mira. Ni za nju, ni s njom za Gradsku knjižnicu. Sve što se radi i kako se radi pod povečalom je javnosti…

  Nije njoj do javnosti, nego do tvojih para, Stribore. Tako joj je rakao advokat!

 12. Istina libo. A kad libo, tužiš. Lova je lijek za libo, možda da se nagode Ružica i Stribor vanparnično, Ruška, kolko dođu tvoje libo?, tu neki popustić na gotovinu, pa neki rabatić na krasne oči Uzelčeve, pa cassa sconto za plaćanje prije roka, i evo ti, umjesto 120000 platiš libo 50000. Mislim, kako duševne boli mogi liječiti suci i lova, jel ne liječi to psihijatar? Koje ludilo, u ovoj ludari je sve pobrkano.

Odgovori