Dajana Mikloš predstavlja: Renata Kačavenda, pole dance plesačica (galerija, video)

Predstavite nam se Renata.

Pozdrav dragi svi! Zahvaljujem čudesnoj i osebujnoj Dajani što me pozvala da se odazovem na svoj prvi, stoga i najuzbudljiviji intervju, zbog kojeg sam preplavljena uzbuđenjem i priznajem blagom tremom. Ime mi je Renata a živim u Sarvašu, malenom mjestu u neposrednoj blizini grada na Dravi, Osijeka, gdje sam i rođena 1981.godine. Završila sam srednju Medicinsku školu u Osijeku, te potom zovom svoje duše  studij Hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu, također u Osijeku. Već trinaest godina radim u baranjskom mjestu Jagodnjak, gdje u suradnji s najdivnijim kolektivom, držim nastavu Hrvatskog jezika učenicima od 5. do 8. razreda. Zaista osjećam zahvalnost što svakodnevno imam priliku biti dijelom odrastanja svojih učenika pa zato s njima imam izuzetno osobit odnos. Moja najdraža i najzahtjevnija uloga je uloga majke dvojice adolescentskih dječaka, vrlo intenzivnih naravi, svojeglavih i britkih na jeziku i dijelima, Fabijana (15) i Viliama (11).

Zbog vašeg hobija razgovaramo. Otkud baš taj hobi?

U 35-oj, sasvim slučajno, a nikada ništa nije slučajno, nailazim na snimke gracioznih i predivnih divotica koje s lakoćom rade akrobacije na inox šipci i zaljubljujem se u pole dance. U Osječkom klubu ” Infinitum” dočekale su me divotice trenerice Danijela i Sanja, a onda i druge predivne žene, kasnije i prijateljice…žene koje s obzirom na dob i fizičke predispozicije zbog istinske strasti pristaju na modrice, bol i žuljeve. I evo me danas na pragu 40-tih, ne odustajem od svoje strasti i još uvijek se uvjeravam da ću biti bar približno dobra kao moje trenerice i kao čarobnice koje sam gledala i zbog kojih sam tu.

Koliko ples pomaže ostati vitalnom i zdravom?

Budući da je prvi dio treninga usmjeren na kondicijski dio u koji su inkorporirane vježbe zagrijavanja, istezanja, izdržljivosti i snage u kombinaciji s mnogim joga elementima, već se ovdje dobro oznojimo i pripremamo muskulaturu za šipku. Šipka je posebno iskusrvo. U početku mi je 10 min provedenih na šipki bilo kao trčanje maratona. No s vremenom tijelo jača, muskularura se nježno definira  i poprima čvršći oblik, dobijete izvanrednu snagu i energiju pa poslje treninga možete odmah motati i sarmu za svatove ako treba. Želim reći da se osjećate nadljudski moćno i snažno.  I čini mi se da je najveća blagodat upravo taj osjećaj. A osjećaj ponosa kad nakon 2 mj savladate neki element na šipci izaziva u meni poriv da cijelom svijetu obznanim što sam uspjela.

Kako okolina reagira na vaš hobi? Borite li se s predrasudama?

Okolina vrlo rijetko reagira s predrasudima spram ovoga sporta, barem su moja iskustva pozitivna. Nailazim na iznenađena lica, divljenje, kadkad i šok. Oni s predrasudama valjda nisu na istoj vibracijskoj razini, pa ih ne susrećem. Imam veliku podršku obitelji i prijatelja.

Koliko je zadovoljstvo koje imate kroz svoj hobi?

Sve čemu se predajemo sa strašću, bilo da se radi o sportu, plesu ili čemu god, sve nađe svoje vrijeme i uvijek je izvedivo. Smatram da živeći život na takav način, postajemo primjerom i vlastitoj djeci, jer oni nas posmatraju više nego što nas slušaju.

Majka ste i poslovna žena. Kako uspjevate uskladiti svoje obveze i imati vremena i za hobi?

Ti me Dajana, jako dobro razumiješ, budući da si pored svoja tri divna dječaka, od kojih je jedan bebica, pored supruga, posla i svih životnih uloga, svestrana, kreativna i neprestano pratiš svoje strasti i djeluješ u skladu sa zovom svoje duše. Sve stigneš, sve možeš jer zapravo drugačije niti ne znaš!

Ostavite nam poruku za kraj.

Dragim čitateljima koji budu zalutali u ove retke, bilo slučajno ili namjerno želim poslati poruku da je najispunjeniji život prema mojem iskustvu, onaj koji živimo sa strašću, kakva god ona bila. Strast nas pokreće i čini boljom verzijom, zbog nje se smijemo, zdraviji smo i snažniji. Bivamo nepobjedivi.


17 comments

Skip to comment form

 1. Zanimljiva kombinacija. Nastvanica HJ i pole dance plesačica.

  1. Pozdrav! Zahvaljujem na interesu i pozornosti. Da, slažem se s Vama, neobična kombinacija zvanja i hobija, no eto, život je čudo😊.

 2. Kako god, rad na vlastitom tijelu je neophodan.

  1. Pozdrav! Rad na tijelu, bilo kakvo ulaganje u vlastite potencijale i sklonosti, sve je u korist rasta i sve može biti zaista benefitno.

 3. Pametna, zgodna, okretna

  1. Hvala najljepša, počašćena sam🙏

 4. Krasni odgovori. Nježna,profinjna osoba.

  1. Iskreno zahvaljujem na divnom komentaru😊🙏

 5. “No s vremenom tijelo jača, muskularura se nježno definira i poprima čvršći oblik, dobijete izvanrednu snagu i energiju pa poslje treninga možete odmah motati i sarmu za svatove ako treba”

  Da, da, lakše se mota sarma, ali se i lakše nekog smota, zar ne?

  1. 😊 Simpatični ste, doista. Samo, zaista o Vama ovisi koji su Vam ciljevi i prioriteti. Hvala na komentaru🙏

 6. Ključ svega je strast.

  1. Pozdrav! 😊 Baš kako napisaste, strast je ključ i najveći motivirajući faktor. Živjeli strastveno, zdravo i radosno! 😊⭐

 7. Slijediti svoje snove, jaka volja, želja, strast!

  1. Pozdrav! 😊 Baš kako napisaste, strast je ključ i najveći motivirajući faktor. Živjeli strastveno, zdravo i radosno! 😊⭐

  2. Pozdrav Vama😊! Eto, nikad nije kasno da krenemo putem snova… Život je avantura! 😊 Ostanite u dobrom raspoloženju! ⭐

 8. Renata, može instrukcije?

  1. Pozdrav, Bruno! Nasmijaste me🤣.
   Živjeli!

Odgovori