Skinuli smo s Facebooka: “Ne d’o Bog da ti gradonačelnik daje božićnicu, mafija usklađuje mirovinu, a pop daje ručak i večeru.” 

“Vele da radnička kuknjava u Hrvatskoj glasi: “Ne d’o Bog da ti gradonačelnik daje božićnicu, mafija usklađuje mirovinu, a pop daje ručak i večeru.”  Drugim riječima hrvatska mafija je radnika svojim mirovinskim zakonima dotukla. Tzv. “božićnicu” hrvatskim umirovljenicima daju gradonačelnici s ekipom po osobnoj prosudbi, limiti za “božićnicu” bijednim umirovljenicima su od 1500 -2500 kn mirovine, najbijedniju božićnicu daje svojim jadnicima Slavonski Brod, onima do 1500 kn mirovine, samo malo dalje u susjedstvu grad Osijek daje puno milostivije, limit za dobivanje božićnice je 1000 kn veći od sramotne brodske računice, pa tako svi bijednici do 2500 kn mirovine će u Osijeku i drugim “osjećajnijim” gradovima dobiti božićnice, ali vele da će zato Slavonski Brod treptati s lampicama kao nikad.

Mafija “usklađuje” mirovine u postotku, umjesto linearno, pa tako svaki prevarant i falsifikator i koji nikada nije radio i nema staža, a mirovinu stekao prijevarom i falsifikacijom, dobije sa svakim povećanjem sve veću mirovinu, a original radnička bijedna, je pod mafijom sve manja i tanja, kako mafija diže sebi svoje povlaštene mirovine postotno 💪 .

“Ne d’o bog da ti pop daje ručak i večeru” znači da ti nakon 35 i više godina rintanja u HR slijedi “pučki” kazan kod popa s puno klečanja i molitvenog bajanja prije nego ubaciš splačinu u kljun kao milost božiju jer si bio glup i cijeli život radio. Najbolji Božić je Božić koji je bar 1000 km dalje od mafije i mafijinih lampica, “božićnica” i badnjaka u kojima se za post parazit prežderava hobama, a radnik prehranjuje noćnim kopanjima po smeću i kontejnerima. Što je parazitova lampičasta idila lampičastija, noćna mora iza lampičastog paravana u kojoj 365 dana godišnje prebiva najsiromašnije roblje EU-a, je grozomornija 😱. Dakle, obrnuto poporcionalno. Što parazit više pali i svjetli, djevojčici je hladnije i smrti je bliža.

Pretpostavljam da svi znaju Djevojčicu sa šibicama, vidim ih na stotine depresevnih i bijednih pod mafijom i njihovim strujotrošećim lampicama čiji će teret plaćanja snositi oni kojima je u rastućoj bijedi najmanje do mafijinog blinkanja i svjetlucanja.”

laura astra

9 comments

Skip to comment form

 1. Po ovome izgleda da Fejs ne služi samo za naslikavanje djece, pasa i jela. Žestoko.

 2. Zna gradonačelnik Duspara što radi! Manji iznos za božićnicu, više potrebitih. Gladni su dobri glasači.

 3. – “Ne d’o bog da ti pop daje ručak i večeru” znači da ti nakon 35 i više godina rintanja u HR slijedi “pučki” kazan kod popa s puno klečanja i molitvenog bajanja prije nego ubaciš splačinu u kljun kao milost božiju jer si bio glup i cijeli život radio.

  Istina, teška istina. Nema đabe ni kod stare babe.

 4. Fejsbučarka Laura Astra nema milosti…. reći bobu bob i POPU POP

 5. Vjerna istina, bolna i ponižavajuća!

 6. Laura je s pravom ljuta i cinična. Idu joj na nerve licemjeri.

 7. BOŽIĆNA

  Dok po gradu cirkus svijetli
  i godina ide nova
  sirotinjo uboga
  ostat ćeš bez krova.

  Pljačka, porez, ovrha, blokada,
  ne izlazi na ulice grada,
  iza blica vlada muk,
  iza lampi vreba vuk,
  pečen praščić, oštar nožić,
  pojest će te mafija za Božić!

  Drum, drum, drum,
  kum, kum, kum,
  bolje bježi dok se može
  pljačka kum do gole kože,
  kad ti to postane jasno
  bojim se da bit će kasno,
  što je cirkus u mafije veći,
  spremaj stvari, brže na put kreći!
  Autobusom, avionom, brodom,
  ukrcaj se prvom zgodom,
  a ako za kartu nemaš i hoćeš poludit,
  dođi k meni, ja ću ti posudit.

  Spasa nema kad mafija svijetli,
  Božić ide, kukuriču pijetli –
  ma nije to nikakva božićna bajka,
  samo nova mafijina hajka
  na građane!

  Evo sam za 5 minuta napisao božićne stihove, nadam se da će vam se svidjeti pjesmica 🙂 , inspirirala me Laura.

  1. Koja lijepa pjesmica 😀 😀

   1. Za Goranovo proljeće.

Odgovori