Hoće li konstituiranje GV-a Grada Broda biti početak obuzdavanja dr. Mirka Duspare?

Foto: sbplus

Poziv kojim se saziva prva Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda (petak, 18. lipnja 2021.) nema niti jedan prilog, s prijedlogom ključnih, dogovorenih imena, pa je u kuloarima, nazvan “goli”. I po tom detalju nije teško zaključiti da se iza brda valjaju neočekivani rezultati postizbornih igara.

Poziv na prvu Konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća grada Slavonskog Broda

Kadrovska parapolitička mica između slavonskobrodskog HDZ-a, Nezavisne liste Mirka Duspare, starog novog gradonačelnika, i ostalih lokalnih igrača (Pudić (DP), Valenta (ex? SDP), Lemaić, Radman (Nezavisne), veoma bitnih za prevagu kod formiranja većine, bit će završena u petak. U ovoj slagalici netko će izgubiti, a netko će dobiti. Prema nekim odjecima presudne bitke za GV, a koja se odvija daleko od očiju javnosti, na rubovima odgovornosti i pristojnosti, i koja do javnog mnijenja ne dopire kao jasna slika o odnosu snaga, završit će se razdoblje Dusparine neprikosnovene vladavine (nad) gradskim proračunom i izborom projekta bez konzultacija s  bilo kime. Budući da gradonačelnik Duspara više neće kontrolirati Gradsko vijeće odnosno da vjerojatno neće imati pod svojim nadzorom presudan broj vijećnika, bit će to početak njegovog obuzdavanja odnosno kraj dosadašnjeg autokratskog načina vođenja grada. U svakom slučaju, dolazi vrijeme većeg međusobnog uvažavanja, jer na brodskoj političkoj sceni odvijat će se predstava kohabitacije između gradonačelnika i većinskog dijela Gradskog vijeća.

Hoće li nategnuta većina koju bi u GV predvodio HDZ (da li na način kako to radi u Brodsko-posavskoj županiji?) ostvariti izborna obećanja i programe, a ne se povoditi za privatnim interesima, najviše ovisi o Slavici Lemaić (potencijalnoj predsjednici GV-a) i Anici Radman. One, s obzirom na iskazano znanje i stavove, trebaju i moraju biti prst na vagi kada su u pitanju interesi grada. U protivnom, dogodit će se isto kao u priči o Kurti i Murti.

Kad će taj petak?!

21 comments

Skip to comment form

 1. Tko prilazi/prelazi HDZ-u osim Lemaićke i Radmanice? Pudić ili Valenta?

  1. Po gradu se priča da je Valenta u bloku s HDZ-om

   1. Stribor Valenta? Ne mogu vjerovati. A koliko su ga hadezeovci vrijeđali?! Krvi su mu se htjeli napiti. On će, znači,pljuvačku s lica samo obrisati?

 2. Ipak se mijenja, sam da ne bude “sjaše Kurta da uzjaše Murta”.

 3. Ja bih se strpio do konstituiranja Gradskog vijeća. Iznenađenja su moguća, suprotna ovim najavama, jer, ne treba zaboraviti da se radi o beskarakternim tipovima i izdjnicima onih koji su glasali za njih.

 4. Povratak mogućnosti komentara pozdravljam, tim više jer mogu napisati da Dusparu neće nitko obzdati s obzirom da je naviknuo na beskontrolirano ponašanje. Teško je mijenjati navike, ali još teže stjecati nove kao što bi to trebali novi partneri u GV. Samo da sve skupa ne ide na račun Brođana.

 5. Druškane,Dur i Mol, u pravu ste. Kod Duspare vrijedi: nije gotovo kad je gotovo,nego kad ja kažem da je gotovo. Ili,kad vrag hoće i mrtav konj prdne.

 6. U petak ćemo vidjeti tko će kome ućerati !

  1. Ne gleda mi se pornografija buzuranata, ali kao Brođanin moram. Pitanje glasi: tko će da rodi mečku?

   1. @poljoprivrednik, što se više meškolje, to je veće zadovoljstvo onima koji ućeruju.
    Starom novom gradonačelniku suze će na oči.

 7. Mislim da ni jedna od dvije glavne opcije nije najbolje rjesenje za Brod. Ali kad je vec tako trebali bi Duspara i HDZ probati zajedno😂

 8. Usporedi ovaj teks s budalaštinama iz ovog: https://www.sbonline.net/vecina-u-gradskom-vijecu-dogovorena–ovaj-puta-molim-bez-ucjenjivaca-600

  Pročitaj posljednju rečenicu. Trla novinarska baba lan da joj prođe lajk!

  Kakv portal, takvi čitatelji. I obratno

  1. Četvrti pasus je kretnluk godine. Sbonline uz sbplus bio je stalni kritičar nezavisne Lemaićeva, a sada ju hvale. Drugo, indiot koji je napisao tekst tvrdi da je moguće da Brod po prvi put dobije desnu vlast. Pa što je Duspara nego crni desničar. Brođani, ja vam se divim d ne pošašvite ako čitate ovakva sranja.

 9. Lepo,mnogo lepo,lepo u pizdu materinu!

 10. https://sbplus.hr/slavonski_brod/politika/upravasamouprava/hrvoje_andric_anita_holub_ili_nitko.aspx

  Treba pročitati ovu bljuvotinu. Čovjek koji pretendira biti Dusparin portparol uopće n spominje nezavisne vijećnice Slavicu Lmaić i Anicu Radman. On je hejter kojemu nije stalo do istine, nego do intersa.

  1. Tko dopodne s HDZ-om tikve sadi, u podne mu se o glavu razbiju.

 11. Kako god prošle kombinacije političke bagre u Brodu, Duspara je obuzdan.

 12. Peter Tot-Đerđ za onečišćenje zraka u Brodu optuživao je Rafineriju u BB, a lijepo su mu govorili da su generatori smrada brodni nazovi političari. U devet sati će se to i potvrditi

 13. Sve će to da reše Petar Bašić i Mmarijan Šabić.

 14. Koliko čujem iz dobro obaviještenih izvora,tu je prste umiješao i sam Premijer. Ako je to točno,grad Brod je postao veliko mudo u Hr. Doduše Marjanovo

Odgovori