Ekskluzivno: SBPeriskop prvi u Hrvatskoj objavljuje fotografiju sa svečane dodjele Uvjerenja o usavršavanju za program samostalnog poduzetnika

Dodjela Uvjerenja CTROhrabren mailovima gospodina Josipa Perkovića koji svakim novim javnim istupom dobrano zaljulja, a ponekad i zgrozi brodsko-posavsko javno mnijenje, i natječajima koje provodi akademska zajednica na čelu sa uglednim rotarijancem Kozakom, SBPeriskop prvi u Hrvatskoj objavljuje fotografiju sa završne dodjele Uvjerenja o usavršavanju za program samostalnog poduzetnika koja se dogodila u prostorijama CTR-a, u prisustvu mnogih uglednika, a iz ruku samog pročelnika Županijskog upravnog odjela za EI – gospodina Štefanac Marijana.

Nakon višemjesečnog ping-ponga na relaciji HZZ-e – CTR- Pučko Otvoreno Učilište- Auto moto centar Nova Gradiška – Županijski upravni odjel za EI – polaznici (pokusni kunići) sve su preživjeli i naučili. Osim marketinga, poslovnih komunikacija, prava, engleskog jezika, informatike i financija gdje su pokazali zavidne rezultate (kao uostalom i njihovi profesori ), pročelnik Štefanac ih je dodatno upoznao sa obrazovnim sustavom u Japanu (gdje se žene od malena uče raditi one stvari ), te s teškim životom u urbanim sredinama (gdje, na primjer, mnogi građani i malograđani nikada nisu vidjeli tele kako sisa majku kravu). O seoskom životu i maloseljanima, te stupanju koza u spolne odnose, gospodin Štefanac nije imao vremena govoriti. Ostavio je to, vjerojatno, za prigodu kada će se još jednom dodjeljivati već dodjeljene diplome, ali ovaj puta u županijskoj vijećnici uz prisustvo novinara iz cijele Hrvatske. Tada će biti i mnogo više reklamnog materijala (zastavice jevropske unije).

Budući da je samo jedna kandidatkinja bila obavještena da će se dodjela uvjerenja održati u prostorijama CTR-a, vrijedni djelatnici uspjeli su naći samo jednu evropsku dvobojnicu, i, također, po jednu županijsku i državnu trobojnicu . Ostale zastavice i sveučilišne kape ravnomjerno su raspodjelili po cijeloj županiji, jer nisu znali s koje će ih strane diplomci „napasti“. Neki su došli ravno iz birtije, a neki su čekali gospođu Bakunić ispred zgrade Županije brodsko-posavske, i to po kiši. Sve prolazne i neprolazne teškoće 13 neustrašivih kandidata je prevladalo i sada su osposobljeni da na krilima novih znanja pridonesu kolektivnom izlasku iz krize cijele zemlje – tako im Nadan pomogao.

S obzirom na to da je SBPeriskop imao čak dva pokusna kunića u ovom projektu, s pravom se može svrstati među najeuropskije portale u Brodu, još jednom želi čestitati svim diplomcima pa čak i onima koji su u Poslovni plan za otvaranje slastičarnice u troškovnik „trpali“ proteze, zubala i druge medicinske implatate.

 

 

6 comments

Skip to comment form

 1. Kad je tekst maloprije dospio i do fejsbuka, bliska mi osoba reče da joj nije jasno što je pisac htio reči. Jel to zajebancija na račun svih nabrojanih “na relaciji” ili samo na račun Štefanca? A možda i na račun samih polaznika programa?

 2. Čini se da je po dobro uhodanoj špranci netko organizirao nekakvo usavršavanje za nove poduzetnike, polaznike usavršavanje nije naučio ničem, podijelio im je bezvrijedne papire (uvjerenja), oduzeo im par mjeseci života, malo se iživio i tobož opravdao svoje postojanje i lovu koju za ništa prima. Polaznici tog “usavršavanja” su nakon uspješnog savladavanja obuke za samostalne poduzetnike naučili da je: a) najbolje uzdati se u se i u svoje kljuse, b) ne računati na nikoga, c) biti samostalan u radu i poduzetništvu. Sad kad imaju to vrijedno znanje i Uvjerenje, vrata hrvatskog i europskog poduzetništva su im širom otvorena, i ničeg ih ne treba biti strah, ko ni Baru kad je po noći išla kroz šumu i nije se ničeg bojala jer para nema a jebat se zna.

 3. Ovo sa Barom je genijalno.

  Teško mi je izraziti zavist prema ovim sretnim ljudima. Ja sam u hrvatsko poduzetništvo ušao sam od sebe, bez ičije potpore, sa posuđenih sto maraka, a oni svi ulaze u europsko poduzetništvo naoružani do zuba.

  Treba još jednom naglasiti – još jedan uspješan projekt CTR-a.

  Iako naši stari znaju reći “kompanija govnarija”, ja bi polaznicima iz svog bogatog iskustva preporučio neka se međusobno povežu u klaster. Onda posao ide super, po principu “brigo moja pređi na suklasternika”, a i klasteri su sada u modi.

  1. Da li možda za vođenje klastera prijave pročelnika Štefanca?

 4. Ne vidim podatak tko je snosio troškove školovanja ???
  Ko velim….ak je druge koštalo more bit da će samostalne poduzetnike manje boljeti spoznaja da je sve bilo uzalud….( nije da im to želim)…. Da sam na mjestu gospode koji oto priređuju osigurao bih polaznicima psihološku pomoć u razdoblju dvi tri godine dok prežive one neminovne stresove pri sudaru sa sporim državnim aparatom… i nije red da nakon toliko truda i uloženh sredtava neka nježna duša doživi šok, moždani udar….čir na 12 —ercu jer se uvjerio da u hrvatsoj stvaaaaaarno ne plačaju poslove na vrime,ako uoće plačaju… dakle nije bajka i birtaško naklapanje…. Ergo…..Svima želim da samostalni DOŽIVE… odlazak u mirovinu za koju će se, ajmo vjerovati, izboriti……

  1. Pribudovče, ti se voliš šaliti. Novac je dala Europa za najbolje brodske sinove i kčeri, psihološki stabilne, tjelesno izdržljive. A doživjeti odlazak u mirovinu pretpostavlja da će ovi na slici raditi. S obzirom da žive na truloj lađi, nekako sumnjam… da će doživjeti mirovinu.

Odgovori