Na kadrovske igre gladi u brodskim osnovnim školama reagirao gradonačelnik

Gradonačelnik ravnatelji Slavonski Brod

Može se samo zamisliti (a ponešto i dokazati) što se događalo u brodskim osnovnim školama kada je sam Gradonačelnik na sastanku s ravnateljima osnovnih škola istaknuo; zapošljavanje u gradskim školama mora biti transparentno. Trebalo bi vremena za sastaviti puzzle skandaloznih brodskih kadrovskih igara gladi. Najoštriji kritičari postojećeg stanja u zapošljavanju općenito, a naročito u obrazovnim ustanovama koje bi trebale biti moralni i zakonski primjer ostalima, sve skupa bi nazvali besramnim netransparentnim orgijanjem, korupcijom, klijentelizmom i bezobzirnim korištenjem vlastitih pozicija u funkciji usrećivanja vlastitih kandidata. Mi ćemo samo reči da je upozorenje gradonačelnika Mirka Duspare o nedopustivoj praksi koja je izmakla kontroli, došlo u krajnji čas, kako ravnateljima, tako i samom sebi.

Bez velike nade da će se mladi prosvjetni radnici ubuduće zapošljavati na temelju prihvaćenih kriterija o sposobnosti i snalažljivosti, da će biti testirani prije ulaska u školske sustave, moramo priznati da je upozorenje gradonačelnika značajan prvi korak uzmaka izvan opće koruptivne struje.

Pitamo se znači li ovaj sastanak nenadnu šansu za Ilijanu Vrbat Pejić, učiteljicu koja nakon isteka mandata dogradonačelnice ne uspijeva pronaći posao? Znači li ovaj sastanak potvrdu da je Ilijana kaznu za svoje disidenstvo platila i da su joj šanse za zapošljavanje u struci izjednačene s ostalim kandidatima? Kako kaže novinarska fraza, to će vrijeme pokazati.  

Napomena: Informacija o tomeda Ilijana Vrbat Pejić ne radi nije najsvježija. Pokušali smo izravno saznati aktualno stanje stvari, ali bez uspjeha.

5 comments

Skip to comment form

  1. Dotična mi je išla na qu… jako ,to malo cvrkutavo stvorenje sa vrlo visokim mišljenjem o vlastitim vrijednostima bez pokrića koja o svemu najbolje zna i spremna je veselo i prpošno ući u raspravu o svemu i svačemu.To je klasična priča svih onih koje su završili neku od mnogobrojnih instant učilišta,osjetili se mocnim visokoobrazovanim kadrom i uletjeli u politiku.Tu ih dočeka samodopadnost i sami sebe uvjere kao mogu,znaju i kako su nezamjenljivi a onda strmoglavi pad ,perfidni,izrežiranii preko noći su u nemilosti i na dnu.Ko s djavolom tikve sadi do podne……kaže narod.žao mi je što nema posla,jako mi je žao kao i svih onih gotovo 400 000 ljudi koji su bez posla.U ovom gradu ima na gomile hiperproduciranih učiteljica koje idu od zamjene do zamjene ili jednostavno sjede kod kuće.Na žalost.Dotična si je zapečatila sudbinu jer je car rekao :”Odrubite joj glavu” i nema tog natječaja na kojem joj neće odsjeći glavu.A sutra ,sutra će opet doći neki novi,”bolji”,etuzijastičniji,do ponovnog pada i tako u krug po lojtrici dol po lojtrici gor.

    1. Amen.

  2. Ugledah glavu ravnateljsku koja je usvojila gradonačelnikov nalog da prima u radni odnos netransparentno. Retardirano.

  3. Što li o griješnicima misli Raspeti? Obješen je u dvorani srama, između grbova.

  4. A gle nekako se baš smjestio ponad dogradonačelničke glavice!Hoće li dočekati prosvjetljenje ili ukazanje?

Odgovori