Dajana Mikloš s Andreom Granat o stilu i modi

Andreu sam posjetiteljima SBPeriskopa predstavila prije četiri i pol godine. Razgovarale smo tada o glazbi, a ovaj put ćemo o modi.

Mnogo si promijenila stil i cjelokupn izgled od kada smo prosli puta radile zajedno. Reci nam, koliko je truda trebalo uložiti u to, i koji je ‘tajni sastojak’ za tvoj dobar izgled?

Pozdrav Dajana. Za početak hvala ti na komplimentu. Od naše suradnje na snimanju mog drugog spota prošlo je vec 7 godina, kroz to vrijeme i ja sam odrastala, sazrijevala i izgrađivala se u osobu koja sam danas. Od tada prošla sam kroz više stilova, ali ništa drastično. Volim biti u korak s vremenom u kojem živim, no istovremeno i zadržati ono nešto svoje.

Prirodno je i da se čovjek s vremenom mijenja, pogotovo fizički, no prije par godina promijenila sam stil života i počela usvajati zdravije navike i kompletno promijenila prehranu, prvenstveno da se bolje osjećam; tijelo je to kasnije nagradilo i fizickom promjenom. Drago mi je da primjećuješ.

Što je najdraži odjevni predmet ove jeseni po tvom izboru?

Svako godišnje doba sa sobom donosi i svoje modne komade, a tijekom jeseni omiljene kod mene su definitivno jaknice. Imam ih previše i teško se suzdržavam od kupovanja novih, pa ću kao najdraži jesenski odjevni predmet izdvojiti kožnu jaknu. Kožne jakne su klasici koji su uvijek u trendu.

Koliko ti se poslovan stil, razlikuje od privatnog?

Publika i ti znate me pretežno kao pjevačicu, poneki i kao voditeljicu, ali uz to radim i “full time job” koji ima propisan svoj dress code, tako da sam većinu dana i tjedna uniformirana. Privatno se zapravo volim udobno i casual odijevati, tako da ćete me često sresti u trenirkama, eventualno u trapericama s crop topom ili nekakvom hoodicom. Tenisice obožavam!

Ali zato kada imam nastup, nekakav event ili poseban događaj, dam sve od sebe da zabljesnem u nekakvom potpunom drugom svjetlu od ovog iznad navedenog. Moglo bi se reci da uživam u raznim stilovima. Od dame do skitnice!

Koliko ti se sviđaju današnji trendovi?

Sviđa mi se što se danas apsolutno sve nosim i mislim da nikoga nije briga što će netko odjenuti. I to mi je genijalno. Kombiniraju se različiti stilovi s nekad nespojivim komadima i bojama. Ja uvijek nosim ono što se meni sviđa i u čemu se ugodno i lijepo osjećam, bilo to u trendu ovoga trenutka ili ne.

Smatraš li štetnim to što su nam određene norme ljepote, medijski nametnute?

Uf jako teška i važna tema. Smatram jako štetnim i velikim problemom današnjice! Sve ove online platforme, mediji i društvene mreže, pune su photoshopa, prikazanja neralnih života i ljudskih tijela, te promiču iskrivljene vrijednosti. Žao mi je svih što moraju odrastati i živjeti u takvom okruženju. I sama sam bila žrtva medija i instagrama.

Ono što me raduje jest činjenica da se sve vise širi “body positivity” i priča o ovoj temi, jer istraživanja govore da nikad nije bilo više oboljelih od poremećaja u prehrani nego što je to sada. Tako da ljudi volite sebe i svoje nesavrsenosti, to nas čini posebnima.

 Iskoristit ću priliku da nam kažeš koji su tvoji daljnji planovi?

Imam neke započete projekte kao što je nova pjesma i ono što znam jest da to želim i završiti. No jedini konkretni plan i prioritet kojeg imam i na kojem radim je biti sretna i živjeti život kojeg ću stvarno voljeti. Na kraju krajeva, to je jedino i bitno.

8 comments

Skip to comment form

  1. Andrea je (samo)svjesna svega. To imponira.

  2. Curke ćeretaju.

  3. Simpatično. Može li se od svega živjeti? Od eventa i ostalog?

  4. Zanimljiva osoba koja zna što neće i hoće.

  5. Dajana je vrhunska u odabiru osoba koje imaju što reći i koje se u životu drže toga.

  6. Andrea, mislim da je najbolja odjećau kojoj žene trebaju biti -parfem. Tko je to rekao?

  7. Zanimljiva osoba, Dajana je ovaj puta promijenila dosadašnji stil predstavljanja ispitanika, sve pohvale!

  8. Kad je ovako hladno, ove dvije curke nas griju svojim pametnim pogledima i vrelim usnama.

Odgovori